Kultúra

Egy brit együttes tagjai vesztették életüket egy svédországi autóbalesetben

Egy brit együttes tagjai vesztették életüket egy svédországi autóbalesetben

2016. február 14., vasárnap
Egy brit együttes tagjai vesztették életüket egy svédországi autóbalesetben

Autóbaleset áldozata lett a Viola Beach brit együttes négy tagja és menedzserük Svédországban - közölte vasárnap a BBC News.

A baleset szombaton hajnalban történt a svéd főváros közelében. A gépkocsi az E4-es autópályán haladt Stockholm külterületén, amikor egy 25 méter magas hídról az alatta lévő csatornába esett. Az öt 19 és 32 év közötti férfi holttestét a rendőrök találták meg a vízben. A Warringtonból származó fiúbanda -

Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe

és

Jack Dakin

- pénteken koncertezett Svédországban. A Viola Beach a Where is the Music? elnevezésű svéd zenei fesztivál vendége volt. Szombaton már a Surrey megyei Guildfordban léptek volna fel. A balesetben szintén elhunyt menedzser,

Craig Terry

családja közleményben fejezte ki gyászát és együttérzését a többi elhunyt családtagjainak. A brit külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy az öt brit autóbalesetben hunyt el Svédországban február 13-án. "Kapcsolatba léptünk a helyi hatóságokkal és támogatjuk az áldozatok családjait ebben a nehéz időben" - mondta. A hivatalosan 2015-ben megalakult Viola Beach tavaly adta ki Swings & Waterslides című debütáló kislemezét, amit a BBC fiatal tehetségeknek szentelt műsorában is lejátszottak. Egy Facebook-posztjuk szerint márciusban az Egyesült Államokban léptek volna fel. Tavaly a liverpooli Sound City fesztiválra is meghívták őket, és idén is szerepeltek volna ott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.