Sport

Kézilabda: ezúttal is a Kiel jelentette a Pick végállomását a BL-ben

Kézilabda: ezúttal is a Kiel jelentette a Pick végállomását a BL-ben

2016. március 23., szerda
Kézilabda: ezúttal is a Kiel jelentette a Pick végállomását a BL-ben
pick_kiel29_gs

Kevés volt a négygólos hazai siker a MOL-Pick Szeged számára: a német THW Kielt nem tudta megállítani saját közönsége előtt Juan Carlos Pastor együttese, amely hétgólos vereséget szenvedett, és elbúcsúzott a Bajnokok Ligája idei küzdelmeitől.

Négygólos előnyről várhatta a németországi visszavágót a MOL-Pick Szeged: ám ennek ellenére közel sem ígérkezett egyszerűnek a Kiel elleni második mérkőzés, a német csapat ráadásul mindig eljutott legalább a nyolc közé a Bajnokok Ligájában, most viszont a Picknek lehetősége nyílt arra, hogy elüsse

Alfred Gíslason

csapatát ettől, és visszavágjon a tavalyi vereségért, amelyet a negyeddöntőben szenvedett el a Kieltől. A legutóbbi Sparkassen Arénában tett látogatásához képest jóval jobban kezdett a MOL-Pick Szeged,

Jonas Källman

remekül indította a meccset, góljaival tartotta magát a Pick. Sőt, tíz perc után

Bombac

ziccere után még vezetett is a Pick, viszont 4-5 után négy perc alatt négy gólt lőtt a Kiel, amely így már hárommal vezetett. (8-5) Maradt a háromgólos különbség a folytatásban, a Kiel támadásban jóval jobban teljesített, mint Szegeden, majd egy kiállítás után üresen maradt a szegedi kapu, amit

Niklas Landin

használt ki, és ezzel már egyenlő volt összesítésben, időt is kért

Juan Carlos Pastor

. (11-7) Hatottak a spanyol mester szavai, egy 3-0-s rohammal folytatta a Pick, és tartotta az egy-kétgólos különbséget.

Thiagus Petrus

megkapta második kétperces kiállítását is, de emberhátrányban is gólokat tudott szerezni a Szeged, 15-14 után az utolsó három percben azonban nem tudott gólt lőni Landinnak a MOL-Pick Szeged, ellenben a Kiel zsinórban három gólt is szerzett a szünet előtt, így 90 percnyi játék után döntetlenre állt a csata. A második félidőre jött a kapuba

Wyszomirski

,

Sierra

ezúttal nem tudott annyit hozzátenni a meccshez, mint az odavágón. A lengyel beállítása jó döntésnek bizonyult, rögtön megfogta

Anic

ziccerét, majd a folytatásban is több bravúrt bemutatott a kapuban. Maradt a négygólos német előny, és többször is támadhattak Marko Vujinék azért, hogy összesítésben is jobban álljanak, de nem tudtak élni ezekkel a lehetőségekkel - egészen tíz perccel a szünet utánig,

Vujin

hetesből szerzett gólja után már 23-18-ra vezetett a Kiel. Emberhátrányban ugyan megint gólokat lőtt a Pick, de ez csak arra volt elég, hogy ne lépjen meg többel a Kiel, amely

Ekberg

góljával az utolsó negyed óra előtt már hattal vezetett. (27-21) Négynél közelebb a folytatásban sem tudott férkőzni a német bajnokhoz a MOL-Pick Szeged, amely támadásban sok hibával játszott - ráadásul a meccs során négy, így a párharc alatt összesen hét (!) büntetőt is elrontott, ezeket pedig keményen büntette a Kiel, amely tartotta az öt-hatgólos előnyét, és akárcsak tavaly, idén is a Szegeden elszenvedett veresége után saját közönsége előtt le tudta dolgozni hátrányát, és kiejtette a MOL-Pick Szegedet a Bajnokok Ligájából. Ancsin Gáboréknak ezúttal nem sikerült pontosan befejezniük a támadásaikat, ráadásul a kapuban is csak a második félidőben jött komolyabb teljesítmény, miközben Landin végig stabil teljesítményt nyújtott.

