Közélet

Összeállt az új elnökség a Csongrád megyei polgárőröknél

Összeállt az új elnökség a Csongrád megyei polgárőröknél

2016. június 5., vasárnap
Összeállt az új elnökség a Csongrád megyei polgárőröknél
elnoksegi_0531

Tisztújító közgyűlése után május 31-én először tartott ülést a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége. Az elfogadott alapszabálynak megfelelően az elnökség 7 tagú lett, és az elnök javaslatára választja meg az elnökség a tisztségviselőket.

Batiz István

elnök köszöntötte a megjelenteket, majd a szokásos formaiságok után ismertette a napirendi pontokat. Ezután az elnök javaslatot tett a tisztségekre, így az elnökhelyettes

Pőcze Levente

, gazdasági elnökhelyettes pedig

Tóth Zoltánné

lett. A további tisztségviselőket is megválasztották: titkár

Szemesi Szilveszter

, szakmai alelnök

Vas Tibor

, a szervezési alelnök

Bangó Péter

, míg az önkormányzati összekötő

Szula Ferenc

lett. Ezután szó esett még az OPSZ "Polgárőr város, község, pedagógus" elismerési javaslatról, az OPSZ küldöttgyűlésre történő felkészülésről, a nyári idegenforgalmi idény és a nyári szünidőből adódó polgárőri feladatokról, az ifjú polgárőrség helyzetéről és tagtoborzásokra javaslatról, a Megyei Polgárőr Nap rendezvényre történő javaslatról. Részletesen megtárgyalták a "Nagyvárosi bűnmegelőzési program" alakulását Szemesi Szilveszter és

Kinyó Pál

Alsóvárosi P.E. elnökhelyettes előterjesztése után. A programtervezet Szeged és Hódmezővásárhely polgárőr egyesületeire ró több feladatot, amit a rendőrséggel közösen végeznek. Természetesen a feladatvállalás önkéntes alapon, az egyesületek erejéhez mérten megy a rendőrség kérésének megfelelően – mondta a megyei elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.