Kultúra

A Müpában ünnepelt a Szegedi Kortárs Balett

A Müpában ünnepelt a Szegedi Kortárs Balett

2016. június 11., szombat
A Müpában ünnepelt a Szegedi Kortárs Balett
Carmina_Burana_15

Carmina Burana című táncjátékának tizenöt éves évfordulóját ünnepelte péntek este a Müpában a Szegedi Kortárs Balett.

A napfény városának társulata közel háromszázadik alkalommal állt színpadra

Juronics Tamás

legnépszerűbb koreográfiájával. A nézők ovációval, zúgó tapsviharral jutalmazták az ikonikus darabot, amely mindig hasonló sikert hozott a Szegedi Kortárs Balett számára nemcsak Magyarország szerte, de Európa számos országában és tengerentúlon is. Mint azt Juronics Tamás művészeti vezető és

Pataki András

, az együttes igazgatója ünnepi beszédükben hangsúlyozták: a Carmina Burana tökéletes példa arra, hogy lehet úgy értéket teremteni, közvetíteni a publikum számára, hogy az egyúttal szórakoztatni is tudjon. Az előadást tizenöt éve töretlen sikerrel játssza világszerte az együttes és öregbíti vele városa és országa hírnevét. „Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát, a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről – emberi mivoltukról" - mondta el Juronics Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.