Sport

Labdarúgás: elvette az UTC az Ásotthalom veretlenségét + FOTÓK

Labdarúgás: elvette az UTC az Ásotthalom veretlenségét + FOTÓK

2015. szeptember 5., szombat
Labdarúgás: elvette az UTC az Ásotthalom veretlenségét + FOTÓK
utc-asotthalom02kf

Először kapitulált az Ásotthalom a bajnokságban: a több egykori UTC-s játékossal felálló homokhátiak a Kertész utcában hagyták veretlenségüket.

Az UTC-től megerősítve, és egyben veretlenül várhatta a Kertész utcai mérkőzést az Ásotthalom, amely a szezon során még pontot nem szerző UTC-hez látogatott a negyedik fordulóban. A vendégek kezdtek aktívabban, bár ez leginkább csak labdabirtoklásban mutatkozott meg, Czirjáktól nem volt szükség bravúrokra. A főleg a jobb oldalon vezetett veszélyes ásotthalmi támadásokat követően egyre bátrabb lett az UTC, az első fél óra végén több szituációban is akár ziccert alakíthatott volna ki a hazai csapat, de az utolsó passzok itt sem sikerültek. A félidő végére aztán felpörögtek az események: előbb egy jól belőtt szögletbe nem tudta senki sem beletenni a fejét a tizenhatoson belül a vendégektől, majd Bánóczki egy remek lövéssel megszerezte a vezetést az UTC-nek, egy perccel az első félidő vége előtt, 1-0. Balogh Dávid ziccere volt az első lehetőség a második 45 perc folyamán, de már nem maradt annyi helye, hogy elhúzza Vasas Gábor mellett a labdát. Erre a csereként beállt Baji Renátó hozott némi színt a homokhátiak támadásaiba, a harmadik veszélyes megindulása utáni centerezéséből a tavasszal még az UTC-ben játszó Mészáros kiegyenlített, 1-1. Bő negyed órával a vége előtt a lelkesen játszó hazaiak Farkas esését követően büntetőhöz jutottak, miután Barta játékvezető asszisztensével való konzultációt követően mutatott a mészpontra: a megítélt tizenegyest Laczkó János értékesítette, bár Vasas rajta volt a labdán, de hárítani nem tudott, újra előnybe került az UTC, 2-1. Azonban alig egy perccel második találatát követően emberhátrányba került Brinszky Adrián együttese: Gulyás megkapta második sárgáját, így 10 emberrel folytatta az UTC. A végén bár a vendégek nagy erőket mozgósítottak az újbóli egyenlítés érdekében, de ez másodjára már nem jött össze számukra - így a Kertész utcai klub idei első győzelmének és egyben pontjainak örülhetett, míg az Ásotthalom először kapott ki a bajnokságban. A következő fordulóban az UTC Kistelekre látogat, míg az Ásotthalom hazai pályán a Mindszent ellen javíthat.

Újszeged, Kertész utca, 100 néző
2015. szeptember 5., 16.30.
Ujszegedi TC
Ásotthalom TE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Barta Norbert István •• asszisztens: Csöngető Endre, Takács János
2
-
1

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 4. forduló:

Ujszegedi TC - Ásotthalom TE 2 - 1 (1-0)

Újszeged, Kertész utca, 100 néző. Vezette: Barta Norbert István (Csöngető Endre, Takács János)

UTC:

Czirják - Laczkó Zs., Gulyás, Péczely Cs., Brinszky, Rácz (Valach, 68'), Laczkó J., Farkas A. (Szántó, 88'), Balogh D., Bánóczki, Koncz.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Ásotthalom:

Vasas - Németh P., Vastag, Szabadi (Kothencz L., 79'), Mihalkó G. (Bokányi, 81'), Grósz, Mészáros Z., Balogh Á., Pálfi (Hatvani, 68'), Mihalkó M., Gajdacsi (Baji, 50').

Vezetőedző:

Kószó László.

Gólszerzők:

Bánóczki (44'), Laczkó J. (76', büntetőből) ill. Mészáros (63')

Sárga lap:

Bánóczki (45'), Brinszky (45'), Gulyás (61'), Farkas (79') ill. Pálfi (57'), Hatvani (71'), Baji (73'), Szabadi (75')

Kiállítva:

