Írjon nekünk

Közélet

Pártkatonák a szegedi cégek élén? – tippjátékot indított a Tisza Lajos-egyesület

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

botkaplakat01_gs

A civil egyesület szerint nem szakmai szempontok alapján dönt majd a baloldali többség: pártkatonák kinevezését csomagolják áldemokratikus pályázati rendszerbe.

Amint arról beszámoltunk, hamarosan – minden bizonnyal november 20-án – tizenegy százszázalékos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság élére választ vezetőt a szegedi közgyűlés. A meghirdetett pozíciókra huszonkilenc személytől harminc pályázat érkezett. A jelenleg regnáló direktorok közül csak az SZKT-s Kojedzinszky Richard nem kívánja folytatni a munkát. Az új igazgatók 2016. január 1-jétől határozatlan időre irányíthatják ezeket a társaságokat. Botka László (MSZP) polgármester és baloldali többsége tavaly ősszel választási sikerét követően egy esztendőre nevezett ki cégvezetőket, és már akkor bejelentette, 2015 őszén pályázati úton keresnek igazgatókat. Akkor és azóta is többször ígérte: nem pártkatonákat ültetnek majd ezekbe a tisztségekbe, hanem rátermett, “hozzáértő, tisztességes szakembereket”, akiknek nem őt vagy pártját, hanem “legjobb tudásukkal Szegedet kell szolgálniuk”. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület szerint azonban mindez csak színjáték – a Bartha László korábbi fideszes polgármester által irányított civil szervezet erről Facebook-oldalán írt.

Az egyesület tippjátékra hívja a szegedieket annak kapcsán, hogy a közgyűlés hamarosan tizenegy százszázalékos önkormányzati tulajdonú cég vezetőjét választja meg. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület természetesen hamarosan saját maga is megadja tippjeit, némi magyarázattal a nevek mellé.

“Megítélésünk szerint egy a választásokon felhatalmazást kapó politikai erőnek rendelkezni kell a város irányítását ellátni képes erővel és felelősségvállalással. A szocialistáknak már nincs meg ez a garnitúrája, ezért a pártkatonák kinevezését becsomagolják egy áldemokratikus pályázati rendszerbe. Mi azt gondoljuk, hogy a leendő cégvezetők többsége esetében nem a szakmai kvalitások (azt az eltelt egy évük bizonyítja) és a szegedi érdekek a döntőek, hanem az egyéni és ‘kiscsoportos’ gazdasági előnyök” – fogalmazta meg Facebook-oldalán az egyesület.

Mózes Ervin címzetes főjegyző múlt héten azt mondta portálunknak, a jelöltek cégvezetői elképzéseit tartalmazó dokumentumokat egy-két napon belül bárki elolvashatja majd az önkormányzat honlapján. Nos, a szegedvaros.hu oldalon kedd reggelig a letölthető anyagok között még nem szerepeltek ezek a dokumentumok, hétfőn napközben viszont már megtalálhatóak voltak (picit bonyolult úton) a pénzügyi és a városüzemeltetési bizottság együttes, november 12-i ülésének meghívójánál – tegnap este óta azonban technikai okok miatt elérhetetlen ez az oldal… Annyit azonban már megtudtunk, hogy a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. élére a negyedik (titokzatos) jelentkező: Kálmán János.

A pénzügyi és a városüzemeltetési bizottság együttes ülésen hallgatja majd meg és véleményezi a jelentkezőket november 12-én 9 órakor. Természetesen a következő napokban is folyamatosan nyomon követjük a cégvezetői pályázatokkal kapcsolatos fejleményeket, beleértve a Tisza Lajos Közéleti Egyesület tippjeit.

A SZEGEDma.hu egybéként úgy tudja, tíz esetben az eddigi igazgatókat támogathatja a baloldali többség, míg az SZKT-nél az SZTE korábbi gazdasági és műszaki főigazgatója, Majó-Petri Zoltán lehet a városházi kiválasztott.

A jelöltek:

Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.: Ács Szilvia, Kiss László
RITEK Zrt.: Drégelyi Zoltán, Buzogány Endre
Szegedi Víziközmű Működtető és Fejlesztő Zrt.: Novák Gyula, Csűrös Krisztián
Szegedi Vadaspark Nonprofit Kft.: Veprik Róbert
Szegedi Városkép és Piac Kft.: Németh István, Nagy László
Szegedi Sport és Fürdők Kft.: Horváth András
Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.: Jávorszky Iván, Iliáné Szalma-Baksi Margit, Kiss László, Kálmán János
Szeged Pólus Nonprofit Kft.: Csanádi Zoltán, Juhász Gyula
Szegedi Közlekedési Kft.: Majó-Petri Zoltán, Nemes László, Dobra Ferenc, Fehér Péter, Márton László
Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.: Makrai László, Szabó Ferenc, Maczkó Csaba, Bányai Anikó, Viczián János, Székely Tamás
IKV Zrt.: Kardos Kálmán, Kele Sándor, Nagy Katalin

A civil egyesület szerint nem szakmai alapon döntenek Botka Lászlóék: pártkatonák kinevezését csomagolják áldemokratikus pályázati rendszerbe.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=587363

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 9.

Hírzóna

Használjuk ki jól a Napot!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Csongrád megyében köztudottan magas a napsütéses órák száma, kiváló feltételeket teremtve az egyik legfontosabb megújuló energiaforrás hasznosításához.

Tovább olvasom

Hírzóna

Örökbefogadásra buzdít a Szegedi Vadaspark

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

A dolgozók a veszélyhelyzet ellenére a háttérben ugyanúgy dolgoznak.

Tovább olvasom

Közélet

Várhatóan elmarad a Borfesztivál és a Hídivásár is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pintermlajos.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az idei Szeged Napja Ünnepségsorozatot május 15. és 24. között rendezték volna.

Tovább olvasom

Aktuál