A húszezredik látogatót köszöntötték a Pompeji-kiállításon

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pompei_20000_001kfA Fekete házban köszöntötték szerdán a Pompeji-kiállítás húszezredik látogatóját, Kenderessy Szabó Annát. A tárlat nagy sikernek örvend, június vége óta sok ezren voltak kíváncsiak a kiállításra.

Június végén, a Múzeumok Éjszakáján nyílt meg a szegedi Pompeji-kiállítás. A Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein összesen 120, a katasztrófát megélt tárgyat láthatnak az érdeklődők értékes magyar műtárgyak mellett. Már a kiállítás első hónapjában is komoly volt az érdeklődés: naponta több százan tekintik meg a tárlatot.

A húszezredik látogató személyében Kenderessy Szabó Annát köszöntötték, aki ajándékcsomagot kapott. A nyugdíjas klinikai biológus többek között egy Pompeji-könyvet és hozzá illő könyvjelzőt, valamint egy textilképet vehetett át Fogas Ottó múzeumigazgatótól.

A szegedi Pompeji-kiállítást három helyszínen láthatják az érdeklődők. A Móra Ferenc Múzeumban magával a katasztrófával, a közélettel, mindennapokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Fekete házban a gladiátorok világát, a temetkezést és az étkezést mutatják be, a Kass Galériában pedig ókori római témájú festményeket, grafikákat láthat a közönség.

no images were found

Előző sztori

Tekerj a Gyermekekért! – jótékonysági kerékpártúra a Reménysugár Alapítványért

Következő sztori

Aktualitások a Somogyiból: titokzatos Japán és strandkönyvtár a Partfürdőn