Sport

Hátország: veretlenül lett őszi bajnok a SZEAC U14-es gárdája

Hátország: veretlenül lett őszi bajnok a SZEAC U14-es gárdája

2015. december 5., szombat
Hátország: veretlenül lett őszi bajnok a SZEAC U14-es gárdája
szeac_u14

Többségében már befejeződtek az őszi küzdelmek az utánpótlás nemzeti bajnokságokban, amelyek után az L-IT SZEAC U14-es alakulata éllovasként várhatja a tavaszi folytatást az NB II Dél-Kelet csoportban.

A

Bilics Igor

,

Csehó Béla

edzőpáros által trenírozott alakulat igazán meggyőző teljesítménnyel ért oda az első helyre a pontvadászat első etapját követően, hiszen mindössze egyetlen mérkőzését nem tudta megnyerni, a Szeged 2011 elleni 4-4 alkalmával. A szegedi fiatalok 12 forduló után 8 pont előnnyel előzik meg a második Hódmezővásárhelyt, a már kereken 100 gólt szerző, harmadik helyezett Orosházát pedig 9-cel. "A nyári felkészülésünk nagyon jól sikerült, ami meg is látszik az őszi meccsek eredményein. A csapat kiválóan teljesített. A gyerekek edzésen való hozzáállásukkal és kitartó munkájukkal nagyon elégedett vagyok. Remélem tavasszal is ilyen jól fogunk szerepelni és ezzel megnyerhetjük a bajnokságot. Gratulálok a csapatnak, büszke vagyok rájuk!" - fogalmazott portálunknak Csehó Béla. „Az U14-es bajnokságban jelenleg a 2002-2003-ban születettek játszhatnak, a csapatunk pedig úgy vezeti félidőben a táblázatot, hogy valójában főként a 2003-as generációnkra építkezünk, hiszen a legidősebb korosztályunk, a 2002-es gyerekeink az U15-ben szerepelnek” – mutatott rá

Paksi Péter

, a SZEAC szakmai igazgatója. Szavait igazolja például az a tény is, hogy a házi góllövőlistát vezető két játékos, a 15 gólos

Török Kevin

és a 13 gólos

Gera Zalán

egyaránt 2003-ban született, azaz a fiatalabbak közé tartozik a mezőnyben. „Az Interligának köszönhetően évről évre nyomon tudtuk eddig követni mind a saját, mind a legtöbb ellenfelünk fejlődését egymáshoz viszonyítva, és ennek alapján eredendően is a tabella első felébe vártam magunkat, immáron a nagypályán is. Az viszont pozitív meglepetés volt, hogy a srácok ennyire magabiztosan vették az akadályt, és ekkora különbséggel előzik meg a mezőnyt” – tette hozzá. A szakmai vezető kitért rá, az eredményesség mellett arra is törekszenek az egyesületnél, hogy minden játékos megkapja a lehetőséget a mérkőzéseken a bizonyításra, hiszen a nagypályás meccsrutin megszerzése a képzésük folyamatának szerves részét képezi. Az NB I-be való feljutásról szólva Paksi Péter kérdésünkre kifejtette, egyelőre még nem tudják, a Magyar Labdarúgó-szövetség milyen feltételeket támaszt majd az erre aspiráló klubokkal szemben. Az illetékesek a vonatkozó kiírás meghatározását ugyanis a 2015-ös év végére ígérték előzetesen. „A gyerekeink mind kiemelkedő munkát végeznek, és nem mindegy, hogy milyen mezőnyben tudnak majd a későbbiekben futballozni. Várjuk a szövetség erre vonatkozó határozatát. Mi mindenesetre készek lennék az élvonalban szerepelni a magunk részéről, hiszen éppen azért dolgozunk folyamatosan, hogy a fiataljainkat minél magasabb szinten tudjuk versenyeztetni” – fogalmazott a SZEAC szakmai igazgatója.

Az L-IT SZEAC őszi eredménysora az U14-es NB II Dél-Kelet csoportban:

Grosics Akadémia FK - L-IT SZEAC

0-2

L-IT SZEAC - SZEOL SC "A"

2-1

Hódmezővásárhelyi FC - L-IT SZEAC

0-2

Szeged 2011 - L-IT SZEAC

4-4

L-IT SZEAC - Déli Aprók UFC Szeged

4-2

Kőrös UFC - L-IT SZEAC

2-8

L-IT SZEAC - Gyulai Termál FC

8-0

SZEOL SC "B" - L-IT SZEAC

1-6

Békéscsabai Előre 1912 SE - L-IT SZEAC

0-4

L-IT SZEAC - Orosházi MTK-ULE 1913

4-0

Berányi Gyermek FC - L-IT SZEAC

0-9

L-IT SZEAC - Maros-menti UFC

4-0

A táblázat állása:

u14nbii_20152016_osz

Elsöprő fölénnyel lett őszi bajnok a SZEAC U14-es alakulata az NB II-ben - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594093

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.