Közélet

Törőcsik Marit és Makk Károlyt látta vendégül Áder János a Sándor-palotában

Törőcsik Marit és Makk Károlyt látta vendégül Áder János a Sándor-palotában

2015. december 11., péntek
Törőcsik Marit és Makk Károlyt látta vendégül Áder János a Sándor-palotában
Áder János; Herczegh Anita; Törõcsik Mari; Makk Károly

Áder János köztársasági elnök tiszteletvacsorán látta vendégül Törőcsik Mari kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, a nemzet színészét 80. és Makk Károly Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezőt, a nemzet művészét 90. születésnapja alkalmából pénteken a Sándor-palotában.

A tiszteletvacsorák hagyományát

Áder János

köztársasági elnök 2012-ben azzal a szándékkal teremtette meg, hogy időről időre felhívja a figyelmet a tiszteletre méltó értékek megteremtőire, a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek öregbítik Magyarország hírnevét. Az államfő eddig tudósokat, sportolókat, művészeket látott vendégül tiszteletvacsorán, de meghívást kaptak a Sándor-palotába Európa-bajnok szakmunkások is. Ezen alkalmakkor Áder János körbevezeti vendégeit a Sándor-palota történelmi termein, majd együtt megtekintik az épület teraszáról a kilátást. A tiszteletvacsorákon a legnevesebb magyar éttermek és séfek alkotta négyfogásos menüsort szolgálják fel a vendégeknek. Tiszteletvacsorán vett részt 2012 óta mások mellett

Polgár Judit

nemzetközi sakknagymester, Hosszú Katinka ötszörös világbajnok úszó,

Buzánszky Jenő

, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett labdarúgó,

Kozma Imre

atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és

Lech Walesa

egykori lengyel államfő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.