Sport

Labdarúgás: csak kapufáig jutottak a rangadón + FOTÓK

Labdarúgás: csak kapufáig jutottak a rangadón + FOTÓK

2016. április 2., szombat
Labdarúgás: csak kapufáig jutottak a rangadón + FOTÓK
morahalo_algyo12_gs

Gól nélküli döntetlen született a megyeegy rangadóján: az Algyő elvisz egy pontot Mórahalomról, így megőrzi hétpontos előnyét a tabella élén.

Fontos mérkőzést rendeztek szombaton a Csongrád megyei I. osztályban, hiszen a második helyen álló, hétpontos hátrányban lévő Mórahalom a veretlenül a tabella tetején álló Algyőt fogadta. Magasabb ritmusban kezdett a Mórahalom, az első negyed óra a hazaiaké volt, a legkomolyabb lehetőség

Bokányi

felső kapufán csattanó szöglete, valamint

Szalma

közeli lövése volt, de nem tudott előnybe kerülni a homokháti gárda a meccs elején. Kisebb pauza után fél óra elteltével pörögtek fel az események:

Busa

remekül olvasott le egy passzt, majd megindult a hazai kapu felé, távoli lövése pedig veszélyesen csapódott, de végül ez is a felső lécen kötött ki. A félidő végén

Podonyi

szerezhetett volna még gólt, de nem tudta már kapu felé irányítani a labdát - kiegyenlített 45 percen voltunk túl, ahol elvétve alakult ki komolyabb lehetőség. A szünet után

Csányi

lapos lövését kellett védenie

Halásznak

, majd az első percek után egyre inkább a küzdelem vette át a szerepet a meccsen, majd egy órányi játék után mindkét csapat előtt adódott egy-egy ziccer: előbb

Crkvenjakov

nem tudta közelről

Révész

mellett ellőni a labdát egy beadás után, majd a kiváló ütemben meginduló

Bella

sem tudta elpörgetni Halász mellett a pettyest, így maradt a 0-0. Az utolsó negyed órában érezhető volt, hogy erről a pontról nehezen mozdul el a meccs, az Algyő nem kockáztatott, a Mórahalom pedig nem tudott újítani, és nem tudta feltörni a vendégek védekezését - a végén pedig még a listavezető akár meg is nyerhette volna a meccset Busa helyzeténél, de rosszul találta el a labdát a támadó, pedig egy pillanatra megfeledkeztek róla a hazaiak. Gólt nem, csak két kapufát hozott tehát az első két helyezett csatája, ez pedig inkább az Algyőnek kedvez a folytatásban, hiszen

Takács Zoltán

együttesének megmaradt a hétpontos előnye és veretlensége, de a Mórahalom egy meccsel kevesebbet játszott.

Magyar György

tanítványai legközelebb szerdán Zákányszéken lépnek pályára a megyei Magyar Kupa keretein belül, majd a következő fordulóban ahhoz a Makóhoz látogatnak, amellyel az Algyő játszik kupamérkőzést hét közben, míg Podonyi Norberték a 24. körben a Csongrádot fogadják a megyeegyben.

Mórahalom, 500 néző
2016. árpilis 2., 16.30
Mórahalom VSE
Algyő SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Borbás Bottyán Aurél •* Asszisztens: Kovács Attila, Gera Ferenc
0
-
0

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 23. forduló:

Mórahalom VSE - Algyő SK 0-0

Mórahalom, 500 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél •(Kovács Attila, Gera Ferenc).

Mórahalom:

Halász - Bokányi R., Barát, Zsoldos, Pócs T., Mészáros (Crkvenjakov, 33'), Vojnic-Zelic, Szalma, K. Tóth (Zámbori, 79'), Varga K., Magyar.

Játékos-edző:

Magyar György.

Algyő:

Révész - Szűcs K., Sebők (Daróczi, 84'), Szélpál, Csányi, Takács R., Bella (Németh L., 90+2'), Podonyi (Vellai, 61'), Gonda, Busa, Hatvani (Hegedűs, 81').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Sárga lap:

Bokányi R. (52'), Magyar (53') ill. Bella (19'), Révész (67'). Magyar György:

"A két kapus jó napot fogott ki, egy-egy olyan lehetőség volt mind a két kapu előtt, ami eldönthette volna a meccset. Az első félidő alapján lehetett látni, hogy ha valamelyik csapat talál egy gólt, akkor a másik le is húzhatja a rolót. Mi szerettünk volna nyerni, az Algyő az egy pontért jött, de nem volt benne a játékunkban a győzelem, igazságos döntetlen született. Nézzük a pozitívumokat, nem kaptunk gólt, a hazai veretlenségünk tovább íródik és nem nőtt az előnye az Algyőnek. Nem a csere zavart meg minket, hanem nem volt elég jó a labdatartásunk, ráadásul az Algyő jól is csinálta azt, amit csinált, leszűkítették a területet, megfogták az embereinket. Meggyilkoltuk egymás játékát."

