Sport

Labdarúgás: feledtetné a kisvárdai kisiklást a Szeged-Grosics

Labdarúgás: feledtetné a kisvárdai kisiklást a Szeged-Grosics

2015. augusztus 21., péntek
Labdarúgás: feledtetné a kisvárdai kisiklást a Szeged-Grosics
szeged_2011_soroksar66_gs

Az elmúlt fordulóban négygólos vereséget szenvedett a Kisvárda otthonában a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttese, amely szombaton mindenképpen elfeledtetné a múlt hétvégi botlást a Soroksár ellenében.

Bár jó formában utazhatott Kisvárdára a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a hazaiak azonban magabiztos sikert aratva, a megnyert osztályozó után ismét legyőzték a szegedieket, ezzel pedig megszerezték első pontjaikat is, míg

Klausz László

tanítványai elszenvedték első vereségüket az idei másodosztályú bajnokságban. Szombaton azonban javíthatnak

Oláh Lóránték

: a mezőny három pont nélkül álló együttese közül a Soroksár érkezik a gyulai Grosics Akadémiára, amely a múlt héten hazai pályán szenvedett 3-0-s vereséget a Gyirmóttól. Az elmúlt idényben veretlen maradt hétvégi ellenfelével, korábban az NB III-ból való feljutásért vívott harcbeli riválisával szemben a Szeged-Grosics, hiszen idegenben 3-0-ra nyert a gárda, míg hazai pályán 1-1-s döntetlent játszott a Soroksárral. A Szeged-Grosicshoz hasonlóan a Soroksár is edzőváltáson esett át a nyáron, a gárda irányítását

ifj. Albert Flórián

vette át, a fővárosi együttes keretében is számos változás volt. A szegediek az első két fordulóban mutatott harcias, agresszív letámadásra épülő játéka nem tudott érvényesülni Kisvárdán, a negyedik fordulóban azonban visszatalálna a Siófokon után elhagyott útra a csapat.

Online

Szombaton 17.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged 2011-Grosics Akadémia - Soroksár SC másodosztályú bajnoki mérkőzésről. Hajrá Szeged!

„Mindenképpen nehéz mérkőzésre számítok, megnéztük a Soroksár mindhárom bajnoki mérkőzését, elég jó játékerőt képviselnek. Biztos, hogy a három vesztes meccs után mindent beleadnak annak érdekében, hogy pontot, vagy pontokat szerezzenek, de mi is nagyon szeretnénk nyerni, ezért mi is mindent el fogunk követni” - mondta el portálunknak Klausz László, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője. A Kisvárdán elszenvedett vereség abban is érdekes volt, hogy a négy kapott gól közül hármat is pontrúgás utáni fejesből kapott a gárda. Ezzel kapcsolatban a Szeged-Grosics mestere elmondta, valóban problémáik voltak a pontrúgásokkal a múlt szombati találkozón. „Bár voltak egyéb problémáink is, de azt a berkeken belül megbeszéltük. A Kisvárda kimondottan arra készült, hogy nem hagy minket játszani, tudták, hogy szerkezetileg nagyon jól áll a csapat, nem tudnak minket áttörni, csak ha átívelik a középpályánkat. Nagyon sokat szabálytalankodtak a védőink, ebből rengeteg szabadrúgás alakult ki, a pontrúgásokból pedig gólokat tudtak elérni. Most megpróbáljuk minél feljebb letámadni az ellenfelet, hogy ha esetleg szabadrúgások keletkeznek, akkor minél a távolabb legyenek ezek a kaputól. A négy védőmmel elbeszélgetve megpróbálunk minél kevesebb szabálytalanságot elkövetni a tizenhatos környékén” - fogalmazott Klausz László. A Szeged-Grosics trénere csupán a nyitófordulóban, a Gyirmót ellen kiállított

Tóth Gáborra

nem számíthat, a keret többi tagja Klausz László rendelkezésére állhat a Soroksár ellenében.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia várható kerete:

Molnár F., Szántai (kapusok), Áchim, Andorka, Balogh M., Berde, Farkas, Geiger, Germán, Hegedűs, Király, Mészáros M., Oláh G., Oláh L., Pászka, Szabó P., Veselinov, Zabari, Zelenyánszki.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi mérkőzésén: (2015. február 28.)