Gulyás (77') Brinszky Adrián: "Végre kiléptünk a saját komfortzónánkból, és sikerült is magunkat regisztrálni az adatbankba." Kószó László: "Helyzetek sokaságát hagytuk ki, mint az utóbbi mérkőzéseken többször is. Az ellenfél háromszor rúgott kapura, ebből kettőt kihasználtak. A tizenegyesnél túl messze voltam, nem tudom megítélni, az első félidőben nagyon gyengén futballoztunk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+2'
VÉGE! Lefújja a játékvezető, az eddig nyeretlen UTC elveszi az Ásotthalom veretlenségét, és otthon tartja a három pontot!
90+1'
Egy emberként kiáltanak fel az ásotthalmi játékosok büntetőt reklamálva, de nincs tizenegyes, hiába látták így a vendégek, hogy kézre pattant volna a labda a tizenhatoson belül.
88'
Farkas helyére jön Szántó Adrián az UTC-ben.
86'
Hatvani bal oldali centerezését szerzi meg könnyedén Vasas: az Ásotthalom nagy erőket mozgósít, de nem tudnak nagy helyzetet kialakítani eddig, az UTC-nek nem lehet más innentől a célja, minthogy kihúzza a végééig ezzel a szűk előnnyel.
81'
Újabb vendég csere: Mihalkó Gergő helyett Bokányi a hajrában.
79'
Farkas kap sárgát egy félpályánál elkövetett faultért.
79'
Szabadit Kothencz Levente váltja az Ásotthalomban.
78'
KIÁLLÍTÁS! Rögtön a gólt követően megfogyatkozik az UTC, miután Gulyás ismét ellöki ellenfelét a tizenhatos előtt, és mivel már neki volt egy sárgája, így kiállítják.
76'
GÓÓÓÓL! Laczkó János volt az ítéletvégrehajtó: balra a felső sarok célozta meg, Vasas csak bele tudott ütni, de hárítani nem, 2-1!
75'
Kisebb konzultációt követően Szabadi kap lapot az esetért.
74'
TIZENEGYES! Büntetőt rúghat az UTC, miután Farkas összeesett középen, majd az asszisztens intésére, jelzésére húzta be kicsit késve a játékvezető, a komplett Ásotthalom reklamál, de tizenegyes következik.
73'
Baji is besárgul, hiába kiabál nagyot a párharc után, színészkedésért figyelmezteti őt a játékvezető.
71'
Hatvani kap sárgát, miután a félpályánál rántotta le a meginduló Brinszkyt.
68'
Mindkét együttes cserél, a két négyes jön be: az UTC-nél Rácz helyére jön Valach, míg az Ásotthalomnál Pálfit Hatvani váltja.
63'
GÓÓÓÓL! Egyenlít az Ásotthalom! Megint Baji volt veszélyes a bal oldalon, aki egy cselt követően középre adott, ahol Mészáros érkezett remekül, és kapásból a rövid felsőbe vágta a labdát - ex-UTC-s szomorítja tehát a szegedieket, 1-1.
62'
Ezúttal Balogh lőtte el az előbbi szituációért járt szabadrúgást, csavarása a jobb felső sarkot találta el - csak éppen kívülről.
61'
Baji ugrott ki két védő között ismét kicsit a bal szélről befele húzva, végül Gulyás borította fel őt, amiért sárgát kapott az UTC játékosa.
57'
Pálfi kap sárgát szintén beszédért.
56'
Czirják elképesztő bravúrja! Még éppen a tizenhatos előtt kapott egy rúgást Baji, amiért jó helyről lőhetett szabadot a vendégcsapata: Mihalkó Máté tekerését Czirják ütötte ki, majd az érkező Grósz nem tudta kapura lőni a kipattanót.
53'
Helyzet itt, helyzet ott: Balogh maradt üresen a bal szélen, Vasasra vezethette a labdát, de nem tudta már a kapus mellett elrúgni, majd az imént beállt Baji kapott egy remek indítást, de addig tolta a labdát, amíg már az alapvonalig jutott, onnan még megpróbálta beadni, de lapos passzát Czirják előbb lassította, majd meg is fogta.
53'
Kószó László a játék gyorsítását kéri övéitől: az UTC a gyors kontrákra épít, és eddig nem tudja áttörni a hazai védelmet a vendég gárda.
50'
Először az Ásotthalom cserél: Gajdacsi helyére Baji Renátó jön a pályára.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+1'
Véget ér az első félidő, amelyet bár jobban kezdett az Ásotthalom, de a félidő második felében aktívabb volt az UTC, és Bánóczki góljával vezet is a szünetben.
45'
Rögtön két sárgát is kap az UTC, előbb Bánóczki, majd Brinszky is besárgul reklamálás miatt ugyanannál a szituációnál.
44'
GÓÓÓÓL! Az utóbbi percek kisebb hazai fölénye góllá érett, Farkas küzdött meg egy labdáért a bal oldalon, majd középre tudott adni, ahol estében a vendég védő még kirúgta, de csak Bánóczkiig, aki egy igazítás után lőtte ki a bal alsót, Vasas nem érhetett oda a nagy erejű lövésre, 1-0!
39'
