M1: több mint százan vettek részt a jelnyelvi szentmisén

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint százan vettek részt szombaton a budapesti piarista kápolnában hallássérülteknek tartott karácsonyi szentmisén – mondta el Monostori László érseki irodaigazgató-helyettes az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a jelnyelvi tolmácsolással tartott misén arról beszélt: a nagyothalló ember távol van a világ zajától, s ez segíthet abban, hogy gyorsabban megtalálják az utat Krisztushoz. “Ez az állapot lehet nehézség és szenvedés, de lehet hivatás és alkalom is arra, hogy jobban figyeljünk Isten üzenetére, hogy a dolgok mélyére lássunk” – fogalmazott.

Monostori László az M1 műsorában azt mondta: országszerte ezres nagyságrendű siket híveik száma, a nagyothallókkal együtt több ezer emberről van szó, akiknek emiatt nehéz a helyzetük a társadalomban.

Az érseki irodaigazgató-helyettes ugyanakkor hozzátette: Erdődi Ferenc atya az ország különböző pontjain – jellemzően nagyobb városokban – rendszeresen tart jelnyelvi miséket. Kiemelte továbbá, hogy már az éjszakai szentmisét is jelnyelvi tolmácsolás kíséri.

Előző sztori

Az egész országban sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Következő sztori

Rio 2016 – Baráth Etele: minden esély megvan rá, hogy mindhárom szakág győzzön