Bulvár

Hivatali vesztegetés és kötelességszegés miatt vettek őrizetbe határrendészeket Nagylakon

Hivatali vesztegetés és kötelességszegés miatt vettek őrizetbe határrendészeket Nagylakon

2015. november 11., szerda
Hivatali vesztegetés és kötelességszegés miatt vettek őrizetbe határrendészeket Nagylakon

Vesztegetés elfogadása és kötelességszegés miatt fogtak el több, a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó jelenlegi és volt határrendészt, az ügyészség nyolcuk esetében indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését - közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-vel szerdán.

Nagy Andrea

tájékoztatása szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján hivatali vesztegetés elfogadása és szolgálatban kötelességszegés miatt indult a nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztályán. Az ügyészek kedden 11 rendőrt hivatali vesztegetés elfogadása, míg két rendőrt szolgálatban kötelességszegés megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki, és házkutatásokat is tartottak. A rendőrök a megalapozott gyanú lényege szerint pénzt, illetve különböző kisebb értékű ajándékokat kértek, illetve fogadtak el a határon átlépő kamionok vezetőitől. A cselekményük nem volt összefüggésben a migránsokkal. A korrupciós bűncselekménnyel meggyanúsított 11 határrendészt a Központi Nyomozó Főügyészség kedden őrizetbe vette, nyolcuk előzetes letartóztatását kezdeményezte. Az előzetes letartóztatásokról szerdán dönt a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa. A Központi Nyomozó Főügyészség október 19-én 38, a záhonyi határátkelőn szolgálatot teljesítő rendőrt vett őrizetbe, ugyancsak vesztegetés elfogadása miatt. A gyanú szerint a rendőrök az országba be- vagy kilépő külföldiektől fogadtak el 20-100 euró közötti összeget azért, hogy valamely kisebb szabálysértés felett szemet hunyjanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.