Sport

Labdarúgás: gólesővel lett bajnok a Mórahalom Tiszaszigeten + FOTÓK

Labdarúgás: gólesővel lett bajnok a Mórahalom Tiszaszigeten + FOTÓK

2016. június 4., szombat
Labdarúgás: gólesővel lett bajnok a Mórahalom Tiszaszigeten + FOTÓK
tiszasziget_morahalom01_gs

Magyar György vezérletével diadalmaskodott a vendégegyüttes, és megszerezte története második megye I-es aranyát.

Győzelmi kényszer alatt lépett pályára Tiszasziget a Mórahalom: az utolsó fordulót listavezetőként kezdő homokháti együttesnek mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy megnyerje a bajnoki címet, ellenkező esetben az Ásotthalom-Algyő történéseitől függött sorsa. Bár a hazaiakon nem volt nagy tét, de mégis érződött a feszültség a meccs első negyedében: több mint tíz percet kellett várni az első kapura lövésre, és ugyan a Mórahalomnál volt többet a labda, de elvétve jutottak el a kapuig a csapatok. Az eleredő esőben aztán gyakorlatilag az első komoly lehetőségét gólra is váltotta a Mórahalom:

Szalma Gergely

visszaívelt labdáját a kapujából kifutó

Weszelovszky Gábor

mellett fejelte a hazai kapuba

Magyar György

. A lendületbe jött vendégek három perc elteltével ismét betaláltak: egy kezezés után megítélt büntetőt a vendégek játékos-edzője értékesített magabiztosan, így megszerezte önmaga és csapata második gólját, 0-2. A sokk után feléledt a Tiszasziget:

Drágity Dusán

távoli szabadrúgását nagy védéssel szedte ki

Halász Krisztián

, majd az ezt követő szögletnél a homokhátiak kapusa is tehetetlen volt

Bálint Dániel

fejesénél, így zárkózott a Tiszasziget, 1-2. A hajrában visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget a Mórahalom, de így a szünetre maradt a szoros eredmény. A fordulás után a Mórahalom kezdett veszélyesebben, és Weszelovszky több bravúrjának köszönhetően nem szerzett korán gólt a gárda. Negyed óra elteltével aztán

Dalibor Crkvenjakov

érkezett remekül Magyar György beadására, aki sarokkal húzta kapura a labdát, a menteni igyekvő

Kasza Ferenc

azonban saját kapujába továbbította a labdát, 1-3. Ez volt a fordulópont, innentől már nehezen tudta felépíteni támadásait a Tiszasziget, miközben Magyar György újabb büntetőt értékesített, a hajrában pedig a felszabadultan játszó vendégek még kétszer betaláltak, így végül magabiztos győzelmükkel biztosították be bajnoki címüket, és 2012 után ismét aranyérmet szereztek a Csongrád megyei I. osztályban. Bár volt esélye a jobb eredmény eléréséhez a Tiszaszigetnek, de főleg a második játékrészben mutatott támadójátéknak köszönhetően abszolút megérdemelten nyert a Mórahalom, amely ezzel készülhet az NB III-as osztályzóra, már amennyiben szükség lesz majd erre. A homokhátiak egy egyéni elismerést is besöpörtek, hiszen a meccsen mesterhármasig jutó Magyar György lett a megyeegy gólkirály 33 szerzett találatával. A Tiszasziget így a kilencedik helyen végzett az idei pontvadászatban.

Tiszasziget, 250 néző
2016. június 4. 17.00
Tiszasziget SE
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Borbás Bottyán Aurél •* Asszisztens: Szalai Szabolcs István, Juhász Mihály
1
-
6

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 34. forduló

Tiszasziget SE - Mórahalom VSE 1-6 (1-2)

Tiszasziget, 250 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Szalai Szabolcs István, Juhász Mihály)

Tiszasziget:

Weszelovszky - Papp Á., Kasza, Bálint D., Bálint T. (Bernát, 58'), Réczi (Mucsi, 65'), Molnár D., Fődi, Juhász (Frank, 74'), Drágity, Rutai.

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Mórahalom:

Halász - Bokányi R. (Bokányi B., 85'), Szücs, Zsoldos, Pócs T., Magyar (Zámbori, 83'), Mészáros, Szalma, K. Tóth (Zámbó, 63'), Pócs D. (Varga K., 81'), Crkvenjakov (Vojnic-Zelic, 74').

Játékos-edző:

Magyar György.

