Sport

Euro 2016: jégesőben arattak történelmi sikert az északírek Ukrajna ellen

Euro 2016: jégesőben arattak történelmi sikert az északírek Ukrajna ellen

2016. június 16., csütörtök
Euro 2016: jégesőben arattak történelmi sikert az északírek Ukrajna ellen
eszak_irorszag_ukrajna

Az északír válogatott 2-0-ra legyőzte az ukrán csapatot a C csoport csütörtök délutáni második fordulós mérkőzésén Lyonban a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A első fordulóban vesztes csapatok mérkőzésén az ukránok arra alapozhattak, hogy sokáig jól tartották magukat a világbajnoki címvédő Németországgal szemben, sőt a döntetlenre is volt esélyük a 2-0-ra elvesztett meccsen. A lengyelek ellen 1-0-ra alulmaradt Észak-Írország kapitánya,

Michael O'Neill

elégedetlenségét jelezte, hogy öt helyen is változtatott csapatán Lyonban. A szakadó esőben kezdődött meccs első fél órájában nem forogtak veszélyben a kapuk, majd a 33. percben egy szögletet követően

Cathcart

fejese centiméterekkel kerülte el a felső sarkot. A félidő hátralévő részében az északírek dolgoztak ki több helyzetet. Az északírek a szünet után is kapu elé ívelésekkel próbálkoztak, az egyikből pedig az őrizetlenül hagyott

McAuley

szép gólt fejelt. Az 58. percben jégeső miatt félbeszakadt a meccs,

Pavel Královec

játékvezető azonban néhány perc elteltével visszaengedte a gyepre a csapatokat. Az ukránok a folytatásban még eljutottak néhány helyzetig, de ez kevésnek bizonyult az egyenlítéshez a betömörülő északír védelem ellen, a sorsukat végül a négy perccel korábban beállt

McNair

pecsételte meg a 96. percben. A két együttesnek ez volt az ötödik összecsapása egymás ellen, az északírek először győztek két döntetlen és két ukrán diadal után. Az északírek történetük első Eb-sikerével felzárkóztak a szintén 3 pontos németek és lengyelek mellé, míg a továbbra is pont nélküli ukránok nehéz helyzetből várják az utolsó fordulót.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság C csoport, 2. forduló:

Észak-Írország - Ukrajna 2-0 (0-0)

Lyon, Stade de Lyon, 51 043 néző. Vezette: Pavel Královec (cseh).

Észak-Írország:

McGovern - Hughes, Cathcart, J. Evans, McAuley - Ward (McGinn 69'), C. Evans (McNair 92'), Davis, Norwood, Dallas - Washington (Magennis 81').

Szövetségi kapitány:

Michael O'Neill.

Ukrajna:

Pjatov - Fedeckij, Hacseridi, Rakickij, Sevcsuk - Sztyepanenko, Szidorcsuk (Garmas 76'), Kovalenko (Zincsenko 81') - Jarmolenko, Konopjanka - Szeleznyov (Zozulja 69').

Szövetségi kapitány:

Mykhaylo Fomenko.

Gólszerzők:

McAuley (49'), McNair (96').

Sárga lap:

Ward (63'), Dallas (84'), J. Evans (95'), illetve Szeleznyov (40'), Szidorcsuk (67').

Gólok:

- 49. perc: Norwood középre ívelt szabadrúgásából McAuley senkitől sem zavartatva fejelt 5 méterről a kapu jobb oldalába (1-0). - 96. perc: Dallas lapos lövését Pjatov éppen a néhány perccel korábban beállt McNair elé tolta, aki közelről a hálóba bombázott (2-0).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.