Közélet

Továbbra is a szegedi egyetem pénzügyeit firtatja a Fehérkéz Mozgalom (FRISSÍTVE)

Továbbra is a szegedi egyetem pénzügyeit firtatja a Fehérkéz Mozgalom (FRISSÍTVE)

2016. május 25., szerda
Továbbra is a szegedi egyetem pénzügyeit firtatja a Fehérkéz Mozgalom (FRISSÍTVE)
feherkez01_gs

Szabálytalanul utalt az SZTE pénzeket dolgozóinak – állítja Janotka Bálint. A Fehérkéz Mozgalom szószólója szerint joguk van megtudni, mire költ az universitas, és ha egyes egyetemi alkalmazottak pluszjuttatásokban részesülnek, akkor ennyi erővel a hallgatók is kaphatnának ugyanannyi pénzt. Az universitas leszögezi, a Fehérkéz szándékosan elferdíti a valóságot, ezzel negatív színben tünteti fel a Szegedi Tudományegyetemet.

Igaz a Szegedi Tudományegyetemmel jelenleg pereskedő

Fehérkéz Mozgalom bemutatkozó sajtótájékoztatóján

Bittner Péter

, az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság vezetője közölte, hogy törvény is tiltja egyes adatok kiadását, a Fehérkéz Mozgalom továbbra is az SZTE pénzügyeit firtatja.

Janotka Bálint

sajtótájékoztatóján azt állította, hogy 7 millió forintot utaltak ki oktatóknak és dolgozóknak szabálytalanul a vis major keretből. Az SZTE Zeneművészeti Kar volt tanulója, aki jelenleg a Gál Ferenc Főiskola hallgatója, most arról szeretne pontos kimutatást kapni, hogy az egyetem mire fordította a TÁMOP-os pénzeket, amelyek álláspontja szerint alapvetően a hallgatók magasabb színvonalú oktatásához járulnak hozzá. „A pályázatok a hallgatókat szolgálják, nem azokat, akik az egyetemen dolgoznak. Ha egyes oktatók, egyetemi alkalmazottak pluszjuttatásokban részesülnek, akkor ezzel az erővel a hallgatók is kaphatnának ugyanannyi pénzt, mert mindenkinek ugyanannyi joga van” – érvelt Janotka kérdésünkre. Hozzátette, ha nem kapnak választ megkeresésükre, jogi útra terelik az ügyet.

SZTE: A különböző mozgalmak ne az egyetemet használják fel saját közéleti és politikai ambícióik eléréséhez

„A Fehérkéz Mozgalom által kiadott dokumentumok, mint azokból szövegértés alapján megállapítható, egy előkészítő e-mail és annak mellékletei. Az általuk közzétett poszt szándékosan elferdíti a valóságot, ezzel negatív színben tünteti fel a Szegedi Tudományegyetemet. A poszt írója ténylegesen figyelmen kívül hagyja, ahogyan az a dokumentumon is olvasható, hogy a kifizetés forrása a FEJLESZTÉSI és vis major alap. A fejlesztési és vis major alap egy olyan gazdálkodás-technikai megoldás, amelyre vonatkozóan jogszabályi megkötés nincs, létrehozásáról maga az Egyetem döntött. A fejlesztési alap lehetőséget ad arra, hogy a közalkalmazott munkakörébe nem tartozó, pályázati többletfeladat ellátásáért járó díj szabályosan megelőlegezésre kerüljön a dolgozó részére. Ezen összeg a pályázati forrásból átvezetésre kerül. Az SZTE arra kéri a különböző mozgalmak tagjait, hogy - valótlan állítások terjesztésével és a média manipulálásával - ne a Szegedi Tudományegyetemet próbálják meg felhasználni saját közéleti és politikai ambícióik eléréséhez” - reagált az universitas az elhangzottakra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.