Írjon nekünk

Sport

Díjesővel avatták fel Szeged és Móraváros új ékkövét, a Sándor Csikar Grundot + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

moravarosi_palyaavato43_gs

Nagy élőfüves és kis műfüves pálya, valamint modern öltözőépület szolgálja mostantól Móraváros és Szeged labdarúgását. A szombati avatón átadtuk a 116 éves szegedi futball ünnepi kitüntetéseit is – az új díszpolgárok: Kalmár György és Gerecz Péter.

A 2015. évi Móravárosi Napok nagyszabású programsorozatába, a családi és közösségi rendezvények közé illeszkedett szombaton a Sándor Csikar Grund ünnepélyes átadása. Ezzel a beruházással a 2012 karácsonyára elkészült műfüves kispálya mellett immár élőfüves nagypálya és minden igényt kielégítő öltözőépület szolgálja Móraváros városrész és Szeged város labdarúgását, sportját, lakosságát. Köszöntőbeszédet mondott Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója, aki nemcsak mint sportvezető, hanem mint önkormányzati képviselő is rengeteg tett ezért a fejlesztésért, illetve a móravárosi klubért. Felidézte, Móraváros egykoron olyan kiválóságokat adott a magyar labdarúgásnak, mint Sándor Csikar vagy Kocsis Lajos, és mivel az egyesületnek korábban két pályája is megszűnt, rendkívül fontos volt, hogy újjászervezzék a patinás sportszervezetet, valamint új otthont teremtsenek neki a Cserepes soron. Nem rejtette véka alá: a munkát ugyan egyáltalán nem segítette Szeged városvezetése, mely nem szimpatizál a sportággal, ám annál többen segítettek lelkesen és önzetlenül, például Gerecz Péter szakosztályvezető, Varga Gábor elnök, illetve a Laczi család és Bíró Gyula építési vállalkozó és családja, így a helyi közösség áldozatvállalásának hála új ékszerdobozzal gazdagodott a városrész. Hozzáfűzte, reményei szerint a Sándor Csikar Grund teljessé válásával sem fejeződik be a Móra Balázs Sport- és Szabadidőközpont bővítése, a harmadik ütemben a közéleti, a közösségi terek, a játszóterek és a horgásztó szépülhetnek, újulhatnak meg.

moravarosi_palyaavato41_gs

Gerecz Péter és Varga Gábor is köszönetet mondtak mindazoknak, akik rengeteget tettek azért, hogy megvalósulhasson a beruházás, és lépésről lépésre fejlődjön a klub. A 2012-ben széles összefogással újjászületett Kinizsinek mára mintegy 100 igazolt utánpótláskorú és 50 felnőtt játékosa van. Az elnök Móraváros Sportjáért díjjal is jutalmazta azokat, akik a legnagyobb szerepet vállalták az eddigiek során. Az új sportkomplexumot Fazakas Attila plébános szentelte fel és áldotta meg, a nemzeti színű szalag átvágásával pedig Nógrádi Tibor, Gerecz Péter és Kardos Irén önkormányzati képviselő nyitotta meg, hogy aztán birtokba vegyék az ifjú, majd a valamivel idősebb labdarúgók.

A jeles esemény kapcsán tartotta meg a 116 éves szegedi labdarúgás születésnapi ünnepségét a SZEGEDma.hu, az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom és az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága. Ahogy minden évben, ezúttal is átnyújtottuk a szegedi futball kitüntetéseit. A szegedi labdarúgás díszpolgárául 2015-ben (posztumusz) Kalmár Györgyöt választottuk, aki egyetlen szegedi focistaként lett gólkirály az első osztályban (az 1941–42-es sorozatban 35 találattal előzött meg mindenkit, miközben a Szeged AK a negyedik helyen zárt), és ugyancsak a díszpolgárok sorába került Gerecz Péter, aki pontosan 60 esztendő óta szolgálja hűségesen és eredményesen a város futballját. A szegedi labdarúgó-utánpótlásért elismerést Baján Zoltán vehette át, aki az utóbbi évek során a semmiből szervezte meg és építette fel gondos és lelkes munkával Szeged-Szentmihály, a St. Mihály FC utánpótlását. A szegedi labdarúgás jövőjéért kitüntetést pedig az idei esztendő legnagyobb reménységeként a SZEOL SC U15-ös csapatának erőssége, a 2001-ben született Rádai Gergely vehette át Pintér M. Lajostól, a SZEGEDma.hu főszerkesztőjétől és Nógrádi Tibortól. Az ifjú tehetségnek mi mást is kívánhattunk volna, mint azt: vigye legalább akkora hírnévig, mint Kalmár György, jusson el a válogatottságig, erősítse hosszú időn át Szeged labdarúgását.

