Bulvár

Vádat emeltek Makón egy román embercsempésszel szemben

Vádat emeltek Makón egy román embercsempésszel szemben

2016. július 11., hétfő
Vádat emeltek Makón egy román embercsempésszel szemben

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt egy román állampolgárságú férfival szemben, aki 2015. július 24-én egy szír migránsnak nyújtott ahhoz segítséget, hogy Romániából Magyarország területére belépjen.

A vádirat szerint az elkövető 2015. július 23-ról július 24-re virradó éjszaka Romániában, a magyar határhoz közeli településen megállapodott egy szíriai állampolgárral, hogy őt Romániából a zöldhatáron keresztül átviszi Magyarországra, onnan pedig Budapestre szállítja. A szír férfi a segítségért 200 eurót adott a vádlottnak. Az elkövető és a migráns 2015. július 24-én hajnali 1 órakor indult el Románia területéről a vádlott ismeretlen társa által vezetett gépjárművel, majd összesen mintegy négyórányi gyalog és további háromnegyed órányi gépkocsival megtett utat követően a magyar határt átlépték, és Csanádpalota területére érkeztek. A vádlott és a szír állampolgár a Szegedre induló menetrendszerinti buszjárattal kívántak tovább utazni, a busz vezetője azonban a járműről leszállította őket. A vádlott és a szír férfi ezt követően a település egyik vendéglátóegységében szállást kerestek, a kiérkező határrendészek azonban elfogták őket. A szír személy magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudta. A Makói Járási Ügyészség a román állampolgárságú elkövetőt vagyoni haszonszerzés végett, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettének elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.