Közélet

Bakondi: nem csökken a migrációs nyomás

Bakondi: nem csökken a migrációs nyomás

2016. július 25., hétfő
Bakondi: nem csökken a migrációs nyomás
bakondi02kf

Egyáltalán nem csökken a migrációs nyomás, idén már majdnem 18 ezren kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar-szerb határt - közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György

felidézte, hogy néhány órája egy férfi egy embert megölt, kettőt pedig megsebesített a németországi Reutlingenben egy utcai késes támadásban. Rámutatott, hogy bár még keveset lehet tudni az esetről, az már kiderült, hogy egy Németországban tartózkodó szíriai migráns volt az elkövető. A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a magyar álláspont továbbra is az, hogy az illegális migrációt nem mérsékelni kell, hanem megállítani. Európa határain kívül szükséges olyan hotspotokat létrehozni, ahonnan a munkaerőhiányukat vagy a demográfiai problémáikat orvosolni akaró országok megfelelő ellenőrzés után fogadhatnak bevándorlókat. Kiemelte: fontos, hogy ne érkezhessenek ismét a kontinensre milliós nagyságrendben olyan emberek, akikről semmit sem lehet tudni. A kormány semmilyen követelésnek, zsarolásnak, erőszaknak nem enged az illegális bevándorlással kapcsolatban, célja az, hogy garantálni tudja Magyarország és az Európai Unió biztonságát - nyomatékosította Bakondi György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.