Kultúra

Zsonglőrködés, beerpong verseny, utcaszínház – a civil falu és egyéb kiállítók programjai a SZIN-en + FOTÓK

Zsonglőrködés, beerpong verseny, utcaszínház – a civil falu és egyéb kiállítók programjai a SZIN-en + FOTÓK

2015. augusztus 27., csütörtök
Zsonglőrködés, beerpong verseny, utcaszínház – a civil falu és egyéb kiállítók programjai a SZIN-en + FOTÓK
szin1-38

Akik a SZIN-re délután, még a koncertek előtt látogatnak ki, ők sem fognak unatkozni, hiszen számos programlehetőség várja őket. A civil szervezetek és kiállítók versenyekkel, ajándékokkal és előadásokkal várják a fesztiválközönséget.

Régóta hagyomány, hogy a civil szervezetek nagy figyelmet kapnak városunk legismertebb fesztiválján. Kiváló lehetőség kapnak ilyenkor arra, hogy mindenki számára bemutathassák, mivel is foglalkoznak, közelebb hozzák az emberekhez az általuk képviselt nézeteket. Akik érdeklődnek az egészségmegőrzés és sportok iránt, részt vehetnek többek között a Fogorvostudományi Kar jóvoltából egy helyszíni fogászati szűrésen, sőt fogkrémekkel is ellátják az odaérkezőket. Jó hírként szolgálhat ez azok számára, akik esetleg sátorral érkeztek és a tisztálkodási szettjük kifogyóban van. Aki kedvet érez ahhoz, hogy kipróbálja a zsonglőrködést, a Szegedi Zsonglőrklubnál tehtei meg, ugyanis a szervezet idén is képviselteti magát az ifjúsági napokon. Korábban már beszámoltunk róla, hogy

Olimpiai hangulattal várják a SZIN résztvevőit

, ugyanis a Magyar Olimpiai Bizottság és Budapesti Olimpiai Mozgalom is képviselteti magát. Az állatbarátok és a környezetvédők sem unatkozhatnak, ugyanis a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, valamint az Orpheus egyesület szeretettel várja őket. Kultúra terén ebben az évben is számos lehetőség közül választhatunk. A Szegedi Egyetemi Színház utcai mini előadásokat tart, a Kultúrkör pedig kimondottan a fiatalságot próbálja bevonni a város „vérkeringésébe”. A Somogyi Könyvtár standjánál az olvasni vágyókat, míg a Móra Ferenc Múzeum munkatársai a történelem és művészet kedvelőket várják. Fiatalként sokakban felmerül a kérdés, hogy szeretné zsebpénzét kiegészíteni, ezért munkát vállalna. Több szervezet is jelen van, akik tudnak segíteni abban, hogy a diákok tanulmányaik mellett megtalálják a legmegfelelőbb munkakört. A Szegedi Tudományegyetem is kitelepült a fesztivál forgatagába, az egyetem standjánál diákok és oktatók egyaránt segítenek az érdeklődőknek abban, hogy a megtalálják a számukra legimpozánsabb szakot és egyéb információkkal szolgálnak a felsőoktatásról.

Korábban írtunk róla

, hogy kihelyezett ügyfélszolgálatot tart a kormányhivatal a SZIN-en, ahol foglalkoztatási, gyámügyi, fogyasztóvédelmi és közlekedési, valamint népegészségügyi kérdésekben állnak a fesztiválozó fiatalok rendelkezésére. Érdekesség, hogy sátruknál fesztiváligazolványt is készíttethetnek az érdeklődők. Egyre több fiatal vállal önkéntes feladatokat egy-egy nemes cél elérése érdekében, mindemellett az új önkénteseket is szívesen várják, bárki informálódhat az önkéntességről az egyes standoknál. A fogyatékkal élők mindennapjaiba is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők többek között a CsakAzértIs!, vagy Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületnél. A fesztivál büféinél is számos nyeremény és programlehetőség várja a vendégeket. Új termékeket lehet kipróbálni, vagy különféle italokat és ételeket nyerni különböző akciók keretein belül, a sörkedvelők pedig a beer pong versenyen tehetik próbára kezük biztosságát és torkuk szárazságát, ugyanis a győztes egy jó pár liter sört tudhat majd magáénak. A fesztiválon lévő összes civilszervezetről az

alábbi linken

és Facebook

oldalon

, a SZIN további programjairól pedig

ITT

tájékozódhatnak az érdeklődők.

Molnár Máté Zoltán

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.