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Soroksár SC 1 – 1 (0-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezeti: Farkas Tibor (Szilágyi Norbert, Galán Roland)

Szeged-Grosics:

Szántai – Zelenyánszki, Szabó Cs., Tóth, Mészáros, Fitos, Oláh G., Máté, Polareczki (Berde, 72′), Oláh L. (Manga, 72′), Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Soroksár:

Holczer – Simita, Pandur, Farkas, Gohér, Hodgyai (Vass, 78′), Pál (Kovács, 81′), Lannert, Huszák, Sándor (Lisztes, 63′), Lovrencsics.

Vezetőedző:

Varga Attila.

Gól:

Máté (77′) ill. Lovrencsics (73′)

Sárga lap:

Mészáros (66′), Berde (76′) Zelenyánszki (85′) ill. Farkas (7′), Pandur (90+1′)

Kiállítva:

Berde (89′)

Így játszottak a csapatok a harmadik fordulóban

Kisvárda-Master Good – Szeged 2011-Grosics Akadémia 4 – 0 (2-0)

Kisvárda, 600 néző. Vezette: Oláh Gábor (Máyer Gábor, Szert Balázs).

Kisvárda:

Tarczy – Fodor, Graszl, Lázár, Minczér, Erős (Kulcsár, 83′), Cseri (Molnár R., 70′), Fazekas, Kornutyak, Koszta, Vári (Rajczi, 76′).

Vezetőedző:

Soós Imre.

Szeged:

Szántai – Szabó P., Balogh M., Farkas M. (Veselinov – a szünetben), Mészáros, Király, Oláh G., Berde, Zelenyánszki (Pászka – a szünetben), Hegedűs, Andorka (Oláh L., 61′).

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Koszta (14′), Vári (33′, 54′), Rajczi (90+1′, büntetőből)

Sárga lap:

Andorka (39′), Oláh G. (79′)

Soroksár SC – Gyirmót FC Győr 0-3 (0-2)

Budapest, Haraszti úti stadion, 300 néző. Vezette: Radványi Ádám(Punyi Gyula, Kovács II. Gábor)

Soroksár:

Bartos A. - Tóbiás Zs. N., Pandur P., Valencsik D., Fülöp N., Kapacina V. (Peszmeg, 68'), Huszák T., Kákonyi D. (Pál A. - a szünetben), Szenes B., Korozmán K. (Gárdos, 60'), Koós G.

Vezetőedző:

Albert Flórián.

Gyirmót:

Sebők Zs. - Nagy S., Balogh B., Lázár P., Völgyi D., Kiss M., Madarász M., Paku R. (Présinger, 87'), Simon András (Gyurján, 80'), Vass P., Simon Attila (Tóth N., 74').

Vezetőedző:

Bene Ferenc.

Gól:

Simon András (5'), Vass P. (43'), Paku R. (65').

Ami a történelmet illeti

Több szempontból is “pikáns találkozóra” kerül sor szombaton 17 óra 30 perctől a gyulai Grosics Akadémián, ahol az idei NB II 4. fordulójában Szeged 2011 – Soroksár mérkőzést rendeznek. Az ifjabb Albert Flórián által irányított és az NB I-ben bajnokaspiráns Ferencváros fiókcsapatának tekintett soroksáriak eddig még sereghajtóként nulla pontosak, így számukra "élet-halál", hogy végre meginduljanak! Ezzel szemben a szegediek 50 %-os mérleggel a 10. helyen állnak, így egy esetleges szombati sikerrel újfent az élmezőnybe tornázhatja föl magát Klausz László alakulata, de... Ne feledjük: egy hete roppant nagyot “betliztek” Kisvárdán (0-4), így feltétlenül lenne mit kijavítaniuk… - írja

