Május közepén hallgatják meg a szegedi egyetem kancellári posztjának várományosait

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

A jelöltek száma egy hét alatt a duplájára nőtt. Ha sikerül kiválasztani a megfelelő személyt, július elsejétől lehet kancellárja az SZTE-nek.

Egy hete még arról értesítette lapunkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága, hogy a Szegedi Tudományegyetemre kiírt kancellári pályázatra hét személy adta be jelentkezését. Azóta a jelöltek száma 15-re nőtt, ez a végleges szám. Arról nem nyilatkoztak, hogy volt-e olyan, aki újból beadta a pályázatát.

A jelölteket egy, a fenntartó által kijelölt, szakmai bizottság hallgatja meg, tagjainak nevét az EMMI nem hozta nyilvánosságra. Annyi bizonyos csupán, hogy május közepétől szóban is bizonyítani kell alkalmasságukat azoknak, akik a Dél-Alföld legjelentősebb egyetemének gazdasági ügyeiért szeretnének felelősséget vállalni.

Korábban megírtuk, március 4-én jelentették be, hogy a lemondott Devecz Miklós helyére kiírt kancellári pályázat eredménytelen lett, nem sikerült a 17 jelentkezőből megtalálni a megfelelő személyt. A Szegedi Tudományegyetem előző kancellárja tavaly szeptember 28-án egy bevándorlós Facebook-poszt miatt kialakult felháborodási hullám okán lemondott.

Az új pályázatot március 31-én írták ki, ahogy arról lapunk már aznap beszámolt. A jelentkezők április 15-ig adhatták postára, vagy nyújthatták be személyesen pályázatukat. Amennyiben sikerül kiválasztani a megfelelő személyt, az 2016. július 1-től 2019. június 30-ig töltheti be a kancellári tisztséget. A kancellár felett a munkáltatói jogokat a miniszter gyakorolja, de a megbízására, s ennek visszavonására csak a miniszterelnök jogosult.

Előző sztori

Alaptörvény – Gyurcsány: a köztársaság halott

Következő sztori

Az egész Földnek össze kell fogni a globális felmelegedés ellen