Sport

Labdarúgás: az U20-as válogatottnál jártak a Szeged-Grosics fiataljai

Labdarúgás: az U20-as válogatottnál jártak a Szeged-Grosics fiataljai

2015. december 7., hétfő
Labdarúgás: az U20-as válogatottnál jártak a Szeged-Grosics fiataljai
szeged_ga_dvsc24_gs_paszka_lorand

A magyar U20-as válogatott összetartásán három labdarúgó is képviselte a Szeged 2011-Grosics Akadémiát: a csapatból Zabari Dávid, Czirok József és Pászka Lóránd tölthetett el három napot a válogatottnál, utóbbi játékost kérdeztük a tapasztalatokról.

Vasárnaptól szerdáig vettek részt az U20-as válogatott összetartásán a Szeged 2011-Grosics Akadémia játékosai,

Zabari Dávid

,

Czirok József

és

Pászka Lóránd

. A négynapos összetartáson hétfőn és kedden kétszer, míg a többi napon egyszer edzettek a válogatottal a fiatal játékosok. „Minket is nagyon meglepett a behívás, de jól éreztük magunkat. Hamar sikerült beilleszkednünk, hiszen a keret tagjai közül néhány játékost már ismertünk, akik az NB II-ben fociznak. Jól telt ez a pár nap, minden nap edzettünk, szerdán pedig egy egymás közötti játék zárta le az összetartást. A bajnokság végén megszokotthoz képest másabbak voltak a tréningek, sokkal pörgősebb edzések voltak” - fogalmazott portálunknak Pászka Lóránd, akinek ez volt az első alkalom pályafutása során, hogy meghívót kapjon a válogatotthoz. Ahogy azt Pászka Lóránd hozzátette: az összetartás végeztével külön személyes elbeszélgetés nem volt, a végén közösen búcsúztak el a keret tagjaitól, de a stáb meg volt elégedve a teljesítményünkkel. Idénre már nem terveztek több hasonló megmozdulást, így az utánpótlás-válogatott majd jövőre találkozik újra egy közös gyakorlás keretein belül.

szeged_ga_dvsc35_gs_paszka_lorand

A 19 éves játékos tavaly az ősz után az NB III-as Gyulai Termál FC-ben töltötte a tavaszt kölcsönben, ahol mind a 15 mérkőzésen kezdő volt, és öt gólt is szerzett. Az idei szezonban hat bajnokin és egy kupamérkőzésen 198 percet kapott

Klausz Lászlótól

a Szeged-Grosicsban. „A teljesítményemmel kapcsolatban hiányérzetem van, mert sokkal többet szerettem volna játszani, azonban betegségek is hátráltattak az ősz folyamán, így nem úgy alakult ez a fél év, ahogy terveztem, így nem vagyok megelégedve. A célom az, hogy a következő szezonban beverekedjem magam a kezdőbe és minél többet játsszak” - tette hozzá Pászka Lóránd, aki leginkább a pálya közepén, irányító középpályásként érzi jól magát. Kilenc meccset azonban lejátszott az NB II-es gárda Csongrád megyei I. osztályában szereplő Szeged 2011 B-ben a fiatal futballista, amely mindenképp segítheti a további fejlődést. „Ez egy jó dolog, a második csapat azért van, hogy mi, akik kevesebbet játszunk, lehetőséget kapjanak minden héten és ne essenek ki a meccsritmusból, és legyen meg a szükséges meccsszám, még ha nem is NB II-ben, de így is könnyebb formában maradni, és könnyebb jól teljesíteni a másodosztályban” - válaszolta Pászka Lóránd. A Szeged 2011 középpályása úgy véli, az első csapattal ha egy kicsit koncentráltabbak tudnak lenni a bajnokság végén, akkor ott lehettek volna a dobogón, de így sincs miért szégyenkeznünk, a csapat a negyedik helyen tölti a téli pihenőt a másodosztályban.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia három fiatal játékosa is meghívót kapott az U20-as válogatott összetartására - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594846

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.