Közélet

Szerdán, Makón folytatódik az „Út a munkaerőpiacra” programot népszerűsítő program

Szerdán, Makón folytatódik az „Út a munkaerőpiacra” programot népszerűsítő program

2016. május 24., kedd
Szerdán, Makón folytatódik az „Út a munkaerőpiacra” programot népszerűsítő program

A munkavállalást, a munkához juttatást segítő lehetőségek megismertetése a témája annak a megyei, munkáltatói road shownak, amely az „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű, GINOP 5.1.1-15 kódszámú pályázat részleteiről tájékoztatja az érdeklődőket. A program minden járási székhelyen két részből, egy vállalkozói fórumból és egy üzemlátogatásból áll, és a célja az, hogy felhívja a figyelmet a pályázat keretében lehívható, foglalkoztatást segítő támogatásokra. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya által szervezett esemény a következő helyszíne, szerdán Makó lesz.

A Járási Hivatal foglalkoztatási osztálya ad otthont annak a munkáltatói fórumnak, amelynek keretében a GINOP 5.1.1-15 „Út a munkaerőpiacra” programról kaphatnak tájékoztatást a járás munkáltatói. Az érdeklődőket

Juhász Tünde

kormánymegbízott köszönti, majd a program céljáról és annak keretében igényelhető támogatásokról szóló előadások következnek. Mint ismeretes, a három éves projekt egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságát segíti - lehetőséget teremtve a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésre -, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépést azon közfoglalkoztatottak esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában. Erre a program ideje alatt összesen 3,973 Mrd forint áll rendelkezésre a megyében, amelyből 3.973 fő támogatását tervezi a hivatal. Hogy ez mit jelent Makó járás tekintetében - mekkora összeget illetve hány bevonandó személyt és mindezt hogyan tehetik a vállalkozók és a munkavállalók – erről tájékozódhatnak a jelenlévők a fórumon. Az előadások napján minden helyszínen a kormánymegbízott meglátogat egy-egy helyi munkáltatót is, amely sikerrel pályázott a foglalkoztatási főosztályon keresztül lehívható támogatási forrásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.