Bulvár

Szén-monoxid-mérgezés Szatymazon

Szén-monoxid-mérgezés Szatymazon

2016. február 5., péntek
Szén-monoxid-mérgezés Szatymazon

Az egyik szatymazi ingatlan gázkazánjának megfelelő működéséhez nem állt rendelkezésre elegendő légellátás. Két lakó szén-monoxidmérgezést szenvedett. A karbantartó ellen vádemelést javasol a Szegedi Rendőrkapitányság.

Egy fűtésszerelő végzettséggel rendelkező férfi egy szatymazi lakóházban felszerelt gázkazán karbantartását végezte el 2014 őszén. A javítás során nem vette figyelembe, hogy az épület nyílászárói fokozott légzárásúak. A gázkazán megfelelő működéséhez nem állt rendelkezésre elegendő légellátás, ezért az ingatlanban lakó két nő nyolc napon belül gyógyuló, szén-monoxidmérgezést szenvedett 2015. április 1-jén éjszaka. A nyomozás megállapította, hogy a fűtésszerelő a gázfogyasztói berendezések létesítését és üzemeltetését szabályozó rendeletben előírtaknak nem tett eleget. A 47 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést a Szegedi Rendőrkapitányság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.