Kultúra

Halálának 70. évfordulóján koszorúztak Bartók szobránál + FOTÓK

Halálának 70. évfordulóján koszorúztak Bartók szobránál + FOTÓK

2015. szeptember 28., hétfő
Halálának 70. évfordulóján koszorúztak Bartók szobránál + FOTÓK
bartok_koszoruzas03kf

A számos szállal Szegedhez kötődő zeneszerző halálának évfordulóján a Tisza-parti zenei intézmények képviselői koszorúztak a Dóm téri Panteonban.

Bartók Béla

első szegedi koncertjére 1910 novemberében került sor a Waldbauer-trió hangversenye keretében, de a Tisza-parti városban csendültek fel először az Este a székelyeknél és a Két román tánc című szerzemények is, mégpedig a szegedi Tisza-szálló hangversenytermében. Utolsó látogatása ugyancsak a kultikus szállóhoz köthető: a II. világháború kirobbanása előtt, 1939 októberében zongoraművészként

Zathureczky Ede

hegedűművésszel egy egész estét betöltő Beethoven szonátát adtak elő. A zeneszerző élete számos szállal kötődik Szegedhez, ezért is emlékeztek meg róla halálának 70. évfordulóján a Dóm téri Panteonban felállított szobránál. Az ünnepségen Szeged zenei intézményei vettek részt, a Király-König Péter Zeneiskola, az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola, az SZTE Zeneművészeti Kar, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar képviseletében is elhelyeztek egy-egy koszorút.

Bartók szobrát halálának évfordulóján a szegedi zenei intézmények koszorúzták meg.http://szegedma.hu/?p=575320

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.