Sport

Vízilabda: elvesztette a hazai rangadót az Európa Kupában a Szeged

Vízilabda: elvesztette a hazai rangadót az Európa Kupában a Szeged

2015. október 3., szombat
Vízilabda: elvesztette a hazai rangadót az Európa Kupában a Szeged
tiszavirag_ftc_mj 44

Elvesztette a csoportelsőségért vívott rangadót a Ferencváros ellen a Szeged Diapolo: Varga Péter együttese már továbbjutott és a csoport második helyéért ugorhat medencébe vasárnap

Tóth Márton remek centerakciógólját jegyezhettük először fel (Joel Swift a bemelegítés alatt megsérült, így rá még több feladat hárult!) – ezt egy másik a válogatottba igyekvő fiatalember, Manhercz Krisztián egyenlítette ki. Legközelebb Chilkó Márton „szólt”, majd egy talán elhamarkodottan rosszul előtt Fradi-fór (Aidan Roach lövését blokkolták) után Manhercz Ádám büntetett a túloldalon. Úgy vezetett 3–1-re a Szeged, hogy kapusának, Meixner Marcellnek nem kellett védenie, avagy jól zárt Varga Péter együttesének a védelme. Marko Csuk egyéni villanása törte meg egy pillanatra, ám kisvártatva az első szegedi előnyt is befújták, Varga II Zsolt pedig ezúttal is igazolta, még mindig válogatott-közeli formában képes űzni ezt a játékot. Kezdett igazán bepörögni a parti, Dőry Farkas is megmutatta, képes élni a bizalommal – 3–4 állt a táblán egy negyed után. - írja a

waterpolo.hu

. Aztán fordított a házigazda. Konkrétan Marko Csuk. Nem vitás, remek igazolás a szerb srác a zöldeknél – akcióból és előnyből is kíméletlen pontossággal célzott, és már a harmadik góljánál járt. Kiss Csaba persze azonnal válaszolt, avagy a bal keze még mindig a régi, egyúttal az 5–5-ös részeredmény egyben a nagyszünetet is jelentette. Azt, mert a Szeged kihagyott három fórt, vagy a Ferencváros védekezte ki – nézőpont kérdése. Gárdonyi András is védett kettőt, látszott rajta is, kezdi elkapni a fonalat. A nagyszünetben Benedek Tibor nyilatkozott a népligeti selejtezőt hat napon keresztül közvetítő Digi Sportnak, avagy a szövetségi kapitány is kilátogatott a meccsre, bizonyítandó a csata valóban presztízs jellegét. Mert ezt látni kellett. A folytatásban még inkább tüzes lett a meccs, látszott, itt is, ott is nagyon odateszik magukat a játékosok. Roach elhajlós fórgóljára Kiss Csaba válaszolt fórból, majd Csuk és Chilkó gólváltása következett. Hogy döntetlent (7–7) mutatott az eredményjelző, Gárdonyi érdeme is, hiszen hátrányban védett nagyot. A negyedik periódus elején kettővel ellépett a Fradi (Tóth Márton és Marnitz Gergő előnyből), ám a Szeged nem tört meg. Manhercz Ádám „tett be” egy fórt. Igen ám, de a hatalmas hirigben Dőry Farkas kért újra szót, remek pattintása 10–8-as hazai előnyt jelentett. És volt visszaút! Aljosa Kunac is jelezte, nincs vége a meccsnek, majd Pellei Frank egyenlített. Kimaradt egy fór itt, majd egy másik amott, feszült volt a parti, és rendkívül „ikszes”. Végül nem lett iksz. Nem lett, mert a mezőny kiemelkedően legjobbja, Marko Csuk négy másodperccel a vége előtt kihasználta, hogy nem figyelnek kellőképpen rá, bezúdított egy szabaddobást, egyúttal megnyerte a meccset és a tornát is a Ferencvárosnak.

Férfi vízilabda Európa Kupa-selejtező, A csoport, 5. forduló

Ferencváros-Szeged Diapolo 11-10 (3-4, 2-1, 2-2, 4-3)

Budapest, Népliget, 300 néző.

Ferencváros:

Gárdonyi - Avramovic, Nyéki, Pohl, Roach 1, Tóth 2, Cuk 5. Csere: Vogel Si., Marnitz 1, Dőry 2, Swift.

Vezetőedző:

Varga Zsolt.

Szeged Diapolo:

Meixner - Sedlmayer, Kiss Cs. 2, Seman, Varga II Zs., Manhercz K. 1, Kunac 1.

Csere:

Chilkó 3, MANHERCZ Á. 2, Sánta, Pellei 1, Palotás.

Vezetőedző:

Varga Péter.

Gól - emberelőnyből:

9/6, ill. 11/3.

Kipontozódott:

Avramovic. Varga Péter:

„Talán a fáradtság számlájára írom, hogy néhány fontos pillanatban, gondolok itt elsősorban az emberelőnyös helyzeteinkre, nem sikerült jó megoldást választanunk. Összességében elégedett lehetek, mindent megtettek a játékosaim, a körülményekhez képest helytálltak, nem lehet rájuk panaszom. A hibákat igyekszünk kijavítani, és mindenekelőtt vasárnap nyerni.”

Varga II Zsolt:

„Valóban tipikus ikszes meccs volt, nem érdemeltünk mi sem vereséget. Szerencsénk sem volt, hátról bepattanó gólokat kaptunk, igaz a végén bután otthagytuk az ellenfél játékosát lőni, azaz tulajdonképpen magunkban kell keresni a hibát. Mindent megtettünk, senkire sem lehet igazán panasz, ez volt a szezon első igazán magas hőfokú mérkőzése, amelynek azért túl nagy tétje nem volt. Az élet nem mindig igazságos, most kikaptunk, dolgozunk azon, hogy az igazán fontos mérkőzéseken máshogy legyen.”

Az állás:

1. Ferencváros 16 pont (6 meccs) 2. Szeged 12 pont (5 meccs) 3. Acquachiara 10 pont (5 meccs) 4. Jadran Split 6 pont (4 meccs) 5. Strasbourg 3 pont (4 meccs) 6. Esslingen 3 pont (5 meccs) 7. Primorac Kotor 0 pont (5 meccs)

Október 4., vasárnap:

09:00: Strasbourg (francia)-Primorac Kotor (montenegrói) 10:40: Szeged-Diapolo-Jadran Split (horvát) (Digi Sport1 élő) 12:20: Acquachiara (olasz)-Esslingen (német)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.