Egyház

M1: több mint százan vettek részt a jelnyelvi szentmisén

M1: több mint százan vettek részt a jelnyelvi szentmisén

2015. december 26., szombat
M1: több mint százan vettek részt a jelnyelvi szentmisén

Több mint százan vettek részt szombaton a budapesti piarista kápolnában hallássérülteknek tartott karácsonyi szentmisén - mondta el Monostori László érseki irodaigazgató-helyettes az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Erdő Péter

bíboros, esztergom-budapesti érsek a jelnyelvi tolmácsolással tartott misén arról beszélt: a nagyothalló ember távol van a világ zajától, s ez segíthet abban, hogy gyorsabban megtalálják az utat Krisztushoz. "Ez az állapot lehet nehézség és szenvedés, de lehet hivatás és alkalom is arra, hogy jobban figyeljünk Isten üzenetére, hogy a dolgok mélyére lássunk" - fogalmazott.

Monostori László

az M1 műsorában azt mondta: országszerte ezres nagyságrendű siket híveik száma, a nagyothallókkal együtt több ezer emberről van szó, akiknek emiatt nehéz a helyzetük a társadalomban. Az érseki irodaigazgató-helyettes ugyanakkor hozzátette:

Erdődi Ferenc

atya az ország különböző pontjain - jellemzően nagyobb városokban - rendszeresen tart jelnyelvi miséket. Kiemelte továbbá, hogy már az éjszakai szentmisét is jelnyelvi tolmácsolás kíséri.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.