Sport

Labdarúgás: nagy csatában állította meg a Szeged-Grosics a tavasszal szárnyaló Balmazújvárost + FOTÓK

Labdarúgás: nagy csatában állította meg a Szeged-Grosics  a tavasszal szárnyaló Balmazújvárost + FOTÓK

2016. május 8., vasárnap
Labdarúgás: nagy csatában állította meg a Szeged-Grosics  a tavasszal szárnyaló Balmazújvárost + FOTÓK
szeged_2011_balmazujvaros43_gs

Óriási küzdelemben verte 2-1-re a Balmazújvárost, ezzel átadta a múltnak három meccsből álló nyeretlenségi szériáját a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

A lehető legjobban kezdték a találkozót

Klausz László

tanítványai, hiszen

Oláh Gergő

indításával már a 2. percben gólig gyalogolt a sérülése és eltiltása után visszatért

Szabó Péter

. (1-0) Ezt követően egyre inkább átvette a játék irányítását a Hajdú-Bihar megyei együttes, az első komolyabb helyzetre pedig a 21. minutumig kellett várni, amikor

Kiss László

18-19 méteres lökete zúgott el nem sokkal a bal felső sarok mellett. A szegedi védelem alapvetően jól állta a sarat, így aztán derült égből a villámként érkezett az egyenlítés az első félidő hajrájában. Egy flipperként pattogó labda

Kovács Ádámot

találta meg a tizenhatos jobb sarkánál, ő pedig egy állítás után mesterien lőtte ki a hosszú alsó sarkot. (1-1) Fordulás után, az 54. percben

Papp Ferenc

perdített közelről

Molnár F. Tamás

kezébe, majd az ellentámadás végén ismét megszerezte a vezetést a szegedi csapat.

Andorka Péter

tartotta meg a labdát az alapvonalnál, majd

Oláh Gergőhöz

passzolt vissza a tizenhatos sarkához. A középpályás hajszálpontos centerezését

Germán Tamás

fejelte a kapu bal oldalába. (2-1) A házi góllövőlistát vezető csatár ezzel először talált a hálóba a tavasz folyamán. Tíz perccel később a csereként beállt

Pintér Norbert

egalizálhatott volna, de nagy helyzetben nem talált kaput. A hajráig kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott már a publikum, és bár az utolsó percekre beszorult a Szeged-Grosics, újabb gól nem esett a lefújásig. Mindez azt jelenti, a Klausz-legénység három vereség után ismét győzelmet tudott aratni, míg a balmazújvárosiak nyolc veretlenül megvívott találkozót követően hagyták el vesztesen a pályát. Germánék legközelebb egy hét múlva Zalaegerszegre látogatnak majd.

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző
2016. május 8., 17.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Berke Balázs •* Asszisztens: Vígh-Tarsonyi Gergő, Máyer Gábor
2
-
1

Labdarúgó NB II, 26. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (1-1)

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Berke Balázs •(Vígh-Tarsonyi Gergő, Máyer Gábor).

Szeged:

Molnár - Áchim, Tóth G., Balogh, Zabari, Szabó (Király 70'), Zelenyánszki (Coroian 74'), Oláh, Pászka, Germán, Andorka (Veselinov 66').

Vezetőedző:

Klausz László.

Balmazújváros:

Szécsi - Bokros, Papp, Kiss, Virág, Sigér, Kónya, Bor (Pintér - a szünetben), Zsiga, Belényesi (Vajda 70'), Kovács (Varga 66').

Vezetőedző:

Feczkó Tamás.

Gólszerzők:

Szabó (2'), Germán (55'), ill. Kovács (43').

Sárga lap:

Áchim (40'), Király (86'), ill. Sigér (77'). Klausz László:

"A mai siker titka maga a csapat volt, illetve az, hogy ezúttal kicsit Fortuna is a mi kezünkre játszott. Ehhez persze kellett az a csapatmunka, hogy mind a tíz mezőnyjátékos kivette a részét a védekezésből. Csúsztunk-másztunk, ha kellett, miközben 3-4 kontratámadást is tudtunk vezetni, amiből a második gólunkat is szereztük. Ez a teljesítmény más mérkőzéseken is benne volt a csapatban, így például legutóbb a Vác ellen. Akkor még akadt néhány egyéni hiba, most viszont mindenki százszázalékos produkciót nyújtott."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Elhangzott a hármas sípszó, vége a mérkőzésnek! A Szeged 2011-Grosics Akadémia rendkívül értékes győzelmet aratott egy jó erőkből álló Balmazújváros felett, megtörve ezzel három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját.
90'
Négy perc lesz a hosszabbítás, a Szeged mostanra foggal-körömmel védekezik saját kapuja előtt.
86'
Király túlontúl is megfontoltnak bizonyult egy bedobásnál, időhúzásért kapott végül sárga lapot.
84'
Szó szerint levadászta ellenfelét Pintér, akinek a lövésébe Balogh Miklós állt bele. A hazai védő rövid ápolás után tudja csak folytatni a játékot.
77'
Egy Veselinov ellen elkövetett fault nyomán Sigér kapott sárga lapot. A reklamáló Feczkó Tamást elküldte a játékvezető a kispadtól.
76'
Nem jut el helyzetekig a Balmazújváros, így nem marad más megoldás, mint a távoli lövések. Az imént Vajda tüzelt 22 méterről, de próbálkozása nem jelentett valódi veszélyt Molnár kapujára.
74'
Az összecsapás utolsó cseréjeként a sérülése után visszatérő Coroian vette át Zelenyánszki helyét.
74'
Kiegyenlített mezőnyjátékkal telik az idő az utóbbi percekben, ami természetesen a Szegednek jó. Tóth Gáborék magabiztosan tartják előnyüket.
70'
Ha egy üzlet beindul... Újabb cserék mindkét együttesnél: Király Patrik is beszállt a játékba, Szabó Pétert váltotta, míg a túloldalon Belényesi helyett Vajda kapott lehetőséget a bizonyításra.
66'
Mindkét mester cserére szánta el magát: Andorka helyett Veselinov, Kovács helyett pedig Varga állt be.
65'
Hatalmas egyenlítési lehetőség maradt ki! Germánon megpattant egy átlövés, ami így éppen az ötös környékén ólálkodó Pintérhez került. Szerencsére a csereként beállt játékos elemi erővel a bal kapufa mellé bombázott.
63'
Igyekszik magához ragadni újból a kezdeményezést az eredmény után futó Balmazújváros, de a korábbi mezőnyfölényük egyelőre enyhülni látszik.
55'
GÓÓÓL!!! Ismét előnyben a Szeged-Grosics! Egy mintaszerű ellentámadás során Andorka tartotta meg a labdát az alapvonalnál, majd a tizenhatos jobb sarkánál helyezkedő Oláh Gergőhöz passzolt. A középpályás kiválóan ívelt aztán át a hosszúra, ahol Germán Tamás 3-4 méterről stukkolt a kapu bal oldalába! 2-1! Ez volt a házi gólkirály Germán első találata tavasszal, összességében pedig a nyolcadik a bajnokságban.
54'
Alaposan ráijesztett a hazaiakra Papp, de Virág jobb oldalról érkező szabadrúgását az ötösről végülis egyenesen Molnár kezébe pörgette egy laza bokamozdulattal.
54'
A játék képe egyelőre hasonló az első félidőben látotthoz: a narancssárgák támadnak, míg Klausz László tanítványai várják a lehetőséget, hogy kontrázhassanak.
52'
Áchim faultja nyomán Zsiga végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb sarkától 2 méterre. Beadás helyett végül lövést választott a balmazi játékos, de az élesen csapódó kísérletet Molnár magabiztosan fogta.
46'
Bor Dávid számára ennyi jutott a mai találkozón, a helyét Pintér Norbert vette át a folytatásra.
46'
Folytatódik a mérkőzés, Feczkó Tamás egyet cserélt a szünetben.
SZÜNET
45'
Vége a félidőnek, a bíró lefújta. Lélektanilag a lehető legrosszabbkor jött az egyenlítés a Klausz-legénység szempontjából.
43'
Gól... Szinte a semmiből egyenlítettek a vendégek. Flipperként pattogott a labda a tizenhatos előterében, a szegediek nem tudtak felszabadítani, Kovács pedig a tizenhatos jobb sarkától remek gólt ragasztott a hosszú alsóba. 1-1.