Gól:

Bálint D. (37') ill. Magyar (26', 29' - büntetőből, 73' - büntetőből), Crkvenjakov (60'), Szalma (82'), Zsoldos (87')

Sárga lap:

Réczi (56'), Fődi (62') ill. Kasza (43', öngól), Magyar (45'). Bernát Péter:

"Erre készültünk, hogy a Mórahalom nekünk fog jönni, hiszen nekik csak a győzelem volt elfogadható. Az elején egy picit defenzívebb játékot játszottunk, úgy gondolom, ez ült is nekünk, sőt, oda is tudtunk kerülni két-három alkalommal a kapujuk elé. Utána a semmiből kaptunk két gólt, ami nekem nagyon fájó pont, de annak azért tudok örülni, hogy egy bajnokcsapatot képesek voltunk focira késztetni 60 percen keresztül. A mérkőzés kimenetelét a kispadok hossza döntötte el. A végeredmény ellenére úgy vélem, mi igen is ott voltunk ebben a meccsben, kértem is a srácoktól, hogy élvezzük a játékot. Ha kijavítjuk a hibáinkat, jövőre a megyeegyes élcsapatokkal is partiban tudunk lenni."

Magyar György:

"Az emberben tudat alatt ott dolgozik, hogy győzelemre kellett törekednünk. Nem akartam tudni, hogy mi a másik meccs állása, megbeszéltük Szőke Petivel, hogy bármit is tud, nem mondja meg felénk, mert az csak tompítja a figyelmünket. Egy jó csapat ellen játszottunk, ahol bár az első félidő kicsit görcsösebb volt, de vezetésünket követően meg is tudtuk tartani azt. Az első játékrészben is akadtak szép momentumaink, de a második félidőben játékban is felülmúltuk az ellenfelet. A két csapat között ha nem is ekkora, de van különbség. Egy jó csapat otthonában sikerült megszerezzük a bajnoki címet. Örülnék, ha nem lenne osztályzónk, hiszen így több időnk lenne készülni az NB III-ra. Egy a lényeg, megnyertük, bezsebeltük, most ezt kiélvezzük keddig, hiszen a jövő héten edzünk még, függetlenül attól, hogy lesz-e osztályzó vagy sem."

