Bulvár

Holnaptól biciklit is fel lehet vinni a villamosra

Holnaptól biciklit is fel lehet vinni a villamosra

2016. július 29., péntek
Holnaptól biciklit is fel lehet vinni a villamosra
bicikli_kerekpar

A Szegedi Közlekedési Társaság együttműködésben a Nemzeti Közlekedési Hatósággal próbaüzemet indít a Társaság villamosain kerékpárszállítás tesztelése céljából. A próbaüzem időszaka alatt a kerékpár szállítás díjmentes, és egyszerre maximum két kerékpár rögzíthető a járműveken biztonságosan.

kerekpar_villamos

A próbaüzem időszaka alatt – mely évvégéig tart – a jelzéssel ellátott ajtóknál lehet felszállni kerékpárral. Munkanapokon, csúcsidőben kerékpár nem szállítható, melyet piktogramok is jeleznek. "A próbaüzem célja, hogy teszteljük a kerékpárok szállítására kialakított rögzítési megoldásokat, illetve megismerjük az ezzel kapcsolatos utazási szokásokat. Európa számos városában lehetőség van a kerékpárszállításra, de különböző szabályozási, műszaki megoldások és díjtételek vannak életben. A tesztüzem végén - konzultálva civil kerékpáros szervezetekkel - javaslatot teszünk a város vezetésének az üzemszerű működésre" - közölte a Szegedi Közlekedési Társaság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.