/

Zászlóshajók, karizmák és esernyők: mit tehet az emlőskutatás a természetvédelemért?

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

160 emlőskutató gyűlik össze április 1-3. között Mórahalmon, a X. MTBK műhelytalálkozóján az Aranyszöm Rendezvényházban.

Hogy mi az az MTBK és miről lesz szó a konferencián? Az MTBK, azaz a Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciasorozat témája a Kárpát-medencében őshonos emlősfajokkal (pl.: földikutyák, vadló, ürge, patkósdenevérek, molnárgörény, farkas) kapcsolatos kutatások.

A több országos jelentőségű tudományos szervezet (Magyar Biológiai Társaság, Magyar Természettudományi Múzeum, Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály, Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, Szegedi Tudományegyetem Ökológiai Tanszék) együttes szervezésében megvalósuló 3 napos országos seregszemlén 75 előadás és poszter mutatja be az emlőskutatók ökológiai, etológiai, módszertani, fajvédelmi, filogenetikai és szisztematikai kutatásának tudományos eredményeit. És fény derül arra is, hogy mit tehet az emlőskutatás a természetvédelemért. A rendezvény védnöke Szabó Marcel, a Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Biztoshelyettes.

Előző sztori

Németországban kisgyermek elleni nemi erőszak gyanújával eljárás indult egy menedékkérő ellen

Következő sztori

Kézilabda: másodjára is legyőzte a Tatabányát a MOL-Pick Szeged + FOTÓK