Bulvár

Hiénák születtek a Szegedi Vadasparkban

Hiénák születtek a Szegedi Vadasparkban

2016. február 12., péntek
Hiénák születtek a Szegedi Vadasparkban
hiena_vadaspark

Tavasszal már egy hat tagú hiénacsaláddal találkozhatnak a látogatók az Szegedi Vadasparkban, sőt, a március 15-én induló állatbemutató program egy állomásaként akár etetésüket is meg lehet majd figyelni.

"Bár többnyire a tavasz és a nyár számít az állatkerti baby boom időszakának, az elmúlt időszak kifejezetten termékenynek bizonyult a Vadaspark életében. Több olyan emlősnél is született egy vagy több kölyök, amelyekkel nemcsak a gyűjteményünk gyarapodott, hanem az adott fajmegmentési és törzskönyvi programok sikeréhez is hozzájárulhattunk velük. Közülük még nem mindenki látható, ezért a sort olyan állatkölykökkel kezdjük, amelyek már megleshetők – persze, némi szerencsével. A két foltos hiéna kölyök még ősszel született, életük első hónapjait a házuk biztonságában töltötték. Tavasszal így már egy hat tagú hiénacsaláddal találkozhatnak a látogatók az erdei kifutójukban, sőt, a március 15-én induló állatbemutató program egy állomásaként akár – egy kisebb előadással egybekötött – etetésüket is meg lehet majd figyelni" - írja a Szegedi Vadaspark közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.