Írjon nekünk

Közélet

A Biacsi-ikrek és Jászapáti Petra vehették át idén a Szeged Sportolója kitüntetést + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

ev_sportoloja_dij04_gs

Csütörtök délután, a Szeged napja ünnepségsorozat keretein belül átadták Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának sportdíjait a városházán.

A városházán megtartott eseményen Joób Márton, a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke elmondta, ahhoz, hogy a mai fiatalokat a sportra tudjuk biztatni, szükség van olyan arcokra és példaképekre, mint a mai díjazottak, akik példaértékű életet és sporteredményt mutatnak fel, ugyanakkor kiemelte, hogy a sportolói eredményekhez szükség van a sportvezetők tevékenységére is, akik támogatják, segítik a munkájukat.

Az idei évben Szeged Sportolója kitüntetésben részesült Jászapáti Petra, rövidpályás gyorskorcsolyázó, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület saját nevelésű sportolója. A jelenleg junior korú sportoló már a felnőtt válogatott keretének tagja, többszörös junior és felnőtt országos bajnok, két alkalommal megnyerte a kelet-európai országok számára kiírt Danubia versenysorozatot, e mellett kétszeres Junior Európa Kupa győztes, két távon pedig országos csúcstartó is. 2016-ban a junior világbajnokságon egyéni negyedik helyet, Drezdában a felnőtt Világkupán 1000 méteren egyéni harmadik helyet, a 3000 méteres váltóban második helyet szerzett. Lillehammerben, az Ifjúsági Téli Olimpián egyéniben 500 méteren második, 1000 méteren negyedik helyezett lett.

A paraatléta ikerpár, Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona is Szeged Sportolója díjat vehetett át eddigi pályafutásuknak elismeréseképpen: Bernadett 2001 óta a Szegedi Vasutas Sportegyesület Atlétika Szakosztályának igazolt versenyzője. 2015-ben kétszeres világbajnoki harmadik helyezett. A londoni paralimpián negyedik helyen végzett parasportoló még nem rendelkezik riói kvótával: erre a június 9-16. között esedékes olaszországi Európa-bajnokságon válthatja meg a jegyét Brazíliába: ehhez szükség lesz majd a Magyar Paralampiai Bizottság döntésére is, a szervezet az Eb-t követően dönt arról, hogy kié lehet az atlétikából még szabad egy kvóta.

Testvére, Biacsi Ilona viszont már biztosan ott lesz Rióban: a szintén a SZVSE-ben 2001 óta sportoló Ilona a tavalyi világbajnokságon két ezüstérmet szerzett a kedvenc távjain, 800 és 1500 méteren. Ilona szintén ott volt Londonban is, a 2012-es paralimpián az 1500 méteres síkfutásban bronzérmet szerzett.

Szeged Sportjáért elismerésben részesült Dervarics Attila, aki 2005 óta elnöke a Szegedi Vízisport Egyesületnek, támogatóként azonban már 1998 óta segíti a klubot. Az eddigi három olimpiai ciklust átfogó elnöki tevékenysége alatt az egyesület eredményességben, szervezettségben, kiszámítható működésben és a fejlesztések terén is hatalmasat lépett előre. Az SZVE elnökeként kezdeményezője és mozgatórugója az egységes utánpótlás-nevelési rendszer egyesületi és regionális kialakításának.

A szegedi sportolók gyógyulása érdekében végzett magas színvonalú, elkötelezett munkájáért, a sportolók mielőbbi felépülése érdekében kifejtett lelkiismeretes tevékenysége elismeréseként Szintén Szeged Sportjáért kitüntetést vehetett át Thékes Lászlóné, gyógytornász, a Szegedi Tudományegyetem Központi Fizioterápiás Részleg és Oktatási csoport vezető gyógytornásza. 1989 óta vesz részt az élsportolók kezelésében, szinte minden sportág képviselőjét kezelte már, munkájával nagyban hozzájárul a megsérült sportolók mielőbbi gyógyulásához. Ma Magyarországon nincs olyan kézilabdacsapat, amelyben egy-két játékos ne lett volna páciense.

A szegedi vízilabda sportban kifejtett munkássága elismeréseként Szeged Sportjáért kitüntető címben részesült Juhász György, a ContiTech Szeged Diapolo technikai vezetője. 1993 óta dolgozik a szegedi vízilabda életben, a szegedi vízilabdáért. 2002 óta a klub szakosztály igazgatója, majd technikai igazgatója, e mellett a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségének tagja. Az elmúlt húsz év alatt végzett munkája alatt mindenkivel sikerült elfogadtatnia magát, kitartóan segíti az éppen aktuális vezetés munkáját a minél nagyobb sikerek elérésének érdekében.

Kommentek

Hírzóna

Elfogadták a vásárhelyi költségvetést

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára döntöttek arról, hogy az önkormányzat nem vehet fel hitelt sem működési, sem fejlesztési célra.

Tovább olvasom

Hírzóna

Egyre több iskolás használ bankkártyát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A pénzügyi szemléletformálás a célja a 2018-ban indult Készpénzkímélő iskolák programnak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Marad a sitten Magda Marinko

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nem engedélyezték a sorozatgyilkos feltételes szabadságra bocsátását.

Tovább olvasom

Aktuál