40'
Áchimnak mutatott fel sárga lapot Berke sporttárs egy felezőnél elkövetett szabálytalanság nyomán.
38'
Bő 20 méteren át szólózott egyet Zsiga, majd Sigérhez továbbított, aki viszont nem talált kaput.
36'
Meddő balmazújvárosi mezőnyfölényt konstatálhatnak a nézők, Feczkó Tamás tanítványai egyelőre nem tudnak mit kezdeni a kontrákra berendezkedő hazaiakkal.
31'
Újfent Belényesi szánta el magát lövésre: 18 méterről nagyjából egy-másfél méterrel tüzelt a jobb alsó mellé.
29'
Talán az eredmény hatása, de az időjárás is elővette szebbik arcát, így mostanra kisütött a nap a Grosics Akadémia felett.
27'
Germán és Andorka igyekezett megkeverni a balmazi védelmet a tizenhatos előterében, de összjátékuknak Papp egy határozott belépővel véget vetett. Hullámzó mezőnyjáték jellemzi a mérkőzést ebben a szakaszban.
24'
A korán bekapott gól láthatóan nem szegte kedvét a vendégeknek, akik azóta is komoly erőket mozgósítanak az egyenlítés érdekében, beszorítva ezáltal saját térfelére a Szegedet.
21'
"Uh!" - zengi a lelátó. Kiss László vállalkozott lövésre mintegy 18-19 méterről. Bombájáért úszott a levegőben Molnár, de az végül körülbelül egy fél méterrel elkerülte a bal felső sarkot.
18'
Zsiga szöglete után indult egy villámgyors hazai ellentámadás, a félpályánál Szabó próbált meg kitörni, de Kovács fontos pillanatban bizonyult hatékonynak védekezésben.
16'
Az eső továbbra is rendületlenül esik Gyulán, szerencsére azonban a játékra nincs igazán jelentős kihatással ez a körülmény, hacsak nem a játékosok komfortérzetén keresztül.
15'
Ismét Belényesi adott munkát Molnárnak: a csatár egy jobbról érkező beadást fejelt kapura, amit a hálóőr magabiztosan fogott.
12'
Szépen bontakozott ki egy szegedi kontra, Zelenyánszki és Oláh összjátéka után már indult volna Germán, de a partjelző behúzta rá a lest.
11'
Belényesi tesztelte egy átlövéssel Molnár F. Tamás, megunva, hogy csapata nem jut el helyzetekig, de a kapus jól vizsgázott az esetnél.
8'
A kezdeti sokk után igyekszenek talpra állni a Hajdú-Bihar megyeiek, akik ezekben a percekben sokat birtokolják a labdát, de támadásaik egyelőre nem jutottak még át a masszív szegedi védelmen.
2'
GÓÓÓL!!! Máris ott az első találat a meccsen! Oláh Gergő indításával Szabó Péter tört be agilisan, rá jellemző, de abszolút jó értelemben vett agresszivitással a tizenhatoson belülre, az ötös sarkától pedig védhetetlenül bombázott a léc alá! 1-0!
1'
A tiszta fehérben pompázó hazaiak kezdték a találkozót, a vendégek tiszta narancssárgában lépnek ma pályára.
17.29: Gyulán délután heves jégeső söpört végig, ám azóta valamelyest "kitisztult" az idő, mostanra már csak sima eső zuhog a Békés megyei településen. Attól azonban talán nem kell tartani, hogy a természet elmossa majd a találkozót, ahogy tette azt tavaly ősszel a Soroksár ellen. 17.28: A hazaiaknál tehát Szántai lesz a cserekapus, míg mezőnyben Denis Obot, Andrei Coroian, Zádori Krisztián, Király Patrik és Vladimir Veselinov vár bevetésre. 17.25: Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés a gyulai Grosics Akadémián. A vendégeknél egyetlen változás történt a kezdőben a múlt héthez képest, hiszen Vajda Sándor helyett ezúttal Bor Dávid lesz ott az első sípszótól a pályán. Klausz László is változtatott a Vácon alulmaradt csapatán: Király, Obot és Veselinov is kimaradt, helyettük a visszatérő Szabó Péter, Zelenyánszki László, valamint Pászka Lóránd kezd majd. Nincs a keretben sem a sérülés miatt hetekre kidőlt Farkas Márk, akit az a Balogh Miklós lesz hivatott pótolni, aki tavasszal még csak a megyeegyben játszott. Kapusposzton ezúttal Molnár F. Tamás kapott bizalmat, bár ez nem meglepetés, hiszen az előző fordulóbeli mérkőzésen a 30. percben már beállt csereként Szántai Levente helyére. A mérkőzés Berke Balázs sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.