Online közvetítésünk

90'
VÉGE! Győzött és bajnok a Mórahalom. Az aranyérmes együttes tagjai egy kupacban pezsgőznek a pályán!
87'
GÓÓÓÓL! Jobb oldali szögletre Zsoldos érkezett szépen, és a hazaiak hálójába bólintotta a hatodik mórahalmi találatot, immár gálázik a bajnok, 1-6!
85'
Újabb változtatás a Mórahalomban: Bokányi Richárd helyére Bokányi Balázs érkezik.
83'
Még egy vendég csere: a kiválóan játszó Magyar György jön le, a helyére Zámbori áll be az utolsó percekre.
82'
GÓÓÓÓL! Magyar adott forintos labdát az üres területbe induló Szalma Gergelynek, aki kihasználta a ziccerét, és ellőtte Weszelovszky mellett a labdát, 1-5!
81'
Cserél a Mórahalom: Pócs Dániel helyét az utolsó tíz percre Varga Krisztián foglalja el.
80'
Magabiztos előnyének tudatában könnyedén futballozik a Mórahalom - járatja a labdát a homokháti együttes.
74'
Mindkét csapat cserél: a Tiszaszigetben Juhász Ádám helyét Frank Attila foglalja el, míg a homokhátiaknál Dalibor Ckrvenjakov jön le, akit Vojnic-Zelic vált.
73'
GÓÓÓÓL! Magyar nagyon higgadtan értékesítette ezt a tizenegyest is, a lövés pillanatában egy tizedmásodpercet kivárt, és Weszelovszky mozgásával ellentétes irányba a kapuba lőtte a labdát, ezzel valószínűleg eldönti, 1-4!
72'
TIZENEGYES ISMÉT! A bal oldalon Pócs Dániel lépett meg, majd laposan Szalma Gergelyhez passzolt, akit hátulról meglöktek - ezt is befújta Borbás!
A helyzet változatlan Ásotthalom: 4-2-re vezet az emberelőnyben futballozó Algyő.
65'
Cserél a Tiszasziget is: Mucsi Máté áll be a hazaiaknál, míg Réczi jön le a pályáról.
63'
Változtat a Mórahalom is: K. Tóth Gyula számára ér véget a meccs, a helyére Zámbó Dániel áll be.
62'
Fődi csúszik oda túlságosan keményen ellenfelének: sárgát kap az elkésett belépőért.
60'
GÓÓÓÓÓL! Magyar György lódult meg a jobb oldalon, majd laposan középre tálalt, ahol Crkvenjakov remek mozdulattal, sarokkal a háta mögött igyekezett gólt lőni, jól is sikerült a mozdulata, de a menteni igyekvő Kasza becsúszva pont úgy ért a labdába, hogy becsorgott róla a labda, 1-3!
A másik meccsen növelte az előnyét az Algyő: 4-2-re vezet Takács Zoltán együttese, ám mivel a Mórahalom is előnyben van, így ez a homokhátiak aranyát eredményezi.
58'
Először a Tiszasziget változtat: Bálint Tamás helyére a játékos-edző, Bernát Péter érkezik a pályára.
56'
Utólag, Mészárossal szemben elkövetett faultjáért mutatja fel a sárgát Borbás játékvezető Réczinek.
55'
Mit hagyott ki Crkvenjakov! Szépen járatta végig a labdát a Mórahalom, majd a labdát jó ütemben Mészárostól kapó Crkvenjakov tíz méterről tisztán lőhetett, de Weszelovszky lábbal még bele tudott érni, így kevéssel, de mellécsorgott a labda.
52'
Óriási védés Weszelovszkytól! A mórahalmi szöglet után nem jut messzire a labda, majd Mészáros lágyan visszaívelt passzát kapásból lőtte a földre Szalma, a felpattanó, léc alá tartó labdát azonban ki tudta tolni a szigeti kapus.
46'
Folytatódik a mérkőzés - a szünetben kissé alábbhagyott az eső, olykor már a nap is előbukkan.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítás után ér véget az első félidő: ezzel az eredménnyel bajnok a Mórahalom, ám a meccset látva, még bármi megtörténhet a szünet után!
45'
Magyar György is besárgul, mivel faultja után eldobja a labdát.
43'
Crkvenjakov kap sárgát, előbb kézzel elsodorta a labdát, majd el is rúgta, ez előcsalta a lapot Borbásnál.
Elképesztő fordulatok Ásotthalmon: már az Algyő vezet 3-2-re, online közvetítésünket ide kattintva olvashatják.
40'
Ez is kimarad! A vendégek szöglete után a lecsorgót K. Tóth lövi el ballal kapásból, félmagasan - a léc alá tartó labdáját azonban a gólvonalról kifejelte Bálint Tamás, hatalmas mentés volt!
39'
Bravúr a túloldalon is! Szalma játszotta magát tisztára a jobbösszekötő helyén, majd a tizenhatoson belülre érve lőtt is, Weszelovszky lábbal hárította próbálkozását.
37'
GÓÓÓÓL! Innen lehet még igazán érdekes a meccs, a bal oldali szögletre érkezik remekül Bálint Dániel, és lefejeli a csúszós talajra, erre már Halász sem ér oda, 1-2!
36'
Halász! Remek bravúr a mórahalmi kapustól, aki Drágity jobbról, jó 25 méterről, az oldalvonal mellől egyből kapura lőtt szabadrúgását tolja szögletre.
29'
GÓÓÓÓL! Magyar a bal alsót választotta, Weszelovszky az ellenkező irányba ment, így esélye sem volt. 2-0 a Mórahalomnak!
29'
TIZENEGYES! Nem tud felszabadítani a hazai védelem, majd K. Tóth jobbról lágyan ívelne középre, de a labda elakad egy szigeti kézben, Borbás játékvezető rögtön a mészpontra mutat!
26'
GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Mórahalom! Egy bal oldali centerezést ütött ki röviden Weszelovszky, Szalma begyűjtötte, majd jobbról középre ívelt, ahol Magyar György stukkolt, erre pedig már nem ért vissza a hazaiak kapusa, előnyben a vendégek - és innentől már a másik pályán zajló eseményekre sem kell figyelniük!
Közben a nap másik bajnoki címért vívott meccsén vezet az Ásotthalom: jelen pillanatban tehát bajnok a Mórahalom!
21'
Megérkezett az eső is: az égi áldás minden bizonnyal kihatással lesz a játékra is. A játék képében nincs változás: bár volt egy rövid jó periódusa a Tiszaszigetnek, de a meccset a Mórahalom irányítja.
15'
Az első komolyabb helyzet a Tiszasziget előtt adódott: egy felívelt labda után nem tudott tisztázni a Mórahalom, a lecsorgóra érkező Rutai pedig kisodródva ellőtte, de a kapujából kimozduló Halász lábbal védett.
13'
Pócs Tamás a bal oldalvonal mellől indul meg befele, majd a tizenhatos sarkához érve el is lövi a labdát: ez volt a meccs első kísérlete, Weszelovszky magabiztosan fogja. Óriásit dörög az ég egy villám kíséretében is, koromfekete az ég - nem sejtet szép folytatást mindez.
9'
"Kevés a mozgás elöl, állunk!" - szól Halász Krisztián intelme a társakhoz, és eddig valóban, a hazaiak védelme nagyon kevés területet enged a mórahalmi támadóknak saját tizenhatosa előterében.
5'
Csendesen telik el az első öt perc - már szigorúan ami a pályán történteket illeti, közben egyre nagyobb dörgésekkel közeledik az eső a pálya fölé. Többet van a labda a vendégeknél, de egyelőre ezzel nem igen tudnak mit kezdeni.
1'
A hazaiak kezdték a mérkőzést. A Tiszasziget kékben, míg a vendég Mórahalom neon mezben lép pályára - a pálya fölött már gyülekeznek a viharfelhők, egyelőre még eső nélkül kezdték el a meccset a csapatok.
A mérkőzés Borbás Bottyán Aurél sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.