Az újabb jobb oldali szöglet után bár többen is érkeztek a hazaiak kapujának előterében, de senki nem tudott fejelni, több ásotthalmi előtt is elsuhant a labda.
37'
Főleg mezőnyjáték zajlik az elmúlt percekben: kiegyenlített a csata, amelyben az első gól kulcsfontosságú lehet.
30'
Ezt most nagyon szépen játszotta meg az UTC: a balon induló Bánóczki jobb külsővel tette középre, majd Farkas kapásból visszatette neki, Bánóczki újabb ívelése azonban picit Rácz mögé jött - ő azonban Brinszkyt játszotta meg, aki egy szép lövőcsel után jutott be a tizenhatoson belülre, de végül kivágta a labdát a vendégek védelme. Egy szépen megkomponált, tetszetős akciót vezettek most a hazaiak, és talán több is volt ebben.
29'
Mihalkó Máté fogja a fejét lövése után: egy kényszerítőt követően 17 méterről akár laposan vissza is tehette volna újra a társnak, azonban inkább előtte, de nem tudott bele erőt tenni, így Czirják könnyedén lehúzta a labdát.
24'
Mészáros lapos jobb oldali szögletét pörgették fel a rövid oldalon, azonban Szabadi hiába fejelhetett közelről ezt követően, jócskán fölé bólintott.
20'
Mészáros tette középre a labdát jobbról, de az érkező Gajdacsi két védő között nem tudott beleszúrni a kapu előterében.
18'
Jó helyről kapott szabadrúgást az UTC, miután Bánóczkit feltartották mintegy 18 méterre a kaputól: a szabadrúgást Brinszky egyből kapura lőtte, erős lövése azonban kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát.
15'
Gajdacsi előtt adódott az eddigi legnagyobb helyzet: a jobbösszekötő helyén kiugorva egyet befele tolt, majd a hosszú alsó felé lőtt, de nem talált kaput - Mihalkó Máté pedig kérdően néz a társra, hogy miért nem gurította le neki a labdát.
11'
Bánóczki lőtt a kapuval szemben húsz méterről, de lapos kísérletét Vasas magabiztosan fogta.
8'
Aktívabban kezd az Ásotthalom, amelynél többet is van a labda, de egyelőre nem volt kaput eltaláló lövés egyik oldalon sem. Az imént Brinszky ugratta ki remekül a jobb oldalon induló Ráczot, de mielőtt beadhatta volna, beérte védője.
2'
Rögtön egy óriási lehetőség a második percben: Mihalkó Máté az ötös és az alapvonal bal oldali találkozásánál visszahúzta a labdát, majd előtte, de elsuhant Czirják kapuja előtt, de beleért egy hazai játékos: a szöglet után azonban az UTC kapusa begyűjti a labdát.
1'
A vendégek kezdték a mérkőzést. Az UTC feketében, míg az Ásotthalom kék-fehér csíkos szerelésben lép pályára.
16:24 - A nyáron az UTC-től Ásotthalomra igazolt labdarúgó közül mind a négyen ott vannak a vendégek kezdőcsapatában, így az újszegedi védelemnek a tavalyi csapattársakat kellene féken tartaniuk a meccs folyamán. 16:20 - Köszöntjük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok már melegítenek. Most éppen nem esik az idő, bár elég borongós idő fogadta a feleket. Az ifjúságiak meccsén 2-2-s döntetlen született. A mérkőzés Barta Norbert István sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Szinte a komplett kezdőcsapat távozott az UTC-től a nyáron - fogalmazott portálunknak a nyári átigazolási időszak lezártávalBrinszky Adrián, a Kertész utcai csapat játékos-edzője. A távozók közül négyen is, Balogh Ádám, Gajdacsi Mátyás, Mészáros Zoltán és Mihalkó Gergely is éppen ahhoz az Ásotthalomhoz igazolt, amelyet szombaton hazai pályán fogad az eddig mindhárom bajnokiját elvesztő UTC. Kószó László együttese viszont egyike azon öt együttesnek, amely eddigi mindhárom bajnokiján szerzett legalább egy pontot: igen gólgazdag meccseket játszott eddig az Ásotthalom, amelynek meccsein eddig mindig volt legalább négy gól, de ezekből a homokhátiak jöttek ki jobban. 2014 májusában kiütötte ellenfelét az UTC, akkor 7-0-ra tudtak nyerni az újszegediek - azóta azonban egy ásotthalmi 3-3-s döntetlen, valamint egy 1-0-s ásotthalmi siker a mérleg a két meccsen, szombaton pedig a vendégek számára az lehet a tét, hogy megőrizzék veretlenségüket, és tapadjanak az élbolyra, ellenben a Kertész utcából bizonyára nem lesz könnyű három ponttal távozniuk.

FOCIFANOK! Ma délután két ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk számotokra! Íme:SZEOL - Dabas16.30: http://szegedma.hu/?p=565873UTC - Ásotthalom16.30: http://szegedma.hu/?p=565538

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.