/

Szén-monoxid-mérgezés Szatymazon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyik szatymazi ingatlan gázkazánjának megfelelő működéséhez nem állt rendelkezésre elegendő légellátás. Két lakó szén-monoxidmérgezést szenvedett. A karbantartó ellen vádemelést javasol a Szegedi Rendőrkapitányság.

Egy fűtésszerelő végzettséggel rendelkező férfi egy szatymazi lakóházban felszerelt gázkazán karbantartását végezte el 2014 őszén. A javítás során nem vette figyelembe, hogy az épület nyílászárói fokozott légzárásúak. A gázkazán megfelelő működéséhez nem állt rendelkezésre elegendő légellátás, ezért az ingatlanban lakó két nő nyolc napon belül gyógyuló, szén-monoxidmérgezést szenvedett 2015. április 1-jén éjszaka.

A nyomozás megállapította, hogy a fűtésszerelő a gázfogyasztói berendezések létesítését és üzemeltetését szabályozó rendeletben előírtaknak nem tett eleget. A 47 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a Szegedi Rendőrkapitányság.

Default thumbnail
Előző sztori

Éremkincs kiállítás és könyvbemutató a Tornyai János Múzeumban

Default thumbnail
Következő sztori

Virágágyásba csúszott egy teherautó Makón

Legutóbbi hasonló cikkek