Marko Vujin

nem rontott hetest egyik meccsen sem, míg a Pick a 13 büntetőből mindössze hatot dobott be, ráadásul ezúttal több ziccert is elrontottak a szegediek, így kevés volt a vasárnap kiharcolt négygólos előny, és akárcsak tavaly, idén is a Kiel okozta a Pick vesztét a BL-ben, csak idén nem a negyed-, hanem a nyolcaddöntőben. Ezzel a Kiel játszhat majd a Final Fourért a címvédő Barcelonával, míg a MOL-Pick Szeged számára maradnak a hazai küzdelmek, Juan Carlos Pastor csapata legközelebb szombaton 17 órától a Vác ellen játszik bajnokit az újszegedi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. meccs

THW Kiel - MOL-Pick Szeged 36 - 29 (18-14)

Kiel, Sparkassen Aréna, 10 ezer néző. Vezette: Jonas Eliasson, Anton Palsson (izlandiak).

Kiel:

LANDIN 1 - EKBERG 7, Anic 3, Canellas 2, Brozovic 3, Duvnjak 3, Klein. Csere: Dahmke 3, VUJIN 9/5, Dissinger 5, Mamelund.

Vezetőedző:

Alfred Gíslason.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Prodanovic 1, Robledo 5, BOMBAC 7/3, Vranjes 1, Ancsin 1, KALLMAN 7. Csere: WYSZOMIRSKI (kapus), Thiagus Petrus 2, Blazevic 1, Parrondo, Mindegía 1, Balogh 2, Zubai.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

5/5. ill. 7/3.

Kiállítás:

6 perc ill. 12 perc.

Továbbjutó: 65-62-vel a THW Kiel

Online közvetítésünk

VÉGE

60'

Mindegía lövése blokkról még bepattan, 36-29. Ez a vége, nyer a Kiel hét góllal, így összesítésben három góllal bizonyul jobbnak a megannyi ziccert, és a két meccs alatt hét hetest (!) rontó MOL-Pick Szegeddel szemben, amely csakúgy, mint tavaly, most a Kiel ellenében búcsúzik a BL-től.

59'

Parrondót szándékos lábért még kiállítják két percre. Ekberg lő egy könnyű gólt a szélről, 36-28.

58'

Anic passzol a szélre Ekberghez, bedobja a ziccert, 35-27. Robledo még kozmetikáz, 35-28. Időt kér Gíslason másfél perccel a vége előtt.

58'

BOMBAC KIHAGYJA! LANDIN EZT IS MEGFOGJA, a negyedik hetes, ami ma kimarad! Így valószínűleg vége...

58'

Szerzett labda, de nincs belőle kontra, Robledóval ütköznek - HETES!!! Újra büntetőt lőhet a Pick, akárcsak Szegeden, itt is kimaradt ma már három, viszont ebből gól kell, nincs mese!

58'

Ancsin hozza közelebb a Szegedet, 34-27. Még bő három perc, talán még egy utolsó sansz van! Kiegészül a Kiel, lejár Canellas kiállítása.

57'

Ekberg megint ziccerben, rossz a kilépés, ő pedig megint bevágja, 34-26, nyolccal, összesítésben néggyel vezet a Kiel, időt kér Juan Carlos Pastor, hoz egy 5-0-s rohamot most a német csapat.

56'

Wyszomirski fog egy távoli lövést, amivel kontrázhatunk, de Blazevic mellé lő - néma az izlandiak sípja, ez is egy komoly hiba most a szegediektől!

55'

HETES! Mindegía ment be a hatosig középen, Canellas ráadásul két percet is kap: ez egy óriási esély most a Picknek. Landinnak azonban még be kell lőni - Balogh nem tudja, ez is kimarad, Landin kitolja oldalra.

54'

Elveszik a labdát most a bírók a Picktől, támadófault Vranjesnél. Canellas lapos lövését fogja Wyszomirski, ellenben Landin is bravúrral véd - majd Dahmke nem ront már ziccerben, 33-26.

54'

Duvnjak előtt van hely lőni, ismét hat a Kiel előnye, 32-26. Időt kér Juan Carlos Pastor.

54'

Bombac a hetessel megint: LANDIN VÉDI AZ ALSÓBA TARTÓ LÖVÉST! Így nehéz lesz...

53'

Mindegía passzába belenyúl Mamelund, Ekberg mehet ziccerig, ez könnyű gól, 31-26. Mindegía az újabb támadásból már hetest harcol ki - de csak hetest, nincs kiállítás.

52'

WYSZOMIRSKI! HOGY VÉD A LENGYEL, TE JÓ ÉG! Jó bejátszás után fogja a ziccert beállóból!!! Robledo labdát szerez, és bevágja Landin mellett a ziccert, 29-26! Duvnjak egy gyors góllal válaszol, 30-26.

