Sport

Női labdarúgás: Szentmihályon hagyta veretlenségét a Szolnoki MÁV + FOTÓK

Női labdarúgás: Szentmihályon hagyta veretlenségét a Szolnoki MÁV + FOTÓK

2016. május 7., szombat
Női labdarúgás: Szentmihályon hagyta veretlenségét a Szolnoki MÁV + FOTÓK
szentmihaly_szolnok_noi43_gs

Tovább harcolhatnak az éremért a szentmihályi lányok, miután Sasvári Annabella góljával megverték az éllovast a csökkentett nagypályás bajnokság rangadóján.

Szeged-Szentmihály, 50 néző
2016. május 7., 10.00
St. Mihály FC
Szolnoki MÁV UFC
A meccs véget ért.
Játékvezető: Szarvas Szabolcs
1
-
0

Csongrád megyei felnőtt női csökkentett nagypályás bajnokság 19. forduló:

St. Mihály FC - Szolnoki MÁV Utánpótlás FC 1-0 (1-0).

Szeged-Szentmihály, 50 néző. Vezette: Szarvas Szabolcs.

St. Mihály FC:

Kovács Cs. - Frankó N., Sasvári A., Szabó K., Kálmán E., Dékány D., Kiss Sz., Szabó B., Bitó T., Hethési K., Kovács R. Edző: Frankó Nikolett.

Szolnok:

Rácz E. - Szijjártó Sz., Csinger F., Kovács G., Berkó F., Kovács D., Turcsoki N., Szatmári V., Bódi V., Nagy M. Edző: Csörghe Tamás.

Gólszerző:

