Sport

Labdarúgás: megkedvelte az utánpótlásban vállalt munkáját Hevesi Tibor

Labdarúgás: megkedvelte az utánpótlásban vállalt munkáját Hevesi Tibor

2016. január 12., kedd
Labdarúgás: megkedvelte az utánpótlásban vállalt munkáját Hevesi Tibor
hevesi_tibor_asotthalom

Mintegy másfél évtizedet követően váltak el az Ásotthalom TE és Hevesi Tibor útjai tavaly télen: a megyei I. osztályban szereplő csapattól távozó tréner a nyáron újra munkába állt, és immáron a mórahalmi utánpótlásért felel.

Tizenöt év után

távozott Ásotthalomról

Hevesi Tibor

, aki az előző bajnokság téli szünetében hagyta ott az ásotthalmi kispadot, azonban a szakember nem sokáig volt munka nélkül, hiszen nyártól a Mórahalom VSE utánpótlásában vállalt szerepet. „Fél évet pihentem, most pedig nem a felnőtteknél, hanem az utánpótlásban dolgozom, e mellett egyébként vannak egyéb feladataim is Mórahalmon. Az utánpótlásban folyó szakmai munkáért is én felelek Mórahalmon, ami egy nagyon komoly feladatnak számít. Teljesen más világ az utánpótlás, de nagyon hálás feladat” - fogalmazott portálunknak Hevesi Tibor. Az utánpótlás együtteseknél nem mindig az eredmény kerül előtérbe, illetve az is egyfajta fokmérője lehet az ott zajló munkának, hogy hány fiatal labdarúgó tud bekerülni az első csapat keretébe. „Ezért is kerültem ide, az egyik célunk az, hogy a megyehármas, vagy a megyeegyes csapatnál bekerüljenek a keretbe az ifjúsági korú játékosok, eddig ez nem valósult meg. Egyik fő célunk, hogy minél több helyi kötődésű labdarúgó játszhasson a csapatban, ez pedig már be is indult, az ősszel a megyeháromban már játszottak a fiatalok, tavasztól pedig két játékosunk már a megyeegyes csapattal fog edzeni, jó úton halad ez a történet” - mondta el a megkezdett munkáról a tréner. Ahogyan Hevesi Tibor fogalmazott, Mórahalmon mindenképpen magasabb szintre szeretnék emelni a szakmai munkát, a klub elnökének is ez a célja, ennek érdekében pedig megemelték az edzések számát és iramát. „Ha ezek mennek már, akkor az alapjátékok gyorsítását szeretnénk, illetve egy felfele menő rendszert szeretnénk kialakítani, azaz a tehetséges U16-os játékosok edzhetnek az U19-nél. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az edzőkkel, időközönként edzői értekezletet is tartunk, ahol kitárgyaljuk ezeket a dolgokat, megbeszéljük a problémákat, és a tehetséges gyerekeket megpróbáljuk a magasabb korosztály felé terelni” - fejtette ki Hevesi Tibor.

Nem az eredmény a legfontosabb

A Mórahalom U19-es csapatának edzője hozzátette, az első időszak volt egy kicsit furcsa számára, hiszen más sebességben mozog egy picit a labda, mint a felnőtteknél töltött időszaka alatt, azonban nagyon megkedvelte munkáját. „Biztos a mostani csapatomnak is köszönhető ez, hiszen nagyon lelkesek és látom, hogy isszák a szavaimat és megvan a kontakt, én is nagyon szívesen dolgozom velük és ők is velem, ez nagyon jól működik” - nyilatkozta Hevesi Tibor. A Csongrád megyei I. osztály U-19-es bajnokságában a harmadik helyen töltheti a téli szünetet együttesével Hevesi Tibor, a gárda 15 mérkőzésen gyűjtött 36 pontjával áll a dobogó alsó fokán. „Nem feltétlenül az eredmény a fontos, nyilván győzni megyünk a pályára, de én elsősorban a gyerekeket szeretném megtanítani futballozni. Az a legfontosabb, hogy megtanulják a játékrendszereket. Az ősszel a Szeged 2011 halasztást kért, ha ebbe nem mentünk volna bele, akkor biztos, hogy nyertünk volna, hiszen egy gyengébb csapattal tudtak volna csak jönni, de én belementem a halasztásba, mert nekem az a célom, hogy erősebb csapatok ellen játszunk. A felkészülésünk alatt is fogunk kiemelt bajnokságban szereplő ellenfelek ellen játszani, illetve felnőtt csapat ellen is játszunk, meg fogják kapni a terhelést. A legfontosabb, hogy tanuljanak, nyilván fontos a siker, és ha csak az eredményről beszélünk, akkor persze, szeretnénk a harmadik helyet, de nem minden áron. Nekem az a fontos, hogy minél magasabb szinten megtanulják a futballt” - tekintett a rájuk váró tavaszra Hevesi Tibor. A nyár óta Mórahalmon dolgozó szakember elmondta, volt több ajánlata is, amik közül volt, ami számára komolytalannak bizonyult, illetve a Szeged 2011 is kereste utánpótlás szinten. „Mórahalmi kötődésű vagyok, játékosként Mórahalmon futballoztam karrierem 80-90%-a alatt, sokan ismernek. Most azoknak az embereknek a gyerekeit edzem, akiknek a szüleit ismerem, együtt futballoztunk. E mellett meg is becsülik a munkámat, ami nagyon jól is esik” - válaszolta érdeklődésünkre Hevesi Tibor.

Hálás feladatnak tartja az utánpótlás-nevelést Hevesi Tibor, aki tavaly nyáron állt munkába Mórahalmon - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=600770

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.