Sport

Íjászat: felnőtt csúcsot döntött a szegedi Banda Árpád Hévízen

Íjászat: felnőtt csúcsot döntött a szegedi Banda Árpád Hévízen

2015. szeptember 16., szerda
Íjászat: felnőtt csúcsot döntött a szegedi Banda Árpád Hévízen
utc_ijasz_bandaarpad (02)

Az elmúlt hétvégén, Hévízen rendezték a Közép Európai Kupa (CEC) utolsó, magyarországi fordulóját. A szegedi UTC ifjúsági olimpiai versenyzője, Banda Árpád a felnőttek közt versenyezve a teljes reflexíjas mezőnyben magasan a legtöbb pontszámmal, 670 körrel első helyen rangsorolt, és ismét ifjúsági és felnőtt országos csúcsot döntött.

Ezzel az eredménnyel 2015-ben meglőtte a 8. országos csúcsát, a 2X70 m-es távon 14 körrel emelte meg a saját tavalyi eredményét. A második napon már nem sikerült tökéletesen összpontosítania. A kiesős küzdelmekben

Banda

az első szerb ellenfelét 6-2-re verte. A második meccset a szlovén

Habjan Den

ellen lőtte. Banda 3-1-es vezetésnél kétszer is hibázott, így ellenfele felzárkózott és kiegyenlített küzdelemmel 5-5-ös döntetlenre hozta a meccset. Az egy vesszővel történő szétlövésben, a szegedi versenyzőnek 1 cm-el távolabb volt a vesszője a középponttól így 5-6-ra vesztette a párbajt. Következő ellenfele a debreceni

Dezső János

volt, akit 7-1-re sikerült legyőznie, így a dobogó 3. fokára állhatott fel, bronzérmet szerezve. A 2015-ös, ötfordulós Közép Európai Kupasorozat összetett pontszáma alapján az UTC íjásza ezüstérmet szerzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.