Közélet

Ünnepi díszbe öltöznek Szeged közterületei

Ünnepi díszbe öltöznek Szeged közterületei

2015. október 22., csütörtök
Ünnepi díszbe öltöznek Szeged közterületei
unnepi_oltozet01_gs

Szeged városának legfrekventáltabb tereire és utcáira október 23-ára készülve kikerül a trikolór, illetve a város zászlaja, ezen felül a környezetgazdák az őszi virágosítással is végeznek az ünnepre.

Nemzeti ünnepeinkkor minden alkalommal ünneplőbe öltöznek Szeged közterei, utcái, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai kosaras autóval járják a belvárost és a nemzeti színű lobogó mellett Szeged városának címerével ékesített zászlóit helyezik ki kandeláberekre. Az önkormányzati társaság kicserélte a régi zászlókat, így méltóképp készül városunk október 23-ára. Aznap ügyeletet is tartanak, hogy szükség esetén igazítani, cserélni tudják a zászlókat. Nemcsak a város felzászlózásával, hanem a megemlékezési helyek és környékük rendbetételével is készült a társaság az ünnepre. Ez nem csupán takarítást jelent, hiszen az őszi virágosítást is úgy időzítették, hogy október 23-ára befejezzék a munkálatokat. Ahogy

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője a SZEGEDma.hu-nak

elmondta

, több mint 30 ezer darab tulipánt és 63 ezer árvácska palántát ültetnek városszerte. Időközben a városba a zöldhulladékot is gőzerővel gyűjtik a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai. Úgy kalkulálnak, az idei esztendőben több mint 1000 tonna lehullott lombot, levelet szednek össze a közterületekről. A jogszabályi változások miatt egyébként 2015-től kezdve a lakosság által összegyűjtött zöldhulladékot már csak a kommunális hulladékkal együtt szállíthatják el a társaság munkatársai, hat telephelyükre viszont továbbra is ingyenesen kivihetik azt a szegediek. A komposztálás után a végtermék egy részét a város zöldfelületeinek táplálására használják, másik részét pedig értékesítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.