Közélet

Egészségügyi gyorsbeavatkozókat küld Görögországba a Magyar Vöröskereszt

Egészségügyi gyorsbeavatkozókat küld Görögországba a Magyar Vöröskereszt

2016. február 19., péntek
Egészségügyi gyorsbeavatkozókat küld Görögországba a Magyar Vöröskereszt

Egészségügyi gyorsbeavatkozó egységet küld Görögországba a Magyar Vöröskereszt, hogy segítse az ottani vöröskereszt humanitárius munkáját a menekültválságban. A vöröskeresztes csoport pénteken indul és a tervek szerint március 5-éig marad a térségben.

A vöröskereszt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a csoportban egy orvos, egy mentőtiszt, egy szakápoló és egy logisztikus van. A csoport a görög testvérszervezet szakmai irányítása alatt vesz részt az egészségügyi ellátásban a Szalonikiben működő mobilklinikán. A humanitárius misszió költségeit nemzetközi forrásokból állják. Felidézték: a tavaly Magyarországot érintő menekültválság miatt a Magyar Vöröskereszt egészségügyi gyorsreagáló egységet állított fel. A mobilegység elsősegélyt tud nyújtani, valamint az akut és krónikus eseteket is el tudja látni. Közölték: a Magyar Vöröskereszt tervei szerint ezzel az egységgel a későbbiekben képes lesz hazai és nemzetközi katasztrófahelyzetekben is mobil egészségügyi ellátást biztosítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.