Labdarúgás: új győztest avatnak szerdán a SZEGEDma.hu kupában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szegedma_megyeimagyarkupa_labdarugas01_gs

Nagy lehetőség kapujában áll a szerdai, SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa döntőjének mindkét résztvevője: a Kiskundorozsma és a Sándorfalva is egyaránt első alkalommal szerepelhet a fináléban, a deszki döntő során kiderül, melyikük ünnepelhet kupagyőzelmet a szezon végén.

Fináléjához érkezett a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa idei sorozata: a szerdai, deszki döntőbe a megyei II. osztályban a feljutást elérő Kiskundorozsmai ESK, valamint a megyei I. osztályban végül hetedik helyen végzett Sándorfalva SK jutott el. A két csapat közel négy éve találkozott egymással utoljára tétmeccsen: akkor vendégként is nyerni tudott a Sándorfalva megyeegy utolsó fordulójában (0-2), viszont az ősszel pontosan ez az eredmény született a Sándorfalva pályaválasztásával is, így egy-egy siker jegyezhető fel mindkét fél számára a legutóbb idényből az egymás elleni mérleg kapcsán. Legutóbbi döntetlenjükig még messzebbre, egészen 2010 augusztusáig kell visszamennünk: akkor a nyitófordulóban találkozott a két csapat, és a jelenleg is a Kiskundorozsmát erősítő Marjanucz Ionel 90. percben szerzett góljával egy pontot el tudott csípni Sándorfalváról csapatának – szerdán azonban amennyiben nem születne döntés 90 percet követően, büntetők döntenek a kupa sorsáról, amelyet egyaránt első alkalommal vihetne haza a Kiskundorozsma és a Sándorfalva is.

Felhasználná megszerzett tapasztalatait a Dorozsma

dorozsma_szentmihaly03_gs

Előbbi az idei kiírás meglepetés-csapata címre is esélyesként pályázhat, hiszen útja során három magasabb osztályú csapatot, az UTC-t, az Algyőt és az Ásotthalmot is búcsúztatva jutott el a döntőig, így az előző két szezonnal ellentétben, amikor egyaránt a negyeddöntő jelentette a végállomást a Dorozsma számára, most túljutva ezen a ponton, egészen a végsőkig menetelt a gárda. Tavaly a Hódmezővásárhelyi FC (0-11), míg egy évvel korábban a SZEOL SC (1-7) ütötte el Fazekas István tanítványait attól, hogy még tovább jussanak, idén azonban a megyeegyes csapatok nem találtak fogást Gofjár Csabáékon. A Kiskundorozsma sikerét még nagyobbíthatja, hogy a Téli Bajnokságban is hasonló bravúrt elérve jutottak el szintén a döntőig: akkor viszont a Csongrád nagy falatnak bizonyult az együttes számára.

Online

Szerdán 18 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Kiskundorozsmai ESK – Sándorfalva SK SZEGEDma.hu Csongrád megyei kupadöntőről. Szurkoljon velünk!

„Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de amíg a labda gömbölyű, és vissza tudjuk hozni azt az összetartást, ami az egész félév alatt jellemezte a társaságot, akkor úgy gondolom, bármi megtörténhet egy meccsen. Egy biztos, feltett kézzel nem kívánunk nekivágni ennek a meccsnek. Bízom benne, hogy sikerült tanulnunk az elmúlt félév összes hibájából, jelesül a Téli Kupa döntőjéig is eljutottunk, de ott finoman fogalmazva is kivégzett bennünket a Csongrád. Ott elhittük, hogy mindenre képesek vagyunk, úgy, hogy nem teszünk meg mindent érte. A nagy lelkesedésünk akkor az öltöző ajtajáig tartott, bízom benne, hogy még egyszer nem esünk ebbe a hibába” – tekintett a szerdai döntőre Fazekas István, a Kiskundorozsmai ESK vezetőedzője.

A Dorozsma a szezon során már több megyei I. osztályú csapattal is kibabrált a kupasorozatokban, ezek a tapasztalatok pedig mindenképpen jól jöhetnek a csapat számára a Sándorfalva elleni döntőben is. „Erre próbálunk építeni, nyilván minden csapat más, még a megyeegyben is. Hozzánk képest gyorsabban, magasabb szinten futballoznak, mivel jelen állás szerint jövőre mi is ebben az osztályban indulunk, minimum tanulásnak is jó lesz ez a mérkőzés” – tette hozzá Fazekas István.

A dorozsmaiak kerete a hét közben szervezett mérkőzésen a munkanap miatt is alakulhat, ugyanakkor a félévet bő, 21 fős kerettel dolgozhatta végig a csapat, így Fazekas István bízik benne, hogy minőségben és mennyiségben is megfelelő csapattal állhatnak ki a kupadöntőn.

