Ünnepi díszbe öltöznek Szeged közterületei

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

unnepi_oltozet01_gs

Szeged városának legfrekventáltabb tereire és utcáira október 23-ára készülve kikerül a trikolór, illetve a város zászlaja, ezen felül a környezetgazdák az őszi virágosítással is végeznek az ünnepre.

Nemzeti ünnepeinkkor minden alkalommal ünneplőbe öltöznek Szeged közterei, utcái, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai kosaras autóval járják a belvárost és a nemzeti színű lobogó mellett Szeged városának címerével ékesített zászlóit helyezik ki kandeláberekre. Az önkormányzati társaság kicserélte a régi zászlókat, így méltóképp készül városunk október 23-ára. Aznap ügyeletet is tartanak, hogy szükség esetén igazítani, cserélni tudják a zászlókat.

Nemcsak a város felzászlózásával, hanem a megemlékezési helyek és környékük rendbetételével is készült a társaság az ünnepre. Ez nem csupán takarítást jelent, hiszen az őszi virágosítást is úgy időzítették, hogy október 23-ára befejezzék a munkálatokat. Ahogy Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a SZEGEDma.hu-nak elmondta, több mint 30 ezer darab tulipánt és 63 ezer árvácska palántát ültetnek városszerte.

Időközben a városba a zöldhulladékot is gőzerővel gyűjtik a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai. Úgy kalkulálnak, az idei esztendőben több mint 1000 tonna lehullott lombot, levelet szednek össze a közterületekről. A jogszabályi változások miatt egyébként 2015-től kezdve a lakosság által összegyűjtött zöldhulladékot már csak a kommunális hulladékkal együtt szállíthatják el a társaság munkatársai, hat telephelyükre viszont továbbra is ingyenesen kivihetik azt a szegediek. A komposztálás után a végtermék egy részét a város zöldfelületeinek táplálására használják, másik részét pedig értékesítik.

Előző sztori

Szegedi szemmel Londonban – impulzus és színek a fodrászvilágban + FOTÓK

Következő sztori

Női Eb-selejtező: legyőzte a törököket a magyar válogatott + FOTÓK