51'

Robledo előtt van egy kis hely, amit ki is használ egy aprócska gólra! De mindegy mekkora, a lényeg, hogy bent van!!! Dahmke megindul a középkezdésből a kapuig, VISZONT WYSZOMIRSKIN NEM TUD TÚLJUTNI!!! MICSODA VÉDÉS MEGINT! Ráadásul Thiagus Petrus még megfogja a vonal előtt, 29-25!

50'

Baloghot fogják meg a lövésnél, még maradhat a Szegednél. Elképesztően izgalmas, hiszen nagyon szoros az összetett állás az utolsó tíz perc előtt!

49'

Canellas leüti, most nem játssza be, jól védekezik most a Pick: Wyszomirski fogja Duvnjak lövését, majd Thiagus Petrusnál belemenést fújnak - Duvnjak végigviszi a kontrát, 29-24.

49'

Szép támadás végén Källman a bal szélről lövi ki a hosszú sarkot, 28-24.

48'

Lassan négy perce nem lőtt gólt a Kiel: most megtöri ezt a német csapat, Vujin most mezőnyből, derékból, 28-23.

47'

Wyszomirski ujjheggyel hozzáér még Dissinger bombájához, jöhetünk újra! Megint Prodanovicnak a szélre, ezt most túlhúzza a szélről a hosszú felé.

46'

Canellas átlövését fogja Wyszomirski, a kipattanó után maradhat a németeknél. Belemenés Dahmkénél, ezt büntetni kell! De nem tudjuk elsőre, Thiagus Petrus lövését fogja Landin, de megint jó a kipattanó!!! Prodanovic húzza vissza a rövidbe a jobb szélről, 27-23!

45'

Kiállítják Dissingert, most nagyon figyelni kell! Na, végre nekünk is van szerencsénk! Bombac passza után Duvnjak pont Balogh elé üti a labdát, aki bedobja a ziccert, 27-22!

44'

Ekberg megy be beállóba, nem tudjuk megállítani, hattal vezet a Kiel, 27-21.

43'

Bombacnál lépést fújnak, majd Dahmke mehet ziccerig, nem rontja el, 26-21. Balogh lövését fogja Landin, majd az indítást lehúzza Bombac, aki a ziccerben lévő Baloghoz passzol, aki hiába lő a kapuba, vonal miatt nem adják meg, marad a 26-21. Időt kér a Kiel, amely először léphet meg hat góllal.

42'

Dissingernek megint van egy kis szerencséje, visszakerül hozzá, és bedobja Wyszomirski mellett, 25-21.

41'

Kiegészül a Pick, lejár a kiállítás. ROBLEDO! Lendületesen indul el, és vágja a léc alá kintről, 24-21.

40'

Megvan a labda, Thiagus Petrus mehet ziccerig: BEDOBJA! BEDOBJA A BRAZIL, 23-20, két gólt szerzünk emberhátrányban! Anic válaszol beállóból, 24-20.

39'

KALLMAN! Robledo remek passzát vágja a hosszúba a szélről, emberhátrányból lő gólt a Pick, 23-19!

39'

Vujin megint előadja a cseleit, Wyszomirski ezt a hetest nem tudja fogni - a meccsen először áll továbbjutásra a Kiel, 23-18.

38'

Robledo megy fel a szaggatottról, de nem talál kaput. Canellas átlövését fogja Wyszomirski, jól szállt be a lengyel! De maradhat még a Kielnél, hetes ez is - ráadásul két perc Vranjesnek.

38'

Két beállós játék megint, Brozovic pedig nem ront a hatosról, 22-18.

37'

BOMBAC! Test mellett Landin lába között megint megtalálja a helyet, csak ő lőtt még gólt a második félidőben a Pickből, most emberhátrányban tette ezt, 21-18!

37'

Vranjes lapos lövését fogja Landin, majd Ekberg indulhat ziccerben: WYSZOMIRSKI!!!! ELKÉPESZTŐEN FONTOS VÉDÉS A LENGYELTŐL!

36'

Blazevic löki még meg ziccerben ellenfelét, ezért is két percet fújnak az izlandiak, Vujin jöhet a heteshez: bepattintja Wyszomirski lába latt, 21-17.

35'

Bombac látja meg a rést a kontránál, és be is megy középen, sőt, be is dobja Landin lába mellett!!! 20-17!

35'

Már összetettben is jobb lehet a Kiel, ha most gólt lő. Lépéshiba Dissingernél!

