Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: gólesővel lett bajnok a Mórahalom Tiszaszigeten + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

tiszasziget_morahalom01_gs

Magyar György vezérletével diadalmaskodott a vendégegyüttes, és megszerezte története második megye I-es aranyát.

Győzelmi kényszer alatt lépett pályára Tiszasziget a Mórahalom: az utolsó fordulót listavezetőként kezdő homokháti együttesnek mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy megnyerje a bajnoki címet, ellenkező esetben az Ásotthalom-Algyő történéseitől függött sorsa.

Bár a hazaiakon nem volt nagy tét, de mégis érződött a feszültség a meccs első negyedében: több mint tíz percet kellett várni az első kapura lövésre, és ugyan a Mórahalomnál volt többet a labda, de elvétve jutottak el a kapuig a csapatok. Az eleredő esőben aztán gyakorlatilag az első komoly lehetőségét gólra is váltotta a Mórahalom: Szalma Gergely visszaívelt labdáját a kapujából kifutó Weszelovszky Gábor mellett fejelte a hazai kapuba Magyar György. A lendületbe jött vendégek három perc elteltével ismét betaláltak: egy kezezés után megítélt büntetőt a vendégek játékos-edzője értékesített magabiztosan, így megszerezte önmaga és csapata második gólját, 0-2. A sokk után feléledt a Tiszasziget: Drágity Dusán távoli szabadrúgását nagy védéssel szedte ki Halász Krisztián, majd az ezt követő szögletnél a homokhátiak kapusa is tehetetlen volt Bálint Dániel fejesénél, így zárkózott a Tiszasziget, 1-2. A hajrában visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget a Mórahalom, de így a szünetre maradt a szoros eredmény.

A fordulás után a Mórahalom kezdett veszélyesebben, és Weszelovszky több bravúrjának köszönhetően nem szerzett korán gólt a gárda. Negyed óra elteltével aztán Dalibor Crkvenjakov érkezett remekül Magyar György beadására, aki sarokkal húzta kapura a labdát, a menteni igyekvő Kasza Ferenc azonban saját kapujába továbbította a labdát, 1-3. Ez volt a fordulópont, innentől már nehezen tudta felépíteni támadásait a Tiszasziget, miközben Magyar György újabb büntetőt értékesített, a hajrában pedig a felszabadultan játszó vendégek még kétszer betaláltak, így végül magabiztos győzelmükkel biztosították be bajnoki címüket, és 2012 után ismét aranyérmet szereztek a Csongrád megyei I. osztályban.

Bár volt esélye a jobb eredmény eléréséhez a Tiszaszigetnek, de főleg a második játékrészben mutatott támadójátéknak köszönhetően abszolút megérdemelten nyert a Mórahalom, amely ezzel készülhet az NB III-as osztályzóra, már amennyiben szükség lesz majd erre. A homokhátiak egy egyéni elismerést is besöpörtek, hiszen a meccsen mesterhármasig jutó Magyar György lett a megyeegy gólkirály 33 szerzett találatával. A Tiszasziget így a kilencedik helyen végzett az idei pontvadászatban.

Tiszasziget, 250 néző
2016. június 4. 17.00
Tiszasziget SE
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Borbás Bottyán Aurél •* Asszisztens: Szalai Szabolcs István, Juhász Mihály
1
6

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 34. forduló

Tiszasziget SE – Mórahalom VSE 1-6 (1-2)
Tiszasziget, 250 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Szalai Szabolcs István, Juhász Mihály)
Tiszasziget: Weszelovszky – Papp Á., Kasza, Bálint D., Bálint T. (Bernát, 58′), Réczi (Mucsi, 65′), Molnár D., Fődi, Juhász (Frank, 74′), Drágity, Rutai. Játékos-edző: Bernát Péter.
Mórahalom: Halász – Bokányi R. (Bokányi B., 85′), Szücs, Zsoldos, Pócs T., Magyar (Zámbori, 83′), Mészáros, Szalma, K. Tóth (Zámbó, 63′), Pócs D. (Varga K., 81′), Crkvenjakov (Vojnic-Zelic, 74′). Játékos-edző: Magyar György.
Gól: Bálint D. (37′) ill. Magyar (26′, 29′ – büntetőből, 73′ – büntetőből), Crkvenjakov (60′), Szalma (82′), Zsoldos (87′)
Sárga lap: Réczi (56′), Fődi (62′) ill. Kasza (43′, öngól), Magyar (45′).

Bernát Péter: “Erre készültünk, hogy a Mórahalom nekünk fog jönni, hiszen nekik csak a győzelem volt elfogadható. Az elején egy picit defenzívebb játékot játszottunk, úgy gondolom, ez ült is nekünk, sőt, oda is tudtunk kerülni két-három alkalommal a kapujuk elé. Utána a semmiből kaptunk két gólt, ami nekem nagyon fájó pont, de annak azért tudok örülni, hogy egy bajnokcsapatot képesek voltunk focira késztetni 60 percen keresztül. A mérkőzés kimenetelét a kispadok hossza döntötte el. A végeredmény ellenére úgy vélem, mi igen is ott voltunk ebben a meccsben, kértem is a srácoktól, hogy élvezzük a játékot. Ha kijavítjuk a hibáinkat, jövőre a megyeegyes élcsapatokkal is partiban tudunk lenni.”

