Közélet

Deutsch Tamás: júniusra készül el a digitális oktatási stratégia

Deutsch Tamás: júniusra készül el a digitális oktatási stratégia

2016. március 8., kedd
Deutsch Tamás: júniusra készül el a digitális oktatási stratégia
Deutsch Tamás

Júniusra készül el az átfogó digitális oktatási stratégia - közölte Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos kedden Budapesten, egy szakmai fórumon.

A Microsoft Educator Exchange nevű konferenciáján elmondta: a digitális oktatási stratégia az oktatás valamennyi szintjére és tényezőjére kiterjed és úgy alkotják meg, hogy figyelembe vegye az internetről és digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció eredményeit.

Deutsch Tamás

szerint az emberek akaratnyilvánítása egyértelmű volt, három prioritást fogalmaztak meg: az internet legyen mindenki számára hozzáférhető és megfizethető, kapjon az eddiginél sokkal nagyobb szerepet az oktatásban, és a gyerekek védelmét szolgáló szabályok szigorodjanak. A miniszterelnöki biztos beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az oktatási stratégia sikeres alkalmazása hozzájárulhat az egyre drámaibb mértékű informatikushiány mérsékléséhez. A felmérések szerint Magyarországon jelenleg 22 000 IT-szakember hiányzik, az Európai Unióban pedig 2020-ra egymillió fős szakemberhiánnyal számolnak. Deutsch Tamás hangsúlyozta: manapság senki sem lehet versenyképes anélkül, hogy felkészülne a digitalizáció kihívásaira, a felkészülés legjobb eszköze pedig az oktatásban való sikeres részvétel. Nem elegendő egy vagy több elemet megváltoztatni az oktatásban, társadalmi szinten kell paradigmaváltást elérni - tette hozzá a miniszterelnöki biztos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.