Közélet

Röszkei zavargás: vádemelést javasolnak a terrorcselekménnyel meggyanúsított szír férfi ellen

Röszkei zavargás: vádemelést javasolnak a terrorcselekménnyel meggyanúsított szír férfi ellen

2016. január 27., szerda
Röszkei zavargás: vádemelést javasolnak a terrorcselekménnyel meggyanúsított szír férfi ellen
Illegális bevándorlás - Könnygázt és vízágyút is bevetettek a re

Vádemelést javasol a rendőrség az ellen a terrorcselekménnyel és határzár tiltott átlépésével meggyanúsított szír férfi ellen, aki a tavaly őszi röszkei zavargásban is részt vett.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerda hajnalban a rendőrség honlapján közzétett közleményében felidézte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda állami szerv kényszerítésével elkövetett terrorcselekmény bűntett, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást - fogva tartása mellett -

Ahmed H.

40 éves szír állampolgárságú férfi ellen. Az eljárást a nyomozóhatóság befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat kedden vádemelési javaslattal átadta a Szegedi Járási Ügyészségnek - írta az ORFK.

Tavaly szeptember 16-án

migránsok egy csoportja bedöntötte a kaput a röszkei közúti határátkelőnél, és megpróbált bejutni Magyarországra. A kövekkel, fadarabokkal, palackokkal dobáló bevándorlókat a rendőrség könnygáz és vízágyú alkalmazásával visszaszorította, és visszaállította a kerítést. Akkor a rendőrség azt közölte: a szír férfi a gyanú szerint a röszkei átkelőnél beszédeket tartott, megpróbálva irányítani a rendőrökkel szemben fenyegetően fellépő migránsokat. Miután a tömegzavargás résztvevői kidöntötték az átkelő kapuját, a szíriai férfi magyar területre lépett és folytatta az erőszakosan fellépő tömeg irányítását, végül visszatért Szerbiába. A Cipruson élő, ott munkavállalási engedéllyel rendelkező férfit a Terrorelhárítási Központ fogta el. A Szegedi Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Az ORFK korábban azt is közölte, hogy nemzetközi rendvédelmi együttműködésből származó információk szerint Ahmed H. a Szövetség a hit terjesztésére elnevezésű iszlám fundamentalista mozgalom tagja. Terrorszervezetek ezt a mozgalmat fedőszervezetként is felhasználják radikálisok célországokba juttatásához - írták. http://www.youtube.com/watch?v=SHjhvmMMbzA

A tavalyi röszkei zavargás résztvevője ellen emelhetnek vádat.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=604208

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.