Magyar György: “Az emberben tudat alatt ott dolgozik, hogy győzelemre kellett törekednünk. Nem akartam tudni, hogy mi a másik meccs állása, megbeszéltük Szőke Petivel, hogy bármit is tud, nem mondja meg felénk, mert az csak tompítja a figyelmünket. Egy jó csapat ellen játszottunk, ahol bár az első félidő kicsit görcsösebb volt, de vezetésünket követően meg is tudtuk tartani azt. Az első játékrészben is akadtak szép momentumaink, de a második félidőben játékban is felülmúltuk az ellenfelet. A két csapat között ha nem is ekkora, de van különbség. Egy jó csapat otthonában sikerült megszerezzük a bajnoki címet. Örülnék, ha nem lenne osztályzónk, hiszen így több időnk lenne készülni az NB III-ra. Egy a lényeg, megnyertük, bezsebeltük, most ezt kiélvezzük keddig, hiszen a jövő héten edzünk még, függetlenül attól, hogy lesz-e osztályzó vagy sem.”

Online közvetítésünk

90′
VÉGE! Győzött és bajnok a Mórahalom. Az aranyérmes együttes tagjai egy kupacban pezsgőznek a pályán!
87′
GÓÓÓÓL! Jobb oldali szögletre Zsoldos érkezett szépen, és a hazaiak hálójába bólintotta a hatodik mórahalmi találatot, immár gálázik a bajnok, 1-6!
85′
Újabb változtatás a Mórahalomban: Bokányi Richárd helyére Bokányi Balázs érkezik.
83′
Még egy vendég csere: a kiválóan játszó Magyar György jön le, a helyére Zámbori áll be az utolsó percekre.
82′
GÓÓÓÓL! Magyar adott forintos labdát az üres területbe induló Szalma Gergelynek, aki kihasználta a ziccerét, és ellőtte Weszelovszky mellett a labdát, 1-5!
81′
Cserél a Mórahalom: Pócs Dániel helyét az utolsó tíz percre Varga Krisztián foglalja el.
80′
Magabiztos előnyének tudatában könnyedén futballozik a Mórahalom – járatja a labdát a homokháti együttes.
74′
Mindkét csapat cserél: a Tiszaszigetben Juhász Ádám helyét Frank Attila foglalja el, míg a homokhátiaknál Dalibor Ckrvenjakov jön le, akit Vojnic-Zelic vált.
73′
GÓÓÓÓL! Magyar nagyon higgadtan értékesítette ezt a tizenegyest is, a lövés pillanatában egy tizedmásodpercet kivárt, és Weszelovszky mozgásával ellentétes irányba a kapuba lőtte a labdát, ezzel valószínűleg eldönti, 1-4!
72′
TIZENEGYES ISMÉT! A bal oldalon Pócs Dániel lépett meg, majd laposan Szalma Gergelyhez passzolt, akit hátulról meglöktek – ezt is befújta Borbás!

A helyzet változatlan Ásotthalom: 4-2-re vezet az emberelőnyben futballozó Algyő.

65′
Cserél a Tiszasziget is: Mucsi Máté áll be a hazaiaknál, míg Réczi jön le a pályáról.
63′
Változtat a Mórahalom is: K. Tóth Gyula számára ér véget a meccs, a helyére Zámbó Dániel áll be.
62′
Fődi csúszik oda túlságosan keményen ellenfelének: sárgát kap az elkésett belépőért.
60′
GÓÓÓÓÓL! Magyar György lódult meg a jobb oldalon, majd laposan középre tálalt, ahol Crkvenjakov remek mozdulattal, sarokkal a háta mögött igyekezett gólt lőni, jól is sikerült a mozdulata, de a menteni igyekvő Kasza becsúszva pont úgy ért a labdába, hogy becsorgott róla a labda, 1-3!

A másik meccsen növelte az előnyét az Algyő: 4-2-re vezet Takács Zoltán együttese, ám mivel a Mórahalom is előnyben van, így ez a homokhátiak aranyát eredményezi.

58′
Először a Tiszasziget változtat: Bálint Tamás helyére a játékos-edző, Bernát Péter érkezik a pályára.
56′
Utólag, Mészárossal szemben elkövetett faultjáért mutatja fel a sárgát Borbás játékvezető Réczinek.
55′
Mit hagyott ki Crkvenjakov! Szépen járatta végig a labdát a Mórahalom, majd a labdát jó ütemben Mészárostól kapó Crkvenjakov tíz méterről tisztán lőhetett, de Weszelovszky lábbal még bele tudott érni, így kevéssel, de mellécsorgott a labda.
52′
Óriási védés Weszelovszkytól! A mórahalmi szöglet után nem jut messzire a labda, majd Mészáros lágyan visszaívelt passzát kapásból lőtte a földre Szalma, a felpattanó, léc alá tartó labdát azonban ki tudta tolni a szigeti kapus.
46′
Folytatódik a mérkőzés – a szünetben kissé alábbhagyott az eső, olykor már a nap is előbukkan.

