Sport

Íjászat: Banda Árpád ezüstérmes lett Szlovéniában

Íjászat: Banda Árpád ezüstérmes lett Szlovéniában

2016. április 28., csütörtök
Íjászat: Banda Árpád ezüstérmes lett Szlovéniában
banda_arpad_szlovenia

Ezüstérmet szerzett a szlovéniai Kamnikban rendezett Veronicas Kupán Banda Árpád, az Ujszegedi TC reflexíjas versenyzője.

A megmérettetésen 10 ország összesen 140 versenyzője képviselte hazáját. A versenyt hűvös, 5 celsius fokig lehűlő hőmérséklet, valamint a folyamatosan változó szeles idő, gyakran eső, jégeső tette nehézzé. Az alapszakaszban Banda 658 (326, 332) pontot teljesített, ezzel a 2. helyen rangsorolt. A kiesős fordulóban első ellenfelét 6-0-ra, a másodikat 7-1-re, a harmadikat 7-3-ra győzte le. Az elődöntőben a szlovén

Bizjak Rok

ellen viszot már szoros csatát vívott. 2-0, 2-2, majd 3-3 lett az állás. Ekkor a hazai versenyző 3-5-re elment, de Banda továbbra is jól összpontosítva 5-5-re egyenlített. Az egyvesszős szétlövésben a szegedi íjász 10-est, míg Bizjak csak 9-est lőtt. Az aranyéremért folyó küzdelem a kamniki egyesület fiatal versenyzője,

Strajhar Gasper

volt az ellenfél. A magyar íjász magabiztosan kezdett, előbb 2-0, majd 4-0 volt az előnye. A következő két szettben a szegedi mindkét utolsó vesszőjével 8-ast hibázott, így 4-4-re egyenlített ellenfele, aki az utolsó körben három 10-est lőve 4-6-re nyerte a versenyt. Banda Árpád ezüstérmet vehetett át, amivel a felnőtt világranglista 80. helyére került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.