Takács Zoltán:

"A két csapat igazolta, hogy nem véletlenül áll az első és a második helyen, megyei szinten egy jó mérkőzést játszottunk, annak ellenére, hogy 0-0 lett. Végig a mi akaratunk érvényesült, talán nekünk is voltak nagyobb helyzeteink. Ettől függetlenül reális a végeredmény. Megmaradt a veretlenségünk, az Algyőnek nem is nagyon emlékszem, hogy mikor volt ilyen hosszú veretlenségi sorozata. Mindig apró lépésekkel próbálunk előre lépni, ez egy fontos lépcsőfok volt, hiszen az egyik legjobb csapat otthonában szervezetten futballoztunk, a játékunk pozitív volt a jövőre nézve. Ma nagyobb hangsúlyt kellett fektetnünk a védekezésre, az ellenfél meghatározó játékosainak játékból való kivonására. Ezért is pozitív, hogy ezt az arcát is meg tudta mutatni a csapat, hogy a védekezést is meg tudtuk oldani, és talán nem is hagytunk nagy helyzetet a Mórahalomnak."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Vége, Borbás lefújja - nem mozdult el a meccs a második félidő közepén kialakult holtpontról, a hazaiak nem tudtak újítani, míg az Algyőnek megfelelt a döntetlen, ugyanakkor a végén az Algyő el is dönthette volna a találkozót ; így viszont marad a hétpontos különbség a felek között.
90+2'
Még cserél egyet az Algyő: Bella helyére Németh László áll be az utolsó percekre.
90'
Négy percet hosszabbít Borbás játékvezető.
89'
Ez meccslabda volt! Vellai vehetett át teljesen szabadon egy labdát a mórahalmi tizenhatos előterében, csak egy védő volt hátul, Vellai a második hullámban érkező Busa elé tálalt, aki viszont kapásból lőtt, de gyengén találta el! Ebben jóval több volt!
84'
Sebők jelezte, hogy nem tudja folytatni: Daróczit küldi be helyére Takács Zoltán.
83'
Hegedűs lőtt egy magas indítás után egy pattanást követően ballal, kicsit kisodródva - a rövid felsőbe tartó labdát szögletre ütötte Halász. A sarokrúgás után Takács lő kapu fölé.
81'
Változtat az Algyő is: Hegedűs váltja Hatvanit a vendégeknél.
79'
Cserél a Mórahalom: Zámbori érkezik az utolsó tíz percre, K. Tóth számára ér véget a meccs.
74'
Ez sem volt kis lehetőség, de kimarad! Bella lépett ki remek ütemben a hazai védők szorításában a jobbösszekötő helyén, majd laposan próbálta ellőni Halász mellett, de a hazaiak kapusa védett, majd a felpördülő labdánál már kifelé ítél szabadrúgást a játékvezető. Még negyed óra!
68'
A középre tekert labdánál felszabadít az algyői védelem, amely ezúttal is remekül zárt - fogy a hazaiak ideje, lassan kockáztatnia kell a Mórahalomnak, hiszen a hazaiaknak nem jó a döntetlen.
67'
Révész sárgul be, miután egy előreívelt labdát gyűjt be, azonban kilép vele a tizenhatoson kívülre - így a vonalról, balról ívelhet középre a hazai együttes.
63'
A meccs legnagyobb helyzete maradt ki! Egy balról beívelt szabadrúgást emelt vissza a hosszún érkező Szalma, Crkvenjakov pedig fordulás után lőtt, de középre tartó labdáját Révész lábbal védte, majd az ismétlést Vojnic-Zelic vágja mellé.
61'
Kapitányát veszti az Algyő: Podonyi nem bírja tovább, Vellai váltja az algyői csékát, a szalag pedig így Szűcs Krisztiánra kerül.
60'
Izzik a parázs a meccsen, egyre keményebbek a belépők, és sok a fault - nem a futballról szóltak az utóbbi percek. Podonyi kap a combjához egy sprint után - Takács Zoltán rögtön szól is Vellainak.
53'
Sőt, Magyar is kap egy lapot, ő Takáccsal szemben volt túlzottan kemény a sporttárs szerint, a hazaiak játékos-edzője hiába mutatja, hogy a labdát találta el, Borbást ez nem hatja meg.
52'
Bokányi Richárd reklamál egy faultot, de ami már kevésbé tetszik Borbás játékvezetőnek, az az, hogy el is rúgja a labdát, ezért sárgát ad a mórahalminak.
50'
Szűcs Krisztián jobb oldali szöglete után Csányinak készítik le lövésre, aki 18-ról el is engedi, lapos löketét újra szögletre tolja Halász. A második korner már veszélytelen.
48'
K. Tóth bújt volna ki középen a félpályánál, sőt, társa is lett volna Varga Krisztián személyében, aki üresen volt a szélen, de K. Tóth még cselezett egyet, azonban hosszan tolta a labdát, így tisztázott a vendégek védelme.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítással ér véget az első félidő: nyílt, magas tempójú meccs, de egyelőre kapufákig jutottak a csapatok.
43'
Ez sem volt kis lehetőség, egy villámgyorsan felépített támadás végén Podonyi kerülte meg ellenfelét a tizenhatoson belül, majd az ötös sarkáról jobbal próbálta meg az utolsó pillanatban meglepni Halászt, de picit maga alatt volt a labda, így nem találta el azt a lendületben megugró algyői cséká.
42'
Magyar indítja a saját térfeléről szabadrúgásból egy remek labdával K. Tóthot, aki megpróbálta még átvenni a tizenhatoson belül, így azonban a kapujából kimozduló Révész begyűjtötte a labdát.
39'
Ismét egy bal oldali beadás után alakul ki veszély az algyői kapu előtt: Pócs addig cselezgetett, amíg volt helye a beadásra, az érkező Magyar azonban jóval a kapu mellé fejelt tíz méterről.
33'
Máris cserél a Mórahalom, Mészáros Tibort Dalibor Crkvenjakov váltja - gyaníthatóan ez szerkezetileg is változást eredményez a hazaiaknál.
32'
Van már kapufája az Algyőnek is! Bokányi keresztpasszát leste le az algyői térfélen Busa, aki átkígyózott vele a tizenhatos előteréig, majd jó húsz méterről lőtt is, labdája pedig a keresztlécen csattant!
27'
Kissé töredezetté vált a játék az utóbbi percekben, sok a pontatlanság most mindkét csapat játékában, nehezen tudják felépíteni az akcióikat a felek.
19'
Belláé a meccs első sárgája, aki Bokányival szemben késett belépőjénél.
16'
Bokányi szöglete csavarodik középre, méghozzá annyira, hogy a felső lécről vágódik le - a lecsorgónál már nagyon kis területe van Szalmának, aki tizenöt méterről lő, de éppen Révész kezeibe. Megélénkült a meccs, szöglet itt és ott, helyzet mindkét oldalon.
15'
Először hördül fel a közönség, egy bal oldali beadás után Pócs Tamás kanyarít középre, az ötös jobb sarkánál érkező Szalma leveszi, majd ellövi keresztbe - egy védőn is megpattan, így megy mellé.
14'
Góóó... de nem, les! Gonda szabadrúgása levágódik, majd ballal is középre ível, amire érkezik Hatvani, be is fejeli közelről, de jó méteres lesen állt, érvénytelen a gól.
12'
Gondától szereztek labdát a hazaiak az algyői térfélen, majd a jobb oldali beívelés K. Tóthot is megtalálta, de nem volt se társa, se területe, így egy kis forgolódás után inkább a szélre játszott volna, de passzába beleléptek.
10'
A főleg párharcokkal tarkított percek után Busa kavarta meg a hazai védelem jobb oldalát, majd lapos beadását szögletre tisztázták. Podonyi kétszer is középre ívelhet, de nem jelent veszélyt egyik sem Halász kapujára.
4'
Az első kaput eltaláló lövés ugyanakkor az Algyőé: Busa játszotta tisztára magát, majd 20 méterről lőtt, de Halász rajta volt a jobb alsó felé csavarodó labdán.
3'
Varga Krisztián kezdte agilisan a meccset: rövid időn belül kétszer is meg tudta futni a vendégek védelmét, de komolyabb lehetőség nem adódott egyikből sem.
1'
A hazaiak kezdték a meccset. A Mórahalom neonsárgában, míg az Algyő tiszta fehérben lép pályára.
16.27 - A vendégek fogadkoznak még egyet a kezdés előtt ; a homokhátiak már bevonultak. Ami még fontos lehet, az Algyőnél négy mezőnyjátékos várhat bevetésre a kispadtól, míg mórahalmi részről a kapus mellett hatan is a padon kezdenek, így valamelyest bővebb rotációból dolgozhatnak a hazaiak. 16.25 - Köszöntjük olvasóinkat Mórahalomról! Ideális futballidő fogadta a csapatokat a Móradomb körúton, az ifjúságiak csatáját a hazaiak nyerték 2-0-ra. Szépen telik már a lelátó, a csapatok pedig éppen végeztek a bemelegítő gyakorlatokkal - hamarosan kezdődik a rangadó! A mérkőzés Borbás Bottyán Aurél sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.A mórahalmiaktól Pócs Tamás, míg az Algyőből Busa Bence mondta el várakozásait a derbi előtt.

FOCIFANOK! A mai délutánon két fontos és egyben izgalmasnak ígérkező derbiről is ÉLŐ közvetítéssel jelentkezünk szá...

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. április 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.