SZÜNET

45+1′
Minimális hosszabbítás után ér véget az első félidő: ezzel az eredménnyel bajnok a Mórahalom, ám a meccset látva, még bármi megtörténhet a szünet után!
45′
Magyar György is besárgul, mivel faultja után eldobja a labdát.
43′
Crkvenjakov kap sárgát, előbb kézzel elsodorta a labdát, majd el is rúgta, ez előcsalta a lapot Borbásnál.

Elképesztő fordulatok Ásotthalmon: már az Algyő vezet 3-2-re, online közvetítésünket ide kattintva olvashatják.

40′
Ez is kimarad! A vendégek szöglete után a lecsorgót K. Tóth lövi el ballal kapásból, félmagasan – a léc alá tartó labdáját azonban a gólvonalról kifejelte Bálint Tamás, hatalmas mentés volt!
39′
Bravúr a túloldalon is! Szalma játszotta magát tisztára a jobbösszekötő helyén, majd a tizenhatoson belülre érve lőtt is, Weszelovszky lábbal hárította próbálkozását.
37′
GÓÓÓÓL! Innen lehet még igazán érdekes a meccs, a bal oldali szögletre érkezik remekül Bálint Dániel, és lefejeli a csúszós talajra, erre már Halász sem ér oda, 1-2!
36′
Halász! Remek bravúr a mórahalmi kapustól, aki Drágity jobbról, jó 25 méterről, az oldalvonal mellől egyből kapura lőtt szabadrúgását tolja szögletre.
29′
GÓÓÓÓL! Magyar a bal alsót választotta, Weszelovszky az ellenkező irányba ment, így esélye sem volt. 2-0 a Mórahalomnak!
29′
TIZENEGYES! Nem tud felszabadítani a hazai védelem, majd K. Tóth jobbról lágyan ívelne középre, de a labda elakad egy szigeti kézben, Borbás játékvezető rögtön a mészpontra mutat!
26′
GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Mórahalom! Egy bal oldali centerezést ütött ki röviden Weszelovszky, Szalma begyűjtötte, majd jobbról középre ívelt, ahol Magyar György stukkolt, erre pedig már nem ért vissza a hazaiak kapusa, előnyben a vendégek – és innentől már a másik pályán zajló eseményekre sem kell figyelniük!

Közben a nap másik bajnoki címért vívott meccsén vezet az Ásotthalom: jelen pillanatban tehát bajnok a Mórahalom!

21′
Megérkezett az eső is: az égi áldás minden bizonnyal kihatással lesz a játékra is. A játék képében nincs változás: bár volt egy rövid jó periódusa a Tiszaszigetnek, de a meccset a Mórahalom irányítja.
15′
Az első komolyabb helyzet a Tiszasziget előtt adódott: egy felívelt labda után nem tudott tisztázni a Mórahalom, a lecsorgóra érkező Rutai pedig kisodródva ellőtte, de a kapujából kimozduló Halász lábbal védett.
13′
Pócs Tamás a bal oldalvonal mellől indul meg befele, majd a tizenhatos sarkához érve el is lövi a labdát: ez volt a meccs első kísérlete, Weszelovszky magabiztosan fogja. Óriásit dörög az ég egy villám kíséretében is, koromfekete az ég – nem sejtet szép folytatást mindez.
9′
“Kevés a mozgás elöl, állunk!” – szól Halász Krisztián intelme a társakhoz, és eddig valóban, a hazaiak védelme nagyon kevés területet enged a mórahalmi támadóknak saját tizenhatosa előterében.
5′
Csendesen telik el az első öt perc – már szigorúan ami a pályán történteket illeti, közben egyre nagyobb dörgésekkel közeledik az eső a pálya fölé. Többet van a labda a vendégeknél, de egyelőre ezzel nem igen tudnak mit kezdeni.
1′
A hazaiak kezdték a mérkőzést. A Tiszasziget kékben, míg a vendég Mórahalom neon mezben lép pályára – a pálya fölött már gyülekeznek a viharfelhők, egyelőre még eső nélkül kezdték el a meccset a csapatok.

A mérkőzés Borbás Bottyán Aurél sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Tovább olvasom

Sport

Sima győzelemmel kezdte felkészülését a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mario Sostaric szerezte az idény első gólját – a Dabas ellen.

Tovább olvasom

Sport

Közbeszólt a koronavírus: felfüggesztik a vízilabda Magyar Kupát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Vajda Attila újra rajthoz áll

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál