Közélet

Tuzson: családok tízezrei költözhetnek be új otthonukba 2017-ben

Tuzson: családok tízezrei költözhetnek be új otthonukba 2017-ben

2016. április 22., péntek
Tuzson: családok tízezrei költözhetnek be új otthonukba 2017-ben

Jövőre családok tízezrei költözhetnek be új otthonukba - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence

hangsúlyozta: a 2017-es büdzsé két alapvető célja az adócsökkentés - így például a legfontosabb élelmiszerek, a tej, a tojás és a baromfihús, továbbá az internetszolgáltatás áfájának csökkenése -, valamint az otthonteremtés. Családi otthonteremtésre jövőre nagyságrendileg 100 milliárd forintot tartalmaz a költségvetés - közölte, jelezve, hogy a már elkezdődött otthonteremtési program 2017-től teljesedik ki. Elemei közül kiemelte a gyermekvállalásért járó támogatást, az áfakedvezményeket, az építési szabályok egyszerűsödését, valamint a nemzeti otthonteremtési közösségeket. A kabinet örömmel veszi, hogy önkormányzatok is részt akarnak venni a programban, és különböző segítségeket nyújtnak, például telket biztosítanak - tette hozzá az államtitkár. "Amíg Magyarországon polgári kormány lesz, addig lesz otthonteremtési program is" - mondta Tuzson Bence, három célt említve: a családok mielőbbi saját otthonhoz jutását, a gazdaság növekedését és a népességcsökkenés megállítását. A népesedési tendencia megfordulását szerinte jó családpolitikával kell elérni, nem pedig bevándorlással, mint azt egyes európai országok választják. Arra a felvetésre, hogy a kenyér áfájának mérséklését tervezik-e, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár azt felelte: bonyolult a kérdés, mert Magyarországon mintegy 250 féle kenyér van, és nagy az eltérés az árak között, ezért döntött úgy a kormány, hogy nem ezzel kezdi az áfacsökkentést. Az offshore-botrányról is kérdezték Tuzson Bencét, aki válaszában azt mondta: a fideszes képviselőknek nincs és nem is volt offshore cégük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.