Sasvári A. (29')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Kibrusztolta a Szentmihály, megvan a bravúros győzelem! Két ellentétes félidőt láttunk, az elsőben sokkal jobban futballoztak a hazaiak, vezetéshez jutottak, és több helyzetet is kihagytak. Fordulást követően a Szolnok egyértelműen átvette az irányítást, végigrohamozta a második negyvenöt percet, de a hősiesen védekező szegediek Kovács Csenge kapus vezérletével megóvták kapujukat a góltól. Sasvári Annabella találata azt jelentette, hogy az éllovas elszenvedte első vereségét a bajnokságban, míg a Szentmihály a jelen állás szerint fellépett a második pozícióba, és jó eséllyel harcolhat az érmekért az utolsó három fordulóban, ahol a Nagymágocs és a SZVSE ellen újabb két rangadó vár rá.
88'
Elképesztő izgalmak az utolsó percekben, a szegedi lányok már csak arra törekednek, hogy megússzák kapott gól nélkül. A Szolnok mintha kezdene azért megtörni a hazaiak lelkesedése láttán.
85'
Próbálkoznak a szentmihályiak is a hajrában, a második találat már eldöntené a meccset, ezekben a percekben a szolnoki térfélen folyik a játék, Sasváriék igyekeznek dajkálni a bogyót. Az előbb azért feljegyeztünk egy ellencsapást is, Kovács Csenge szedte fel a bogyót az előretörő Szijjártó Szandra elől.
81'
Elkeseredetten mennek előre a vendégek, Bódi Virág, majd Berkó Fanni tudott lőni veszélyes helyről, Kovács Csenge mindkét esetben szépen hárított. Egy szöglet is nehézséget okozott a hazai védelemnek, Kálmán Edina szabadított fel végül, aztán sikerül kihozni a labdát, kis pihenőhöz juttatva a hátsó alakzat tagjait.
77'
Végre egy szép szegedi ellentámadás, Szabó Bernadett tekert középre, kivágták a látogatók, majd jött az ismétlés, az akció Dékány Dóra lövésével zárult, mely mellé szállt.
75'
Az imént említett Bódi Virág került helyzetbe, önfeláldozóan mentettek előle a szegedi védők. A hazaiak erejéből továbbra sem tudja igazán veszélyes támadásokra.
70'
Folyamatosan rohamoznak a vendégek, de kitartanak a szentmihályi lányok, egyre inkább a támadók is hátrahúzódnak segíteni a védőknek. Kovács Dórát nem nagyon tudják kikapcsolni Dékányék, ő a szolnoki akciók motorja. Nagy kérdés, hogy sikerül-e kibírni az utolsó húsz percet kapott gól nélkül, közel áll az egyenlítéshez most a MÁV, Szatmári és Bódi is állandóan ott sertepertél a ketre előterében.
65'
Egyre nagyobb a nyomás a szegedi kapun. Két komoly lehetőség is adódott a vendégek előtt, óriási kavarodás alakult ki az imént, kétszer is kiejtette a labdát Kovács Csenge, majd a védők három alkalommal kísérelték meg elrúgni, mire végül a partvonalon kívülre sikerült juttatni. Nem sokkal ezután egy életerős lövést kellett hatástalanítania a hazai kapusnak. A szentmihályiak most védekezésre kényszerülnek.
60'
Mezőnyfölényt harcoltak ki a szolnokiak, többet birtokolják a labdát. Kovács Dóra irányítja támadásaikat, szépen osztogat a középpályáról, a szentmihályi védelem azonban remekül zár.
58'
Szijjártó Szandra több szegedi játékost kicselezve szinte saját kapujától a hazai ketrecig vezette a lasztit, az utolsó pillanatban állították meg Frankóék.
55'
A betömörülő védelem ellen átlövésekkel próbálkoznak a hazaiak. Szabó Bernadett távoli kísérlete a felső kapufán csattant, majd Szabó Kitti löketét hárította a szolnoki kapus, ismét megszerezhette volna tehát a második gólt a Szentmihály, ám még mindig 1-0 az állás. A vendégek fellélegeztek, majd Nagy Margaréta és Berkó Fanni révén ígéretes ellenakciót szerveztek, mely Kovács Csenge portás kezében halt el.
51'
Dékány Dóra ügyesen ugrott volna ki, ám Kálmán Edina indítása egy hajszállal hosszúra sikeredett.
50'
Kemény küzdelem az első percekben, leginkább a középpályán folyik a játék, mindkét együttes igyekszik megszervezni védekezését, a biztonságra koncentrál. Nyilván a vendégeknek kell majd többet kockáztatniuk, hiszen a szegediek egygólos előnyben futballozhatnak, és negyven percre vannak attól, hogy elvegyék az éllovas veretlenségét.
46'
Megkezdődött a második félidő is.
SZÜNET!
45'
Enyhe szolnoki mezőnyfölénnyel zárult az első felvonás, a vendégek minden erejükkel küzdenek az egyenlítésért, nem szeretnék Szegeden hagyni veretlenségüket. Kovács Dóra ívelte fel messziről a labdát a sípszó előtti pillanatokban, Kovács Csenge kapus mentett másodszorra, magához ölelte a bogyót.
41'
Sasvári Annabella lábában volt a második találat! Szép labdát kapott, jól is lőtte el, alig fölé! Ismét többen gólt kiáltottak, végül csalódniuk kellett, akárcsak a meccs elején a szolnokiaknak...
37'
