Bulvár

Vádat emelt az ügyészség egy bolgár madárcsempész ellen

Vádat emelt az ügyészség egy bolgár madárcsempész ellen

2016. április 19., kedd
Vádat emelt az ügyészség egy bolgár madárcsempész ellen

Vádat emelt a Makói Járási Ügyészség egy bolgár férfival szemben, aki több mint ezer védett madarat akart Magyarországon keresztül Csehországba csempészni 2014-ben - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a férfit természetkárosítás és több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntettével vádolják. A vádirat szerint a férfi 2014. június 15-én jelentkezett belépésre Nagylaknál. Az ellenőrzés során kiderült, hogy autója utasterében és csomagtartójában levő kalitkákban 626 különféle énekesmadarat, köztük 70 jákó- és 49 szenegáli papagájt szállít Csehországba, ehhez szükséges engedélyekkel azonban nem rendelkezett. A madarak eszmei értéke 11,5 millió forint volt. Egy hónap múlva újra Nagylakon keresztül Csehországba tartott a férfi, járművében újra több mint hatszáz madárral, amelyek szomjaztak, hőstressznek voltak kitéve, ezért az úton, majd később a Szegedi Vadaspark természetvédelmi mentőközpontjában húsz állat elhullott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.