Kultúra

Munkácsyt, Mednyánszkyt csodálnak az afrikai vadállatok

Munkácsyt, Mednyánszkyt csodálnak az afrikai vadállatok

2016. március 21., hétfő
Munkácsyt, Mednyánszkyt csodálnak az afrikai vadállatok
allatok_az_arvizi_festmeny_csodaljak

Szokatlan látogatók telepedtek le a szegedi Móra Ferenc Múzeum dísztermében: oroszlán, zebra, zsiráf csodálta meg a falakon lévő gyönyörű festményeket. Az állatok az Afrika-kiállítás bontása miatt kerültek ideiglenesen a díszterembe, ahol többek között Munkácsy és Mednyánszky munkásságával ismerkedtek. Az Afrika-tárlat a múlt héten zárta be kapuit 26 ezres látogatószámmal.

Zebra, zsiráf, oroszlán, víziló rohamozta meg a Móra Ferenc Múzeum dísztermét: a „kultúrakedvelő” állatok a múlt héten bezárt Afrika-kiállítás bontása miatt váltak műélvezőkké a Kultúrpalotában. Az állatokat ugyanis rövid időre, elszállításukig a díszteremben helyezték el a szakemberek, így a vadaknak lehetőségük nyílt hosszasan csodálni Munkácsy, Mednyánszky műveit vagy épp a monumentális méretű árvízi festményt. A „Csak a jó meleg Afrika!” című kiállítás a múlt héten zárta be kapuit. A tárlatot több mint 26 ezren látták, a zárás napján pedig 1300-an voltak kíváncsiak az afrikai vadon titokzatos világára. A kiállítás lebontását már elkezdték a szakemberek, hogy mihamarabb megkezdődhessen a termekben a nagyszabású Pompeii-kiállítás építése. Az állatokat a napokban szállítják vissza „otthonukba” a múzeum munkatársai, többek között Szombathelyre és Nagykárolyba is. Szokatlan látogatók telepedtek le a szegedi Móra Ferenc Múzeum dísztermében: oroszlán, zebra, zsiráf csodálta meg a falakon lévő gyönyörű festményeket. Az állatok az Afrika-kiállítás bontása miatt kerültek ideiglenesen a díszterembe, ahol többek között Munkácsy és Mednyánszky munkásságával ismerkedtek. Az Afrika-tárlat a múlt héten zárta be kapuit 26 ezres látogatószámmal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.