Bulvár

Jól működött Szegeden húsvétkor a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program

Jól működött Szegeden húsvétkor a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program

2016. március 30., szerda
Jól működött Szegeden húsvétkor a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program
Szeged_dom_561452446_n

A szegedi dómba érkezők gyakran tapasztalhatták, hogy az istentisztelet során bűnözői körhöz tartozó személyek az idősebb híveket szervezetten próbálják adományok átadására kényszeríteni.

A Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program egyik alappillére az idősek ellen irányuló cselekmények megakadályozása, illetve ezeknek a megelőzése. A Szegedi Rendőrkapitányság kérésére a polgárőrség folyamatos jelenlétével biztosította a húsvéti misék nyugalmát. A polgárőrök, miután sorozatosan észlelték a jogsértő cselekményeket, azonnal jelezték a velük együttműködő rendőröknek az elkövetők személyét. Hamarosan kiderült, hogy egy jól meg szervezett csapatról van szó, akik adományokat szerettek volna kikényszeríteni az idősebb templomba járóktól. A polgárőrök a rendőrökkel együtt még három napig folyamatosan ellenőrizték a székesegyház környékét, ennek eredményeként szinte teljesen felhagytak eddigi tevékenységükkel a zaklatók. Bár a tilosban járók rosszallásukat fejezték ki a polgárőrség határozott fellépésével kapcsolatban, a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programban résztvevő polgárőrök biztosították őket, hogy a városban máshol is egészen biztosan fel fognak lépni a zavarosban halászók ellen. "A rendőrséggel együttműködő polgárőrök bizonyították, hogy Szeged belvárosában a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program első akciója kiváló eredménnyel vizsgázott" - fogalmazott

Kinyó Pál

, a program koordinátora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.