Közélet

FM: a fenntartható fejlődés eszméjének be kell épülnie az oktatási rendszerbe

FM: a fenntartható fejlődés eszméjének be kell épülnie az oktatási rendszerbe

2016. június 9., csütörtök
FM: a fenntartható fejlődés eszméjének be kell épülnie az oktatási rendszerbe

A fenntartható fejlődést szolgáló képzés akkor lehet sikeres, ha az oktatási rendszer minden szintjébe és a nevelés, oktatás, képzés minden formájába beépül - mondta el a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára Batumiban az ENSZ Környezetet Európának nyolcadik konferenciáján - tájékoztatta az MTI-t az FM szerdán.

A tanácskozás a pán-európai térség aktuális környezeti kihívásaival foglalkozott - tették hozzá.

Nagy István

a novemberben tartandó második Budapesti Víz Világtalálkozóval kapcsolatban kiemelte: a rendezvény célja, hogy hozzájáruljon a vízügyi együttműködés intézményi reformjaihoz, és innovatív, költséghatékony technológiákat és módszereket mutasson be. A tanácskozáson Nagy István,

Otar Daneliaval

, a grúz mezőgazdasági miniszterrel is egyeztetett. Felhívta a figyelmet az Eximbank által a magyar és grúz vállalatok együttműködésének előmozdítására létrehozott 68 millió dolláros hitelkeretre, amely a mezőgazdaság területén is felhasználható. Továbbá az államtitkár kijelentette: Magyarország készen áll arra, hogy közös hűtőház-létesítési és gabonatároló-építési projektekben is részt vegyen, valamint, hogy az FM élőállat-szállításban nyitott az együttműködésre Grúzia hatóságaival - olvasható az FM közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.