34'

Källman lő a szélről, de Landinnak úgy tűnik, ennél ma több kell, az alsóba tartó labdát lábbal védi a Kiel kapusa.

34'

Vranjes! Két percet harcol ki Brozovicnak, remekül oldotta ezt meg Vranjes! Mintegy másfél percig egyenlő létszámban a csapatok a pályán.

33'

Hetes ez is, Prodanovic rántotta vissza ziccerben ellenfelét: Vujin bevágja a felső sarokba, 20-16.

33'

HETES! Bombac próbált meg megint bemenni ott, ahol az imént, de a hatoson belül védekeznek ellene: Landin bal keze alatt dobja be, 19-16!

32'

Dissinger először eladja, majd a lecsorgót kétszer is (!) összeszedi, és bepofozza közelről, 19-15.

31'

WYSZOMIRSKI! Ő KEZDETT A SZEGEDI KAPUBAN, és rögtön fogja Anic ziccerét! Bombac viszont megállíthatatlan, majd Landinnak bőrben megy be, 18-15!

31'

A Kiel kezdte a második félidőt.

SZÜNET

30'

Még egy akcióra lesz időnk: Parrondónak hosszú a labda a szélre, nincs lövés: ez a vége az első félidőnek, 90 perc játék után egyenlő az állás, a folytatásban a Picktől egy picit több kellene támadásban ; Sierra pedig csak 14%-al véd, míg Landin 33-al, egyelőre ez is döntő!

30'

Megint kapufa, most Balogh találja el - a harmadik a meccsen. Dissinger megy be, és kilövi a hosszú felsőt, iksz így jelenleg összesítésben, 18-14.

29'

Canellas engedi el talpról, Sierra lába mellett becsúszik a rövidbe, 17-14.

28'

Canellas tud bemenni ziccerig, 16-14. Az talán nem baj, ha sok a gól, hiszen az idegenben lőtt több gól is számíthat még. Nem tudunk most lőni a támadás végén, jöhet a Kiel, de lejár Thiagus Petrus kiállítása.

27'

HETES EZ IS! Vranjessel szemben csak a hatoson belül tudott valamit kezdeni védője, ez pedig hetes. Bombac lövi ismét: pontosan a bal felsőbe, 15-14!

26'

Még hetest is kapott a Kiel, Vujin jöhet megint, de már Wyszomirskinek lövi: a támaszkodó lába mellé lő Vujin pattintva, 15-13.

26'

ROBLEDO! Tőle is jön most egy remek bomba, 14-13. Két perc Thiagus Petrusnak, neki ez a második kétperce - innentől figyelnie kell.

25'

Anic gyűjti be a kipattanót Sierra védése után, másodjára már nem marad ki, 14-12.

24'

Szépen járt most a labda, egészen Prodanovicig került, de ezt megfogja Landin! Sierra is hárít, majd Thiagus Petrus fut be középre - ez már bent van!! 13-12!

24'

Nem jó a passz Canellastól, Ekberg még megmenti, már fent a bírók keze: Vujin lövését blokkolja Thiagus Petrus. A sarokból jöhet a Kiel, Dissinger előtt van terület, ezt ki is használja egy átlövéssel, 13-11.

23'

Jó védekezés most a szegediektől, majd a fault után időt kér Alfred Gíslason.

22'

Vranjessel szemben a keménység, de Dissinger ezt is megússza most. Robledo csak az oldalhálót találja el, de még maradhat a Picknél a labda. MINDEGÍA TALPRÓL LŐ EGY POKOLIAN NAGY GÓLT A JOBB FELSŐBE! Bravó! 12-11!

21'

Egy gyors kontra megint az eladott labda után, Dissinger fejezi be középről, ezekre nagyon figyelni kellene a folytatásban! 12-10.

21'

BALOGH! Most is be tud menni két ember között, és bedobja, 11-10!

20'

Ez most nincs bent Vujintól, a felső lécről a gólvonal elé pattant, majd a Pick okosan inkább lassítja egy picit a játékot, nem rohannak Baloghék minden áron.

19'

Duvnjak ront most, majd Balogh harcol ki betörése után egy hetest: most Bombac jön, és a bal alsóba lő egy csel után, 11-9!

19'

KALLMAN! Lalassít egy pillanatra, majd nagyon éles szögből, de bedobja a rövidbe Landin feje mellé, 11-8!

18'

Bombacot löki meg Dissinger, de nincs kiállítás. Ancsin lövését lehúzza Landin, aki az üres kapuba lőhet, hiszen hátrányban lejött Sierra: bepattog, kapusgól! 11-7, összesítésben döntetlen, időt is kér Juan Carlos Pastor!