Kozmetikázhatnak az idényen Sándorfalván

Nem feltétlenül az elképzelések szerint alakult a szezon hajrája Sándorfalván: bár a csapatnak volt esélye akár a dobogóra is felállni az idény végeztével, a hatpontos levonást követően a gárda a hetedik helyre futott be a megyeegy idei kiírásában. Bár az utolsó két bajnokit magabiztosan, 9-0-s gólaránnyal tudták le Tóth Lukácsék az Ásotthalom és a Kistelek ellen, az előtte három meccsen át tartó nyeretlenségi széria nagyban megnehezítette a gárda dolgát. Tavaly a második, míg 2014-ben a harmadik fordulóban búcsúzott a sorozattól a Sándorfalva, most azonban sikerrel vette az egymás utáni akadályokat, bár az első két körben gólokban dús meccseken búcsúztatta ellenfeleit (a Móravárosi Kinizsit 4-3-ra, a Tápét 5-4-re verte Antal Róbert együttese), az elődöntőben már magabiztos játékot mutatva múlta felül az FK 1899 Szegedet, így eljutva a deszki döntőig.

sandorfalva_fk11_gs

„A szezon lezárásaként megpróbáljuk megnyerni a kupát, komolyan fogjuk venni a döntőt, ha már idáig eljutottunk a szoros vagy nem szoros meccseken. Mindent egy lapra feltéve, szépen akarjuk befejezni a szezont. Kialakult a játékunk, nem tervezek ezen változtatni. A Dorozsmát megnéztem a Zsombó elleni mérkőzésükön, valóban egy jó, szervezett csapatról van szó, egy meccs dönt, amin bármi lehet. Mindkét csapat idegenbeli környezetben fog játszani, remélem, hogy mi fogunk ebből kijönni győztesen” – fogalmazott portálunknak Antal Róbert, a Sándorfalva SK vezetőedzője.

A várttól tehát egy leheletnyivel elmaradt a bajnoki szereplést illetően a gárda, viszont kupadöntő egy olyan pozitív töltetet adhat a szezon végeztével, amely akár kihatással lehet majd a következő idény elejére is – nem mellesleg a nyári szünetre is jobb szájízzel vonulhatnának Sándorfalván egy szerdai sikerrel. „A bajnokság végééig nem foglalkoztunk ezzel, most már viszont csak ez a meccs van hátra számunkra. Nem kérdés, meg szeretnénk nyerni a kupát, ennek megfelelően is állunk hozzá, szeretnénk ezzel búcsúzni az évtől. Fontos lenne a siker az év végén, hiszen a bajnokság vége nem úgy sikerült, ahogy azt mi elterveztük, nem biztos, hogy miattunk, inkább rajtunk kívülálló okokból. Jobb lett volna kicsikét előrébb végezni, ebből a szempontól is nagyon szeretnénk nyerni szerdán” – nyilatkozta a sándorfalviak mestere.

A sándorfalviak mestere minden játékosára számíthat szerdán, így teljes kerettel utazhat el a deszki fináléra. Az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatósága ezúttal is 80, 60, 40, illetve 20 ezer forint jutalomban részesíti az 1-4. helyen végző együtteseket.

A két csapat útja a fináléig

1. forduló: Kiskundorozsmai ESK – Ujszegedi TC 4-1 (1-1) – Móravárosi Kinizsi SK – Sándorfalva SK 3-4 (1-3)

2. forduló: Deszk SC – Kiskundorozsmai ESK 1-3 (1-1) – Sándorfalva SK – Tápé ESK 5-4 (3-4)

Nyolcaddöntő: Kiskundorozsmai ESK – St. Mihály FC 2-1 (1-1) – Apátfalva SC – Sándorfalva SK 1-2 (0-1).

Negyeddöntő: Kiskundorozsmai ESK – Algyő SK 1-0 (0-0) – Kiszombor KSK – Sándorfalva SK 3-5 (2-2).

Elődöntő: Kiskundorozsmai ESK – Ásotthalom TE 1-0 (0-0) – Sándorfalva SK – FK 1899 Szeged 3-0 (1-0)

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa eddigi győztesei: Tisza Volán SC Szeged (2011), Csanádpalota FC (2012), Mórahalom VSE (2013), Tisza Volán SC Szeged (2014), Hódmezővásárhelyi FC (2015).

Előző sztori

Csíksomlyón kezdték rögzíteni a Hangos Bibliát

Következő sztori

Országgyűlés: hatodjára módosíthatják az alaptörvényt