Sport

Euro 2016: a siker felpörgetheti a magyar gazdaságot

Euro 2016: a siker felpörgetheti a magyar gazdaságot

2016. június 20., hétfő
Euro 2016: a siker felpörgetheti a magyar gazdaságot
Dzsudzsák Balázs

Várhatóan rövid távon mérhetően felpörgeti a gazdaságot a magyar válogatott sikeres szereplése az Európa-bajnokságon (Eb) - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel.

A szakértő szerint várhatóan tizedszázalékokban mérhető a sikeres Eb-szereplés a gazdaság egészére nézve, és ahogy egyre tovább jut a válogatott, ez a hatás exponenciálisan nő. Hosszú távon pedig a rendező Franciaország mellett Magyarország is abban bízik, hogy a siker "meghúzza a futballipart" - fogalmazott. Bár lehetséges, hogy a válogatott egyes tagjai az Eb után akár top csapatba is kerülhetnek,

Dénes Ferenc

a sikeres szereplés fontosabb hatásának azt tartja, hogy az egész magyar futball felértékelődik. Vagyis azok, akik most még csak a futballakadémiákon vannak, az eddigiekhez képest már egy egész más helyzetben kerülnek ki az európai piacra. A szakember arról is beszélt, hogy Franciaország az Eb-től függetlenül is egy turisztikai célpont, így a sportesemény miatti turisztikai beruházások hosszú távon bizonyára megtérülnek. Az is erre utal, hogy a stadionokra költött 1,7 milliárd euróból csupán 800 millió ment az esemény költségvetéséből, a többi magántőkéből származik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.