Sport

Ökölvívó olimpiai selejtező: Bacskai Balázs kvótát szerzett

Ökölvívó olimpiai selejtező: Bacskai Balázs kvótát szerzett

2016. június 23., csütörtök
Ökölvívó olimpiai selejtező: Bacskai Balázs kvótát szerzett

Bacskai Balázs bejutott a 69 kilogrammos súlycsoport elődöntőjébe, ezzel riói kvótát szerzett a Bakuban zajló ökölvívó olimpiai kvalifikációs versenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 2010-es Európa-bajnok bokszoló - aki a svéd

Oliver Frodin

, majd az amerikai

Paul Kroll

legyőzésével jutott be a negyeddöntőbe - csütörtökön a német

Abass Baraout

3-0-s egyhangú pontozással verte a nyolc között. A Vasas 28 éves sportolója már az első két menetben eldöntötte a kvóta sorsát, miután mindkét szakaszt megnyerte a pontozóknál, így az is belefért számára, hogy az utolsó három percet a bírák ellenfelének adták: ezzel 29-28-ra nyert valamennyi bírónál. Az azeri fővárosban ebben a kategóriában öt kvótát osztanak ki, így a négy közé kerüléssel

Bacskai

biztosította helyét a riói játékokon. Bacskai Balázs 2006-ban junior világbajnokságot nyert, majd 2010-ben Moszkvában felnőtt Eb-címet szerzett. Az orosz fővárosban lenyűgöző teljesítménnyel lett aranyérmes, ezt követően azonban némileg megtört a karrierje, s a londoni olimpiára nem tudta kivívni az indulás jogát. Az elmúlt években előbb súlycsoportot váltott, a 75 kilogrammba lépett fel, s országos bajnoki címet is szerzett. Tavaly azonban visszatért a 69 kilósok közé, edzőt váltott, s jelenleg is a korábbi amatőr és profi világbajnok Erdei Zsolt irányításával készül. Idén aztán sikeresen mutatkozott be a félprofi WSB-sorozatban is, az áprilisi európai kvótaszerző viadalon azonban még lecsúszott a riói indulásról, Bakuban azonban karrierje során először olimpiai kvótát szerzett. Jelen állás szerint két magyar öklöző lesz ott Rióban, miután Bacskait megelőzően, még az áprilisban rendezett európai kvalifikációs versenyen a 75 kilogrammos

Harcsa Zoltán

vívta ki az olimpiai szereplés jogát. Az amatőrök számára a bakui az utolsó kvalifikációs viadal Rióra, ugyanakkor a félprofik és a profik majd júliusban Venezuelában küzdhetnek meg az utolsó 26 riói szabad helyért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.