Az egyenlítésért rohamoz a MÁV, Kovács Dóra előtt maradt ki a legnagyobb lehetőség. 18-20 méterről bátran tüzelnek a hazaiakat most beszorító szolnokiak, Kovács Csenge több ízben is szépen, magabiztosan stoppolta a próbálkozásokat.
31'
A szolnokiak igyekeznek azonnal válaszolni, több Szatmári-szöglettel is veszélyeztettek, Bódi Virág próbálkozott végül közelről, de nem talált kaput.
29'
GÓÓÓL 1-0! Vezet a Szentmihály! Dékány Dóra nagyszerűen ment el a jobb szárnyon, önzetlenül centerezett, és az érkező Sasvári Annabella a jobb alsóba zúdított. A 23 éves labdarúgó nyolcadik alkalommal volt eredményes ebben a bajnokságban.
25'
A büntetőterület közeléből, jobbról végezhetett el szabadrúgást a Szolnok, a kapujából kilépő Kovács Csenge a mezőnybe öklözte a beadást, majd Nagy Margaréta igyekezett visszatenni középre a játékszert, ugyanakkor a szegedi védők jól léptek közbe, és elhárították a veszélyt.
23'
Túljutottunk az első félidő felén. Kiegyenlített küzdelem folyik, férfiasan kemény összecsapásokkal a középpályán.
19'
Bódi Virág egy bal oldali beadást egy lépésről fejelt a bal kapufa mellé, a helyszínen többen már gólt kiáltottak, de érintetlen maradt a szegedi háló. Majd nem sokkal később a már dicsért Berkó Fanni két gyönyörű csellel játszotta magát tisztára, centerezése ismét Bódit találta meg, aki kivárt, így a védők szerelni tudták.
15'
A mozgékony Berkó Fanni került helyzetbe, Kovács Csenge merész előrevetődéssel csípte el előle a bogyót. Egyértelműen látszik, döntő hatással lesz a rangadó végkimenetelére, hogy ezekből az egyébként apróbb esélyekből ki tud egyet megragadni, azaz ki szerzi meg a vezetést. Emlékeztetőül: ősszel Szolnokon 0-0 lett a vége. A mai derbinek az is a kérdése, hogy el tudja-e venni az éllovas veretlenségét a Szentmihály.
10'
Sasvári Annabella szánta el magát lövésre, kísérlete elkerülte a vendégek ketrecét, majd egy szélsebes szolnoki ellencsapást figyelhettünk, melyet a büntetőterület előterében akasztottak meg a szegediek.
8'
Dékány Dóra gyors elfutásai okoztak zavart a szolnoki védelemben, az egyik ilyen sprint után helyzetbe is került, ám rosszul vette át a lasztit, így odalett a lehetőség.
4'
Nagy iramban vágtak bele a lányok! Hazai részről Dékány Dóra került a kapu elé, és perdített fölé, a vendégek a Bódi Virág, Szatmári Viktória páros révén építkeznek, a két jó felépítésű, magas, dinamikus futballista semlegesítése nem lesz egyszerű feladat a szentmihályiak számára. Ők ketten vezetik a góllövőlistát is 18, illetve 17 találattal...
1'
A piros-fekete-sárga színek szép kombinációjában a hazaiak, kék díszítéses fehér szerelésben a vendégek. A Szolnok kezdte az összecsapást Szatmári Viktória révén.
09.45: Köszöntünk mindenkit Szentmihályról, ahol hamarosan kezdődik a női csökkentett nagypályás rangadó! Remek időjárási körülmények között komoly várakozás előzi meg a csatát, mert bár a Szolnok bajnoki címét már senki sem veszélyezteti, de a második, harmadik helyért még rangadók sorozata következik a pontvadászat hajrájában. A vendégek a mai találkozó esélyesei, de a dobogóra törő hazaiak nem fogják olcsón adni a bőrüket! Friss hír, hogy az érintett csapatok csütörtökön Szentesen tartottak megbeszélést, ahol mindenki elkötelezte magát amellett, hogy 2016/17-ben már nagypályán nagykapukra rendezik meg 12 együttes részvételével ezt a gyakorlatilag NB III-as szintűnek tekinthető bajnokságot. A mérkőzés Szarvas Szabolcs sípjelére 10 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Négy fordulóval a zárás előtt a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC 38 ponttal, viszonylag magabiztos előnnyel vezeti a Csongrád megyei felnőtt csökkentett nagypályás bajnokság tabelláját. Az érmekért azonban elképesztő a tülekedés! A második Nagymágocs és a harmadik St. Mihály FC egyaránt 30, a negyedik Mezőberény és az ötödik SZVSE pedig 29 pontot gyűjtött eddig, úgy, hogy a mezőberényiek és a vasutasok (illetve a szolnokiak is) eggyel kevesebb mérkőzést játszottak. A szombati szentmihályi rangadó tétje tehát nem kisebb, mint a dobogó! A listavezető még veretlen a pontvadászatban, tizenkét diadala mellett két döntetlent jegyez, odahaza ikszelt még ősszel éppen a Szentmihállyal, valamint a legutóbbi fordulóban a Nagymágoccsal (mindkét derbi 0-0-ra végződött). A hazai együttes most bravúrra készül azért, hogy megőrizze érmes reményeit, portálunk segítségével pedig nyomon követhetik, hogy sikerre vezetnek-e Dékány Dóráék erőfeszítései!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.