Közélet

Juhász Péter Szegeden: Orbán Viktor vagyonosodása ügyében levelet írt, Botka Lászlóval szolidáris (FRISSÍTVE)

Juhász Péter Szegeden: Orbán Viktor vagyonosodása ügyében levelet írt, Botka Lászlóval szolidáris (FRISSÍTVE)

2016. március 7., hétfő
Juhász Péter Szegeden: Orbán Viktor vagyonosodása ügyében levelet írt, Botka Lászlóval szolidáris (FRISSÍTVE)
egyutt sajttaj01_gs

Az Együtt alelnöke a miniszterelnök ellen ma vagyonosodási vizsgálatot kért, a Botka Lászlóval szemben a szegedi Fidesz által indított lépést viszont nem tartja jogosnak, s üzeni, hogy szolidáris a szegedi polgármesterrel.

Orbán Viktor

egyszerű puritán élete egy politikai termék. Valójában pontosan úgy él, mint a keleti országokban a vezetőnek nevezett diktátorok” –

Juhász Péter

, az Együtt alelnöke nyilatkozta ezt Szegeden. Szerinte a miniszterelnök egy 13 hektáros birtokon él, ahol „öt kastély áll”, ezen a területen él a Nárcisz nevű kuvasz, amelyről Orbán Viktor is posztolt képet. „Nekem volt kutyám, ezért azt gondolom, ahol a kutya él, ott él a gazdája is” – indokolta a korábbi kijelentését. Elmondta, a területet

Orbán Győzőtől

(a miniszterelnök édesapjától) bérli tíz évre

Mészáros Lőrinc

, ezért nem érti, hogy miért költ a felújításra a bérlő tízmillió forintnál nagyobb összeget. „A felcsúti polgármester Orbán Viktor strómanja, amit Mészáros Lőrincnek tulajdonítunk vagyonként, az személyes meggyőződésem szerint a miniszterelnök vagyona” – magyarázta. „A 13 hektáros területen a kaputelefonnál bejelentkezve a biztonsági őr már a miniszterelnök rezidenciájaként azonosította a területet, vagy legalábbis arra volt fogékony, hogy őt keresik az újságírók” – mondta az V. kerületi politikus.

(Juhász valószínűleg a 444 riportjára gondolt, ebben azonban ilyen párbeszéd nincs, Szily László írása szerint a Nárcisz kutyát keresték a média munkatársai, s az említett telefont kezelő személy is az állatra gondolt – szerk.)

„Orbán Viktor számoljon el a vagyonával! Ezért a mai nap folyamán írtam a parlament mentelmi bizottságának, hogy folytassák le Orbán Viktor vonatkozásában a vagyonnyilatkozati eljárást. Arra lennénk kíváncsiak,

Lévai Anikó

vagyonnyilatkozatában szerepelnek-e olyan tételek, amik alátámasztanák, hogy honnan származik e vagyon” – mondta az Együtt alelnöke.

egyutt sajttaj03_gs

„Lévai Anikó háztartásbeli, így neki nincs munkája, nincs jövedelme

(a Magyar Konyha című folyóirat szerkesztőbizottságának a tagja a 444 cikke alapján – szerk.)

, Orbán Viktor pedig a világéletében a magyar politikából kapott fizetést, ezért lehetetlen, hogy legális úton gyarapodjon ennyivel a vagyona” – folytatta. Az általa írt levelet Juhász Péter nyilvánosságra hozta közösségi oldalán, tudomása szerint egy tucatnyi ember szintén elküldte ugyanezt a tartalmat. Arról is tájékoztatta a szegedi sajtót a fővárosi politikus, hogy sikkasztás és hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett a személyéhez köthető Igazmondó Alapítvány. „Ha a sikkasztás ténye megáll, az okot ad arra, hogy Orbán Viktor ne élhessen a mentelmi jogával, mert pozíciójából fakadóan követte el ezt a bűncselekményt” – fűzte hozzá. Úgy gondolja, Orbán Viktor nem jó vezető, ezért próbálja megakadályozni a népszavazási kezdeményezéseket – tért ki a

február 23-án

az Országos Választási Irodánál lezajlott eseményekre. „Teljesen egyértelmű, hogy ez egy támadás

Botka László

ellen, innen is szeretném kifejezni szolidaritásomat az irányába” – válaszolta, mikor a SZEGEDma.hu arról kérdezte, hogy mit gondol a szegedi Fidesz által

a város polgármestere ellen kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatról

. Úgy látja, Botka László magyarázatot adott a vagyonosodására, mert egy súlyos betegség miatt a családon belül történt meg a vagyon újraelosztása. Szerinte ez csak egy válasz a Fideszt ért támadásokra. „Ez egyrészt jó hír, mert ez a maximum sztori, amit találtak, s jó hír, mert Botka Lászlót ők tényezőnek tartják” – vélekedett.

Fidesz: Juhász Péternek a saját vagyonával kell elszámolnia

Juhász Péternek a saját vagyonával kell elszámolnia, ugyanis valódi életkörülményei és bevallott jövedelme nyilvánvalóan nem állnak egymással arányban. A Fidesz Budapesti Szervezetének Elnöksége ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Juhász Péterrel szemben Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatánál - áll a Fidesz Sajtóiroda közleményében.

A politikus szerint nem összehasonlítható a két vizsgálat.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=615783 Közzétette: Szegedma Hírportál2016. március 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.