Közélet

BM: minden letelepedési kötvényt vásárló nemzetbiztonsági ellenőrzésen esik át

BM: minden letelepedési kötvényt vásárló nemzetbiztonsági ellenőrzésen esik át

2016. július 27., szerda
BM: minden letelepedési kötvényt vásárló nemzetbiztonsági ellenőrzésen esik át

A Belügyminisztérium (BM) szerint alaptalanok, minden igazságot nélkülöznek Demeter Márta MSZP-s parlamenti képviselő letelepedési kötvényekkel kapcsolatos állításai, hiszen négyszeres szűrőn esnek át azok, akik ilyen kötvényt vásárolnának, és nem gyorsított eljárásról van szó.

A tárca szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Demeter Márta MSZP-s képviselő sajtótájékoztatón azt mondta: pártja felszólítja a kormányt, hogy fejezze be a letelepedési kötvények árusítását. Úgy értékelt: Orbán Viktor és a Fidesz kifejezetten kedveli és szorgalmazza a bevándorlást, ugyanis a letelepedési kötvényekkel "mára 16 000 bevándorlót csábítottak Magyarországra (...) és most még tovább könnyítettek ezen a mechanizmuson". Mindezt úgy értékelte, hogy a miniszterelnök és a Fidesz "pénzért adja el hazánk biztonságát". A politikus hozzátette, hogy sajtóhírek szerint bűnözők is vásároltak letelepedési kötvényeket. A Belügyminisztérium közleményében hangsúlyozta, azok, akik letelepedési kötvény vásárlását kérelmezik, négyszeres szűrőn esnek át: ellenőrzi őket a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, a Terrorelhárítási Központ, az Alkotmányvédelmi Hivatal és a rendőrség. Hozzáfűzték: az sem igaz, hogy gyorsított eljárásról lenne szó, hiszen a szigorú ellenőrzések lefolytatására a korábbi nyolc helyett harminc nap áll rendelkezésére, és az eljárás a kérelmező azon családtagjaira is vonatkozik, akik igénylik a letelepedési lehetőséget. Úgy fogalmaztak: visszautasítják

Demeter Márta

"hazugságait"; "idegeneket betelepíteni kizárólag a bevándorláspárti baloldal akar".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.