moravarosi_palyaavato59_gs

A Móravárosért Egyesület egyébként ötödik alkalommal rendezte meg a Móravárosi Napokat. Az idei esztendőben játékos családi és gyermekvetélkedőkel, sörivó versennyel, kötélhúzással, színpadi műsorokkal, kirakodóvásárral, büfével és a rendőrséggel együttműködve bűnmegelőzési sátorral várták a családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt. Szerencsére az időjárás is kegyes volt, így igazán kellemes napot tölthettek együtt a móravárosiak. A pályaavatót pedig számos mérkőzés kísérte, a “főműsoridőben” a Móravárosi Kinizsi megye II-es felnőttcsapata 2-2-es döntetlent játszott a Bordánnyal.

A szegedi labdarúgás eddigi díjazottjai:

2015:
A szegedi labdarúgás díszpolgára: Kalmár György (posztumusz), Gerecz Péter
A szegedi labdarúgó-utánpótlásért: Baján Zoltán
A szegedi labdarúgás jövőjéért: Rádai Gergely

2014:
A szegedi labdarúgás díszpolgára: Bástyai Holczer Tivadar (posztumusz), Deák Ferenc
A szegedi labdarúgó-utánpótlásért: Tóth János
A szegedi labdarúgás jövőjéért: Kiss Roland

2013:
A szegedi labdarúgás díszpolgára: Gulyás Ferenc, a 100 éves Ujszegedi Torna Club
A szegedi labdarúgó-utánpótlásért: Paksi Péter
A szegedi labdarúgás jövőjéért: Szántó Dániel, Zsótér Donát
Különdíj: Bánóczki Sándor

2012:
A szegedi labdarúgás díszpolgára: Kaszás Gábor (posztumusz), Hímer István, Kovács Ferenc
A szegedi labdarúgó-utánpótlásért: Protity Sándor
A szegedi labdarúgás jövőjéért: Nagy Zsombor
Különdíj: Brinszky Adrián

2011:
A szegedi labdarúgás díszpolgára: Gyólai János (posztumusz), Dávid Szaniszla, Polyvás Dániel
A szegedi labdarúgó-utánpótlásért: Hódi Zsuzsanna
A szegedi labdarúgás jövőjéért: Szivacski Donát
Életműdíj: Halász Antal
Különdíj: Csorba Ágnes, Ultras Szeged

2010:
A szegedi labdarúgás díszpolgára: Hajós Imre (posztumusz), Miskolczi József
A szegedi labdarúgó-utánpótlásért: Halkó Pál, Hágelmann Endre
A szegedi labdarúgás jövőjéért: Környei Bence
Életműdíj: Tóth „Pipu” István

2009:
A szegedi labdarúgás díszpolgára: Baróti Lajos (posztumusz), Mészáros Károly, Nemes István
A szegedi labdarúgó-utánpótlásért: Sahin-Tóth Dezső, Szalai István
A szegedi labdarúgás jövőjéért: Kormányos Kolos

Ünnepelt Móraváros: felavatták a Sándor Csikar Grundot és átadták a 116 éves szegedi futball kitüntetéseit! Részletek és sok-sok fotó ITT: http://szegedma.hu/?p=568897

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 12.

Kommentek

Sport

Sportmenü: csoda kell a MOL-Pick Szegedtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteseményei.

Tovább olvasom

Sport

Az EHF megbüntette a MOL-Pick Szegedet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Vardar elleni meccsen kialakult tömegjelenet miatt.

Tovább olvasom

Sport

Bánhidi Bence: Egyelőre nem tudom, mi történt velünk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szegediek beállójával elemeztük a Veszprémben történteket.

Tovább olvasom

Aktuál