honlapján

Vitos György

, a szegedi futball krónikása. Ami a Szeged-Soroksár futballhistóriát illeti, mindkét klub különösen a ’30-as, ’40-es években dominált a magyar labdarúgásban (a Szeged másfél tucatnyi néven játszott nyolc évtized alatt az élvonalban..., a szerző), de még az ’50-es, ’60-as években is gyakran letették a névjegyüket. Ezt követően kizárólag szegedi élvonalbeli sikerekről írhattunk, ám másfél évtizede, az 1999-2000-es idény óta már Tisza-parti diadalokról sem lehet tudósítani… A Soroksár 1934-ben például Magyar Kupát is nyert az 1905-től íródó története során, s előtte az 1931-32. évi profi másodosztályú bajnokságból éppen a Szegeddel együtt jutottak fel az első osztályba! Csakúgy, mint két éve, 2013-14-ben, amikor az NB III-ban lett első a Soroksár, és második az ugyancsak feljutó Szeged… Az NB I-ben 1932-1953 között éppen 20 Soroksár – Szeged mérkőzést rendeztek, ám ezeken hatalmas a napfény városának fölénye: 12 Tisza-parti győzelem, 5 döntetlen és mindössze 3 soroksári sikert mutat az összesített mérleg, egészen kiváló, 36-18-as gólkülönbséggel! A legfölényesebb szegedi győzelmet az 1946-47-es élvonalbeli idény hozta, egészen pontosan 1946. október 27-én, Szegeden – 3000 néző legnagyobb örömére – az előző NB I negyedik (!!!) helyezettje, a SZAK Hernádi István (3), Báló Ferenc és Harangozó Sándor (2-2) góljaival 7-0-ra verte a végül is kiesett soroksáriakat! Ezzel szemben a pestiek csak egy 3-0-ás sikert tudnak felmutatni (még az 1951. évi NB I-ből)… A szegediek viszont gyakran arattak többgólos győzelmet, íme néhány közülük: 4-2 (1934-35), 4-0 és 3-0 (1936-37), 3-1 (1945-46), majd a fenti 7-0-át követően - ez jelenti eddig az abszolút csúcsot ebben a párharcban - 2-0 (még 1948-49-ből). Mivel ezt követően több évtizedig nem is találkoztak az első és másodosztályú bajnokságokban, az előbb említett nagyszerű élvonalbeli diadalok mellé jól illeszkedik a két legfrissebb idegenbeli Szeged 2011-siker… Először 2014. március 22-én Farkas Márk góljával hoztuk el a három bajnoki pontot Soroksárról (visszavágva ezzel Liszteséknek a 2013 őszi 4-1-es gyulai vereségért…), majd a tavalyi NB II 2. fordulójában már 3-0-ás szegedi diadalt jegyezhettünk föl, s a góljainkat a szombaton már újra bevethető házi gólkirályunk, Germán Tamás, valamint Zabari Dávid ill. Szabó Péter szerezték! A 2015 tavaszi visszavágón viszont csapnivaló játékkal újfent nem sikerült két vállra fektetni a soroksáriakat a gyulai Grosics Akadémián (1-1), s ez komoly figyelmeztető kell, hogy legyen a szombati mérkőzésre Klausz László csapatának! Követésre méltó szegedi példa viszont - a fenti eredmények kapcsán - jócskán lenne a 2015-16. évi NB II-es évadban is! S egyúttal kiköszörülve a Vasashoz hasonlóan már-már mumusnak számító Kisvárda elleni csorbát, mely akkora nagy pofon volt nekünk, szegedieknek, hogy a fal adta a másikat…

Vitos György

A kisvárdai kisiklást holnap hazai környezetben javíthatja a Szeged-Grosics - Klausz László tanítványaihoz a Soroksár látogat a negyedik fordulóban. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=561036

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.