Közélet

A szociális szférában dolgozókat köszöntötte Szeged

A szociális szférában dolgozókat köszöntötte Szeged

2015. november 16., hétfő
A szociális szférában dolgozókat köszöntötte Szeged

Idén az IH Rendezvényközpontban köszöntötték a szociális szféra dolgozóit a Szociális Munka Napja alkalmából.

1997 óta a Szociális Munka Napja alkalmából elismeréseket nyújtanak át azoknak, akik ezen a területen dolgoznak, például hivatalokban, intézményekben, vagy az utcákon szociális munkásként. Közülük hárman vehették át a szegedi önkormányzat által adományozott „Szociális Munkáért” Díjat: idén

Gajdosné Szálkai Erzsébet

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Bálint Sándor Szeretetotthon megbízott intézményvezetője,

Zsótér Antal

, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény igazgatója és

Ungi Ferencné

, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Bölcsődéi igazgatója számára nyújtotta át az elismerést

Solymos László

alpolgármester. Gajdosné Szálkai Erzsébet 1977-től hét éven át egészségügyi területen, majd azt követően immár több mint 30 esztendeje a szociális szférában elkötelezetten végzi munkáját. A segítő hivatás iránti teljes odaadásával, lelkiismeretes munkájával, szakmai felkészültségével hozzájárul az ellátottak életminőségének szinten tartásához, javításához. Holisztikus szemléletű törődése a Bálint Sándor Szeretetotthon Kálvária Védőotthonának fogyatékos felnőtt gondozottjain túl a szeretetotthonban lakó idősekre is kiterjed. Hivatástudatának mérőfoka leginkább az ellátottak, valamint hozzátartozóik elégedettsége. Vezetői magatartásával példát mutat nemcsak a mindennapi tevékenysége során, hanem a szakma kiváló oktatójaként is felelősséget, szerepet vállal a szociális szakemberek képzésében. Zsótér Antal 1965-ben kezdte meg munkáját az Ópusztaszeren lévő Pszichiátriai Otthonban mint három műszakos ápoló. Munkája mellett folyamatosan képezte magát. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Egyesített Szociális Intézmény igazgatói feladatát 1987 óta töltötte be. Az idős, segítségre szoruló személyek magas színvonalon történő, szakszerű ellátásának igénye jellemzi munkáját. Mint az idősotthon igazgatója jelentős érdemeket szerzett abban, hogy az intézmény otthon legyen az ott lakók számára. Munkássága alatt szakmaiságával, emberségével, precizitásával meghatározó szereplővé vált az időskorúak ellátása terén. Tagja a szegedi Idősügyi Tanácsnak, mely funkciójával erősíti a civil szervezetek és az idősek otthona közötti kapcsolatot és képviseli az idősek érdekeit városi és az egész Szeged járás szintjén. Ungi Ferencné eddigi egyetlen munkahelye Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Bölcsődéi, ahonnan jövőre nyugdíjba vonul. 1976-ban gondozónőként kezdett, 2010-től az intézmény igazgatója lett. 15 bölcsőde, 300 dolgozó munkáját irányítja, biztosítja a működéshez szükséges feltételeket. Kimagasló szakmai, igazgatói tevékenységével, humánus magatartásával hozzájárul a bölcsődék sikeres működéséhez, a gyermekek jólétéhez, a szülők elégedettségéhez. Ungi Ferencné 40 éves életpályája során szakértelemmel, felelősséggel, elhivatottan dolgozott helyi és országos szinten is a bölcsődei szakma értékeinek megőrzéséért, az új módszerek, szolgáltatások bevezetéséért. Szakmai tudása, embersége tiszteletet és elismerést vívott ki munkatársai körében. A kisgyermekek nappali ellátása, gondozása, nevelése területén közel négy évtizeden át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül a Magyar Bölcsődék Egyesülete által alapított Akócsi Ágnes életműdíjat is átvehette az idei évben. Az ünnepség keretében köszöntötték az állami kitüntetésben részesített szakembereket is.

Gyuriczáné Botka Emőke

, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Bölcsődéinek szaktanácsadója a bölcsődei ellátás területén kiváló szaktudással, magas szintű szakmai tapasztalattal kifejtett tevékenysége elismeréseként 2015. évben Pro Familiis Díj kitüntetésben részesült. A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum munkatársai a Kábítószer-ellenes Világnapon Miniszteri Elismerő Oklevélben részesültek a szenvedélybetegek rehabilitációja, életminőségük javítása területén kifejtett kiemelkedő szakmai munkájukra tekintettel. A hagyományokhoz híven elismerő okleveleket is átadtak az ünnepségen.

Bagi Brigitta

, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Szegedi Hajléktalanellátó Központ Nappali Melegedőjének munkatársa kiváló emberi magatartásáért, áldozatos munkájáért, a hátrányos helyzetű felnőttek, gyermekek életminőségének javítása érdekében kifejtett tevékenysége elismeréséül kapott oklevelet.

Csóti-Gyapjas Imre

, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Szegedi Csoportjának önkéntese a szociális ellátás területén az elesettek, a szegények, a rászorulók sorsának javítása érdekében végzett áldozatos munkája okán részesült az elismerésben.

Sóki Szabolcs

, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény egységvezetője a családok, gyermekek segítése területén elhivatottsággal, széleskörű szakmai ismeretekkel, empátiával végzett példamutató munkájával érdemelte ki a kitüntetés.

Átadták a "Szociális Munkáért" Díjat - a szociális szférában dolgozókat köszöntötte Szeged. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=589623

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.