17'

Thiagus Petrust állítják ki, a párharc első szegedi kiállítása. Canellas pattintja be Brozovicnak, aki ezúttal sem ront, háromgólos már, 10-7.

16'

Vranjessel most sem bírnak, akárcsak Szegeden, szépen bepattintja Landin lába alatt, 9-7. Kiegészül a Kiel.

16'

Blokkoljuk Canellas lövését, de belefújnak az izlandiak. Vujin bombáját már nem lehet fogni, 9-6.

15'

Az első szegedi kontra, Bombac vezeti, majd a szélen meginduló Blazevichez passzol, aki bedobja a ziccert, 8-6, kihasználjuk az emberelőnyt!

15'

Dahmke kapta el a nyakánál Prodanovicot, ezért két percet ítélnek az izlandiak, előnyben folytatjuk. Källman hozná vissza a rövidbe, de Landin lábbal véd, sajnos kezdi elkapni a fonalat a kapus!

14'

Sierra fogja Vujin átlövését, de a kipattanó a németeké. Brozovic tud befordulni beállóban, és a léc alá lő, 8-5.

14'

Bombac talpról, középről lő, de ezzel nem tudta meglepni Landint. Egy újabb gyors német támadás után Duvnjak marad lent, marad a Kielnél a labda.

13'

Ancsin megy fel a kilencesről, de Landin ezen rajta volt - a túloldalon Brozovic kerül ziccerbe a gyors támadás után, Sierra nem tudja megfogni a ziccert, 7-5.

12'

Ancsin eladja a labdát, amivel mehet a német kontra, Ekberg befejezi, 6-5.

11'

Källman először ront, de Ekberg sem tudja eltenni a hosszúba a bal szélről. Canellas kap sárgát Vranjessel szemben elkövetett faultjáért.

10'

Bombac remek cselei után most be tudott menni, 4-5. Ekberg egyenlít a szélről, 5-5.

10'

Hetes a Kielnek Prodanovic faultja után: Vujin jön, pontosan lő a léc alá, 4-4.

9'

Bombac labdát szerez Duvnjaktól, majd az indítás végén Källmannak van ideje megnéznie Landin kapuját ziccerben: nem is ront, négyből négy, és már vezet a Pick, 3-4!

8'

Vujin passza most nem jó, majd Källman marad üresen, Bombac meg is látja őt, és szépen elteszi Landin lába mellett, 3-3 - eddig a svéd lőtte a Pick mindhárom gólját.

7'

Vranjest találja meg Ancsin egy szép passzal, a beállós ellen belül védekeznek: ez hetes! Parrondo végzi el az első szegedi büntetőt: kihagyja, Landin véd!

6'

Ancsin kerül ziccerbe betörése után, megint a kapufát találja el, de kár érte!

5'

Vujinnak most volt egy kis helye két ember között, talpról lő az alsóba, 3-2. Canellas megszerzi Bombac passzát, majd a kontra után Dahmke fölépattint a hatosról!

4'

Bombac osztja le szépen Källmannak, aki üresen marad a szélen, és visszahúzza a bal felsőbe, 2-2.

3'

Vujin megy fel a szaggatottról, bevágja a bal alsóba, vezet a Kiel, 2-1.

2'

Jó a fault Duvnjak ellen, nem tud lőni a kieli. Test mellől lő nagy gólt Dahmke, 1-1 - Ancsin a kpaufát találja el a túloldalon.

1'

Källman szerzi a meccs első gólját beállóból - ez nyerő pont lehet ma a Pick számára, 0-1.

1'

A Pick kezdte a meccset.

18.31

- Egyperces gyászszünettel kezdődik a meccs a keddi, brüsszeli terrortámadás áldozatainak emlékére.

18.16

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a MOL-Pick Szeged kieli fellépése Európa egyik legkomolyabb csarnokában, a Sparkassen Arénában. A két csapat vasárnapi keretéhez képest sok változás nem történt, ahogyan azt Alfred Gíslason elmondta, egyik sérültje sem épült fel a mai meccsre, Jansen helyett Williams került a keretbe. A Pickben ugyanakkor ott lesz ma a csapatkapitány, Zubai Szabolcs, viszont kimaradt a lázzal küzdő Marko Curuvija.

A mérkőzés 18.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kevés volt a négy gólos előny, kiesett a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligájából a hétgólos kieli vereség után.http://szegedma.hu/?p=620208

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.